Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Faeröer eilanden
Geldzaken

Terug
Kies een pagina:

De Faeröer hebben een eigen munteenheid: de Faringse króna. De waarde is gelijk aan de Deense kroon. De koers van de kroon is ongeveer 7,4 DKK voor 1 euro.

De Faeröer drukken eigen bankbiljetten, maar de munten zijn Deens. Deense bankbiljetten worden ook gewoon geaccepteerd. In de meeste winkels, restaurants, benzinestations, hotels en taxi’s worden creditcards geaccepteerd. Ook is het in steeds meer winkels en hotels mogelijk om met je pinpas (met Maestro-logo) en pincode te betalen. Geldautomaten vind je onder andere bij banken, zodat je ook buiten de openingstijden geld kunt halen. De banken zijn normaal gesproken open op maandag t/m vrijdag van 09.30 tot 16.00 uur. Banken in kleine plaatsjes hebben vaak andere, kortere openingstijden. Banken zijn gesloten op nationale feestdagen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.