Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 14 Dagen

Hoogtepunten van Zweden

Terug Bekijk samenvatting

In twee weken tijd neemt deze Zweden rondreis je mee langs de hoogtepunten van Zweden; cultuurrijke steden, spiegelende meren, uitgestrekte bossen en een glooiend landschap. Je hebt genoeg tijd om mooie wandelingen en fietstochten te maken door de natuur van Värmland, rondom het Siljanmeer en in Småland. De Zweedse cultuur vind je terug in de steden Göteborg, Stockholm en Malmö. Je verblijft in hotels en de overtocht op de heenreis naar Göteborg boeken wij voor je. 

Dag 1

Accommodatie: binnen- of buitenhut aan boord van de ferry van Stena Line (LG)

Ferry van Kiel naar Göteborg

Je rijdt naar Kiel in het noorden van Duitsland waar je aan boord gaat van de ferry van Stena Line naar Göteborg. De boot vertrekt om 18.45 uur en je overnacht aan boord. 

Dag 2 (ca. 25 km)

Accommodatie: Aspenäs Herrgård (LO)

Aankomst in Göteborg, vrije dag

In de ochtend komt de ferry aan in Göteborg, de op een na grootste stad van Zweden. Het is een cultuurrijke en gezellige stad, waardoor het in de sfeervolle binnenstad heerlijk struinen is door de straten en over de pleinen. Je vindt er charmante historische wijken, zoals Haga, met oude houten huizen, gezellige cafés en boetiekjes. De botanische tuin van Göteborg is een oase van rust waar je heerlijk kunt wandelen. Göteborg heeft ook diverse interessante kunstmusea, waaronder het Göteborgs Konstmuseum. De eerste nacht in Zweden slaap je in de omgeving van Göteborg.

Dag 3 (ca. 280 km)

Accommodatie: Domle Herrgård (LO)

Langs het Vänernmeer naar het bosrijke Värmland

Vroeg uit de veren. Vandaag gaat de route langs het Vänernmeer, het grootste meer van Zweden, naar Deje in de bosrijke regio Värmland. Maak een kleine omweg naar het Dalsland kanaal met het indrukwekkende aquaduct in Håverud. Je slaapt twee nachten in de omgeving van Deje.

Dag 4

Accommodatie: Domle Herrgård (LO) of vergelijkbaar

Bezoek aan Karlstad of ga de natuur in

Breng een bezoek aan Karlstad, mooi gelegen aan de oevers van het Vänernmeer en de monding van de Klarälven rivier. De bezienswaardigheden van de stad liggen op loopafstand van elkaar, van diverse musea tot het mooie stadspark in het centrum. Als je liever de natuur in gaat dan biedt de omgeving van Deje ook diverse mogelijkheden. Ontdek bijvoorbeeld een van de vele natuurreservaten tijdens een wandel- of fietstocht of maak een boottocht op de Klarälven rivier. 

Dag 5 (ca. 260 km)

Accommodatie: Fryksås Hotell (LO)

Naar het Siljanmeer in de regio Dalarna

Op naar het Siljanmeer in de traditierijke regio Dalarna. Onze tip: rijd via het plaatsje Sunne, de geboorteplaats van de schrijfster Selma Lagerlöf, bekend van de boeken over Nils Holgerson. Je kunt hier een bezoek brengen aan het park Rottneros met een beeldentuin of Mårbacka, het voormalige huis van de beroemde schrijfster. Je slaapt twee nachten ten noorden van het Siljanmeer.  

Dag 6

Accommodatie: Fryksås Hotell (LO)

Vrije dag rondom het Siljanmeer

Rondom het Siljanmeer vind je pittoreske plaatsjes die rijk zijn aan folklore. In de ateliers van Nusnäs worden de traditionele rode houten Dalapaardjes gemaakt, het ultieme Zweedse souvenir! Breng ook zeker een bezoek aan het openluchtmuseum in Leksand en maak vanaf Rättvik met de oude stoomboot een tocht op het Siljanmeer. Aan de zuidkant van het meer ligt het  Siljansnäs Naturum, een bezoekerscentrum over de regio rondom het meer. Vanaf de uitkijktoren heb je een 360 graden uitzicht over de omgeving. 

Dag 7 (ca. 330 km)

Accommodatie: Elite Hotel Stockholm Plaza (LO)

Op naar de hoofdstad Stockholm

Na het ontbijt ga je op weg naar de hoofdstad Stockholm. Maak onderweg een stop in Falun en bezoek het museum bij de kopermijnen. Hier komt de typische rode verfkleur van de houten huizen vandaan. Je slaapt twee nachten in Stockholm.  

Dag 8

Accommodatie: Elite Hotel Stockholm Plaza (LO)

Stockholm verkennen

Je hebt de hele dag om deze geweldige Scandinavische hoofdstad te verkennen. Stockholm is gebouwd op diverse eilanden en via imposante bruggen bereik je het historische centrum, 'Gamla Stan' met kleine steegjes en oude gekleurde huizen. Op het museumeiland Djurgården vind je onder andere het interessante Vasamuseum en het openluchtmuseum Skansen. Een aanrader is om een fietstocht rond het eiland te maken. Voor een klein prijsje maak je vanuit het centrum een boottocht door de archipel van Stockholm langs de vele onbewoonde eilandjes. Onze tip: stap uit bij Vaxholm voor een wandeling door het stadje en een heerlijke fika, oftewel: een kopje koffie of thee met een zoete lekkernij. Vanaf de kliffen in de wijk Södermalm heb je een mooi uitzicht over Stockholm. 

Dag 9 (ca. 240 km)

Accommodatie: Vårdnäs Stiftsgård (LO)

Naar de omgeving van Linköping

Je laat Stockholm achter je en gaat op weg naar de omgeving van Linköping voor een overnachting. In de middag heb je tijd om de stad bezoeken voordat je naar je hotel rijdt in een landelijke omgeving. Het historische Götakanaal loopt door Linköping. Maak een wandeling langs het kanaal of een boottocht. In het openluchtmuseum Gamla Linköping is een traditionele Zweedse stad uit de 19de eeuw nagebootst en wandel je langs oude gebouwen en winkels. 

Dag 10 (ca. 225 km)

Accommodatie: Toftastrand Hotel (LO)

Rit naar Växjö in Småland

Via een glooiend landschap met meertjes en kleine dorpjes rijd je naar Växjo in de regio Småland waar je twee nachten verblijft. 

Dag 11

Accommodatie: Toftastrand Hotel (LO)

'Glasriket' bezoeken

Småland staat bekend om het glasblazen en wordt ook wel het glasdistrict genoemd. Een bezoek aan een glasblazerij mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens een verblijf in Småland. Heb je dit zelf ook altijd al eens willen doen? Dan ben je in Kosta of Målerås op de juiste plek! In Växjö vind je ook de Linnaeus-tuin, gewijd aan de beroemde botanicus Carl Linnaeus. Langs het Växjömeer maak je een ontspannende wandel- of fietstocht. 

Dag 12 (ca. 200 km)

Accommodatie: Ängavallen (LO)

Naar de omgeving van Malmö

Je rijdt door de uitgestrekte bossen van Småland verder naar het zuiden. De laatste twee nachten van deze Zweden rondreis slaap je in een landelijke omgeving ten zuiden van Malmö, in de regio Skåne. Maak een stop in het plaatsje Älmhult waar je het IKEA museum kunt bezoeken dat gevestigd is in de allereerste IKEA winkel. 

Dag 13

Accommodatie: Ängavallen (LO)

Vrije dag in Malmö en aan de zuidkust

In Malmö vind je een mix van oud en nieuw met historische gebouwen in het hart van het centrum en moderne wolkenkrabbers daarbuiten. Lilla Torg is een charmant plein in het historische centrum met oude gebouwen en vele gezellige cafés en restaurants. In de wijk Västra Hamnen maak je een heerlijke wandeling langs de zee. De zuidkust van Zweden heeft een rijke geschiedenis en mooie natuur. Neem een kijkje bij 'Ales Stenar', een Vikingmonument net buiten Ystad, of bij Sandhammeren, het mooiste strand van Zweden.  

Dag 14

Terugreis naar huis

Er is een einde gekomen aan deze Zweden rondreis vol hoogtepunten. Via de Öresundbrug en Kopenhagen rijd je terug naar Nederland.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.