Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Canada
Nationale parken Canada

Terug
Kies een pagina:

Nationale parken in Canada zijn gebieden die onder de Canada National Parks Act beschermd zijn om ze te behouden voor toekomstige generaties. Er zijn 39 nationale parken verspreid over heel Canada en wel honderden provinciale parken.

Parken & National Parks of Canada Pass

De nationale en provinciale parken zijn zeker een bezoek waard. Ze worden goed onderhouden, maar bieden niet allemaal dezelfde faciliteiten. Meestal heeft een park zijn eigen informatiecentrum voor bezoekers (Visitor Information Centre), waar allerlei informatie over het park, wandelroutes, activiteiten en voorzieningen verkrijgbaar zijn. Ga je heel vroeg in het voor- of naseizoen, hou er dan rekening mee dat een informatiecentrum gesloten kan zijn. Het is handig om van tevoren op de websites van de te bezoeken parken te kijken en eventueel een plattegrond uit te printen.

Voor de toegang tot nationale parken moet je entree betalen. De meeste provinciale parken zijn gratis. Prijsinformatie kun je vinden op www.pc.gc.ca

Bijzondere natuurgebieden

De Rocky Mountains
Deze spectaculaire bergketen vormt de ruggengraat van Canada. Over een lengte van duizenden kilometers doorsnijdt deze bergketen de vlakten van het Noord-Amerikaanse continent. De beroemde nationale parken Banff en Jasper worden verbonden door de Icefields Parkway, die wel de mooiste bergweg ter wereld wordt genoemd.

Vancouver Island
Door de ligging net voor de westkust van Canada heerst hier een subtropisch klimaat. De Sunshine Coast wordt dan ook gekenmerkt door mooie, warme zomerdagen. Er zijn zandstranden waar je heerlijk kunt zwemmen, maar nog geen 50 kilometer verderop ben je in het hooggebergte en een uurtje later rij je door het regenwoud. Vancouver Island is dé plek om orka's en beren te observeren. Alleen al op dit eiland, dat ongeveer net zo groot is als Nederland, kun je makkelijk een hele vakantie doorbrengen..

Atlantisch Canada
Nova Scotia en Newfoundland zijn de twee meest oostelijke provincies van Canada. De kust domineert het landschap en op veel verschillende plekken worden walvisexcursies aangeboden. De kustwegen kronkelen langs de woeste rotskusten en het is niet ongebruikelijk om vanuit je huurauto een walvis te zien! Dit ruige deel van Canada heeft tot en met september heerlijk zomerweer.

Ontario en Quebec
Dit is het meest Europese deel van Canada met veel Franse invloeden. Zeker Quebec City lijkt op Parijs met al die gezellige terrasjes en restaurants. De keuken in Quebec is onovertroffen. Dat proef je bijvoorbeeld tijdens de autorondreis Wildernis Lodges van Quebec. Je bent dan te gast in historische lodges en pouvoiries, die vaak diep in het bos liggen. Door de goede verbindingen met Nederland is deze bestemming ook goed te doen voor een lang weekend of een paar dagen shoppen voor de kerst.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.