Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Gastvrij Zweden

  • • Slapen in kleinschalige hotels
  • • Mooie plekken in de natuur
  • • Rustig reistempo
  • • Dagtocht naar Stockholm
Duur 12 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 1.450

Rondreis Zweden langs de mooiste plekjes

Zweden is enorm gastvrij en dat vind je terug in de kleinschalige hotels waar je gaat slapen tijdens deze rondreis. Met eigen auto reis je op een rustig tempo door het zuiden van Zweden langs de mooiste zandstranden, door de uitgestrekte bossen en langs meren van de regio's Småland en Värmland én is er de mogelijkheid om de cultuurrijke stad Stockholm te bezoeken. De ferry vanaf Oslo op de terugreis boeken wij voor je.

Met eigen auto rijd je naar het zuiden van Zweden, naar het voormalige vissersdorp Simrishamn in het prachtige gebied Österlen. Je vindt hier de mooiste zandstranden van Zweden, uitgestrekte landerijen en knusse vissersdorpjes. Vervolgens trek je meer het binnenland in en rijd je langs spiegelende meren en dichte, uitgestrekte bossen. Tijdens je tocht door de regio Småland vind je bovendien ook veel cultuur en historie in het houten dorp Eskjö en het Kulturreservat Åsens By. Liever de gezellige drukte van een stad opzoeken? Maak dan een dagtocht naar de bruisende hoofdstad Stockholm. In de regio Värmland ontdek je de natuur met talloze meren en rivieren tijdens een wandel- of fietstocht. De reis sluit je af met een rit naar Oslo, van waaruit de ferry je naar Kiel in Duitsland brengt.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Op naar Zweden: De reis begint in het zuidelijkste puntje van Zweden, aan de oostkust van de regio Skåne. Je slaapt drie nachten in de omgeving van Simrishamn bij het kleinschalige Sköllengården, tussen de weilanden en met uitzicht op de Oostzee. Je hebt ruim de tijd om dit mooie stukje van het zuiden van Zweden te ontdekken.
Dag 2 - 3 - Stranden, bossen en landerijen van Österlen: Österlen is een zeer geliefde regio van de Zweden. Je maakt er fijne fietstochten langs de kust en passeert kleine vissersdorpjes en witte zandstranden. Het zandstrand van Sandhammaren is één van de mooiste zandstranden van Zweden met heel fijn zand. Overblijfselen uit de Vikingtijd vind je bij Haväng en Kåseberga, beide gelegen op een klif met uitzicht op zee. Een wandeling in het nationaal park Stenshuvud brengt je naar diverse uitkijkpunten met uitzicht op zee en de bossen in het binnenland. Lokale producten koop je in een van de vele landwinkels. Kivik staat bekend om de vele appelboomgaarden, dus in het najaar koop je hier heerlijke appels langs de weg.   
Dag 4 - Naar het bosrijke Småland: Je verruilt de kust voor de ongerepte natuur en rijke cultuur van de regio Småland. De rit gaat langs dichte bossen, spiegelende meren en de schilderachtige rode huisjes. Breng onderweg naar je hotel, in het noorden van Småland, een bezoek aan één van de dorpen in 'Glasriket', het koninkrijk van kristal. Een aantal dorpen tussen Växjö en Kalmar vormen samen het centrum van de wereldberoemde glasblaaskunst. Je slaapt twee nachten bij Wallby Säteri.
Dag 5 - Cultuur en natuur in Småland: Vandaag kan je gaan wandelen, fietsen of kanoën in de directe omgeving van je hotel. Ga je liever Småland verder verkennen? Breng dan zeker een bezoek aan het sfeervolle dorp Eskjö. Dit dorp staat bekend om haar typische houten huisjes in het oude centrum van de stad: Gamla Stan. Maar liefst 50 van de houten huisjes staan op de monumentenlijst en zijn daarmee beschermd. Of kies ervoor om ondergronds te gaan voor een bezoek aan Kleva Gruva, een historische mijn met grotformaties van stalactieten en stalagmieten.
  • Ale Stenar
  • Stenshuvud N.P.
Daniëlle Meijer

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrek: dagelijks van 29 april t/m 22 oktober.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• ferryovertocht Oslo-Kiel met Color Line inclusief een binnen- of buitenhut en 1 auto (max. 1.95 m hoog en 5 m lang) op basis van logies
• 7 nachten in 2-pers.kamer op basis van logies en ontbijt
• 3 nachten in een eco suite van Lindeborgs Eco Retreat op basis van logies
• uitgebreide reisinformatie
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen:
• eindschoonmaak Lindeborgs Eco Retreat (SEK 700, ter plaatse te voldoen)
• eventuele toeslagen ferryovertochten afhankelijk van vertrekdatum en beschikbaarheid
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.