Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Hoogtepunten van Zweden

  • • Bezoek traditierijke dorpjes en bruisende steden
  • • Wandel en fiets door de uitgestrekte Zweedse natuur
  • • Verblijf in comfortabele hotels
Duur 14 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 1.745

Rondreis Zweden langs de hoogtepunten

In twee weken tijd neemt deze Zweden rondreis je mee langs de hoogtepunten van Zweden; cultuurrijke steden, spiegelende meren, uitgestrekte bossen en een glooiend landschap. Je hebt genoeg tijd om mooie wandelingen en fietstochten te maken door de natuur van Värmland, rondom het Siljanmeer en in Småland. De Zweedse cultuur vind je terug in de steden Göteborg, Stockholm en Malmö. Je verblijft in hotels en de overtocht op de heenreis naar Göteborg boeken wij voor je. 

Na aankomst met de ferry in Göteborg begint je Zweden rondreis. De eerste nacht verblijf je in de omgeving van Göteborg, waarna je langs het Vänernmeer naar de bosrijke omgeving van Värmland reist. Bezoek de stad Karlstad of geniet van de natuur tijdens een wandeling. Rondom het Siljanmeer bezoek je traditierijke dorpjes en koop je het Dalapaardje als souvenir. Via het kopermijnstadje Falun reis je vervolgens naar de hoofdstad Stockholm. Verken de vele eilanden van het bruisende Stockholm met musea, oude huizen en gezellige cafés. Via Linköping zak je af naar de regio Småland waar je een van de glasblazerijen bezoekt of geniet van de rust in de bossen of aan een meer. Je sluit de reis af in het zuiden van Zweden nabij de moderne stad Malmö en prachtige zandstranden, waarna je via de Öresundbrug en Kopenhagen weer naar huis rijdt.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Ferry van Kiel naar Göteborg: Je rijdt naar Kiel in het noorden van Duitsland waar je aan boord gaat van de ferry van Stena Line naar Göteborg. De boot vertrekt om 18.45 uur en je overnacht aan boord. 
Dag 2 - Aankomst in Göteborg, vrije dag: In de ochtend komt de ferry aan in Göteborg, de op een na grootste stad van Zweden. Het is een cultuurrijke en gezellige stad, waardoor het in de sfeervolle binnenstad heerlijk struinen is door de straten en over de pleinen. Je vindt er charmante historische wijken, zoals Haga, met oude houten huizen, gezellige cafés en boetiekjes. De botanische tuin van Göteborg is een oase van rust waar je heerlijk kunt wandelen. Göteborg heeft ook diverse interessante kunstmusea, waaronder het Göteborgs Konstmuseum. De eerste nacht in Zweden slaap je in de omgeving van Göteborg.
Dag 3 - Langs het Vänernmeer naar het bosrijke Värmland: Vroeg uit de veren. Vandaag gaat de route langs het Vänernmeer, het grootste meer van Zweden, naar Deje in de bosrijke regio Värmland. Maak een kleine omweg naar het Dalsland kanaal met het indrukwekkende aquaduct in Håverud. Je slaapt twee nachten in de omgeving van Deje.
Dag 4 - Bezoek aan Karlstad of ga de natuur in: Breng een bezoek aan Karlstad, mooi gelegen aan de oevers van het Vänernmeer en de monding van de Klarälven rivier. De bezienswaardigheden van de stad liggen op loopafstand van elkaar, van diverse musea tot het mooie stadspark in het centrum. Als je liever de natuur in gaat dan biedt de omgeving van Deje ook diverse mogelijkheden. Ontdek bijvoorbeeld een van de vele natuurreservaten tijdens een wandel- of fietstocht of maak een boottocht op de Klarälven rivier. 
Tessa Koops

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrek: dagelijks van 29 april t/m 31 oktober.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• ferryovertocht Kiel-Göteborg met Stena Line 1 binnen- of buitenhut en 1 auto (max. 1.95 m hoog en 5 m lang) op basis van logies
• 12 nachten in een 2-pers.kamer op basis van logies en ontbijt
• uitgebreide reisinformatie
bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen:

• lokale veerdiensten
• maaltijden tijdens overtocht met de Stena Line (bij boeking reserveren of aan boord)
• eventuele toeslagen ferryovertochten, afhankelijk van vertrekdatum en beschikbaarheid
• eventuele brandstoftoeslag van de ferrymaatschappij
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.