Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Faeröer eilanden
Hoofdstad Faeröer eilanden

Terug
Kies een pagina:

Tórshavn is de hoofdstad van de Faeröereilanden. De stad ligt op het eiland Streymoy en er wonen ongeveer 20.000 mensen. 

Bezienswaardigheden Tórshavn

Het stadje heeft veel gekleurde huizen en huizen met grasdaken. Het is leuk om er rond te lopen en de cultuur op te snuiven. Er is een mooie haven waar, vooral op de dagen dat de Smyril Line aankomt of vertrekt, veel bedrijvigheid is. Het is de moeite waard om langs de kades en schepen te lopen. Vissers verkopen hun dagvangst, schepen worden geladen en vissersboten komen binnen. Ook zie je vaak roeisloepen, die aan het oefenen zijn voor de aankomende wedstrijden. Het roeien in deze boten is een nationale sport op de Faeröer. Vanaf de kade zijn mooie foto’s te maken met de stad op de achtergrond. In het oude centrum, Tinganes, staan veel 17e-en 18e-eeuwse pakhuizen. Deze gebouwen zijn gerestaureerd en worden tegenwoordig gebruikt door verschillende regerings- en overheidsdiensten. Ze zijn mooi rood geschilderd. Het voormalige fort Skansin ligt ten oosten van de haven en kijkt uit over de hele omgeving. Er staat een vuurtoren, een Brits kanon uit de Tweede Wereldoorlog en enkele historische Deense kanonnen. Je kunt ook een museum bezoeken, zoals het Nationaal Kunstmuseum, het Nationaal historisch museum, het openluchtmuseum of het Natuurhistorisch museum.

Omgeving Tórshavn

In de directe omgeving van Tórshavn is het mooi wandelen. Neem bijvoorbeeld de ferry die je in nog geen 20 minuten naar het eilandje Nólsoy brengt. Een auto heb je daar niet nodig. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan en het eiland heeft maar zo'n 250 inwoners. Nólsoy heeft de grootste kolonie stormvogels, al zijn die alleen 's nachts te zien. In de zomer kun je bij het toeristenbureau in Tórshavn een nachtelijke excursie naar het eiland boeken. Ook de vuurtoren is een bezoekje waard. Het was de eerste vuurtoren op de Faeröereilanden.

Kustplaats Kirkjubøur

Een alternatief is een bezoek aan de kustplaats Kirkjubøur, iets ten zuiden van Tórshavn. Historisch gezien is dit bijzonder interessant, omdat het een van de eerste bewoonde plaatsen van de Faeröereilanden is. Er staan verschillende oude gebouwtjes, waaronder een nooit afgebouwde kathedraal, de St.-Olavskerk en huizen met grasdaken.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.