Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 12 Dagen

Gastvrij Zweden

Terug Bekijk samenvatting

Zweden is enorm gastvrij en dat vind je terug in de kleinschalige hotels waar je gaat slapen tijdens deze rondreis. Met eigen auto reis je op een rustig tempo door het zuiden van Zweden langs de mooiste zandstranden, door de uitgestrekte bossen en langs meren van de regio's Småland en Värmland én is er de mogelijkheid om de cultuurrijke stad Stockholm te bezoeken. De ferry vanaf Oslo op de terugreis boeken wij voor je.

Dag 1

Accommodatie: Sköllengården (LO)

Op naar Zweden

De reis begint in het zuidelijkste puntje van Zweden, aan de oostkust van de regio Skåne. Je slaapt drie nachten in de omgeving van Simrishamn bij het kleinschalige Sköllengården, tussen de weilanden en met uitzicht op de Oostzee. Je hebt ruim de tijd om dit mooie stukje van het zuiden van Zweden te ontdekken.

Dag 2-3

Accommodatie: Sköllengården (LO)

Stranden, bossen en landerijen van Österlen

Österlen is een zeer geliefde regio van de Zweden. Je maakt er fijne fietstochten langs de kust en passeert kleine vissersdorpjes en witte zandstranden. Het zandstrand van Sandhammaren is één van de mooiste zandstranden van Zweden met heel fijn zand. Overblijfselen uit de Vikingtijd vind je bij Haväng en Kåseberga, beide gelegen op een klif met uitzicht op zee. Een wandeling in het nationaal park Stenshuvud brengt je naar diverse uitkijkpunten met uitzicht op zee en de bossen in het binnenland. Lokale producten koop je in een van de vele landwinkels. Kivik staat bekend om de vele appelboomgaarden, dus in het najaar koop je hier heerlijke appels langs de weg.   

Dag 4 (ca. 285 km)

Accommodatie: Wallby Säteri (LO)

Naar het bosrijke Småland

Je verruilt de kust voor de ongerepte natuur en rijke cultuur van de regio Småland. De rit gaat langs dichte bossen, spiegelende meren en de schilderachtige rode huisjes. Breng onderweg naar je hotel, in het noorden van Småland, een bezoek aan één van de dorpen in 'Glasriket', het koninkrijk van kristal. Een aantal dorpen tussen Växjö en Kalmar vormen samen het centrum van de wereldberoemde glasblaaskunst. Je slaapt twee nachten bij Wallby Säteri.

Dag 5

Accommodatie: Wallby Säteri (LO)

Cultuur en natuur in Småland

Vandaag kan je gaan wandelen, fietsen of kanoën in de directe omgeving van je hotel. Ga je liever Småland verder verkennen? Breng dan zeker een bezoek aan het sfeervolle dorp Eskjö. Dit dorp staat bekend om haar typische houten huisjes in het oude centrum van de stad: Gamla Stan. Maar liefst 50 van de houten huisjes staan op de monumentenlijst en zijn daarmee beschermd. Of kies ervoor om ondergronds te gaan voor een bezoek aan Kleva Gruva, een historische mijn met grotformaties van stalactieten en stalagmieten.

Dag 6 (ca. 300 km)

Accommodatie: Lindeborgs Eco Retreat (LG)

Rit naar de omgeving van Nyköping

Na het ontbijt ga je op weg naar de omgeving van Nyköping. Onderweg is het een absolute aanrader om even te stoppen bij Kulturreservat Åsens By: een sfeervol, historisch dorp met typische rode gebouwen. Hier reis je terug in de tijd naar het jaar 1900 en ervaar je hoe het plattelandsleven van Småland er destijds uitzag. Proef er heerlijke seizoensgebonden gerechten gemaakt van lokale producten, terwijl je geniet van het uitzicht op de historische landschappen. Met een goedgevulde maag rijd je naar Lindeborgs Eco Retreat waar je de komende drie nachten verblijft.

Dag 7-8

Accommodatie: Lindeborgs Eco Retreat (LG)

Omgeving van Nyköping verkennen en dagtocht naar Stockholm

Lindeborgs Eco Retreat is een heerlijke plek in de natuur waar je helemaal tot rust komt. Geniet van de uitzichten, het natuurlijke zwembad en de sauna. Verse ingrediënten voor de avondmaaltijd mag je plukken uit de biologische moestuin.

De hoofdstad Stockholm ligt op ca. anderhalf uur rijden, een absolute aanrader voor een dagtocht. Bezoek hier onder andere ’s werelds oudste openluchtmuseum, Skansen; het Vasa Museum, waar je een gezonken oorlogsschip uit de 17e eeuw kunt bewonderen; en natuurlijk dwaal je eindeloos door de sfeervolle, smalle straatjes van Gamla Stan, het historische stadscentrum. Geniet van typisch Zweedse lekkernijen en verken vervolgens de schitterende archipel van Stockholm tijdens een boottocht langs de vele eilanden. Dichterbij vind je het stadje Nyköping met een historisch centrum en diverse interessante musea.

Dag 9 (ca. 345 km)

Accommodatie: The Lodge (LO)

Op naar de bossen en meren van de regio Värmland

Vandaag ga je op pad naar de regio Värmland voor de laatste overnachtingen van deze Zweden rondreis. Je slaapt twee nachten in de authentieke bed & breakfast The Lodge, dat een prachtige ligging heeft aan het Nedre Brocken meer.

Dag 10

Accommodatie: The Lodge (LO)

Fietsen of wandelen in de omgeving van Torsby

The Lodge heeft een mooie natuurlijke ligging en is een goede uitvalsbasis voor activiteiten in de natuur. Ga met één van de huurfietsen op pad om de omgeving te verkennen. Het nabij gelegen natuurgebied Hovfjället nodigt uit voor een wandeling op een van de gemarkeerde wandelpaden of maak een elandsafari. Op het meer bij The Lodge maak je een kanotocht en is het genieten van de rust en natuur om je heen.

Dag 11 (ca. 190 km)

Accommodatie: binnen- of buitenhut aan boord van de ferry van Color Line (LG)

Naar Oslo, ferry naar Kiel

Na het ontbijt ga je op weg naar Oslo waar je aan boord gaat van de cruiseferry van Color Line naar Kiel. De boot vertrekt om 14.00 uur en je overnacht aan boord. Nadat het schip de haven van Oslo heeft verlaten vaart het eerst door het smalle Oslofjord, neem daarom zeker meteen een kijkje op het buitendek.

Dag 12

Aankomst in Kiel, terugreis naar huis

Je komt rond 10.00 uur aan in Kiel, waarna je de reis voortzet naar huis.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.