Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dwars door het hart van West-Canada

  • • Schitterend gelegen lodges
  • • Ferry Bella Coola - Port Hardy door Discovery Coast Passage
  • • Orca's bij Vancouver Island en berenexcursie mogelijk
Duur 18 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 3.685

Van de Rockies via Bella Coola met Discovery Coast ferry naar Vancouver Island

Dit is waarschijnlijk de spectaculairste autorondreis in West-Canada! Je ontdekt op een unieke manier de diversiteit van deze regio en overnacht in schitterend gelegen wildernis-lodges. Via de Rocky Mountains rijd je naar het gebied van de Chilcotin-Indianen en volg je de gave Highway 20, waarbij je het gevoel hebt even de wereld te verlaten. Vanuit Bella Coola vaar je per veerboot in tien uur door de Discovery Coast Passage naar Vancouver Island. Vanwege enkele gravelwegen op de route adviseren we voor je eigen comfort een 4WD-auto te huren.

Deze rondreis door West-Canada begint goed met een verblijf in de nationale parken van Banff en Jasper in de Rocky Mountains. Bergmeren, snelstromende beken, dichte bossen en besneeuwde bergtoppen bepalen het uitzicht. De Icefields Parkway is prachtig en ook Jasper National Park bestaat alleen maar uit hoogtepunten.

Op weg naar Bella Coola volg je een spectaculaire, maar afgelegen gravelweg langs Farwell Canyon. Hier neem je de veerboot dwars door het Great Bear Rainforest en de diepe fjorden van de Discovery Coast Passage naar Vancouver Island. Je verblijft op locaties die ideaal zijn voor het maken van beren- en/of  walvisexcursies of lange wandelingen.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst in Calgary en rit naar Canmore: Je vakantie door West-Canada start in Calgary. Na aankomst haal je de huurauto op en rijd je de Canadese Rockies tegemoet. Je verblijft de eerste twee nachten in Canmore, dat net ten zuiden van het Banff National Park ligt.
Dag 2 - Banff National Park: Vandaag heb je de tijd om rustig bij te komen van de vlucht en om de overweldigende natuur op je in te laten werken. Er zijn veel korte en lange wandelingen te maken in Banff National Park. Daarnaast kun je mooie fietstochten maken in de omgeving, of de groenblauwe bergmeren op gaan met een kano.
Dag 3 - Icefields Parkway naar Jasper: Heerlijk uitgerust ga je weer op pad over een van ‘s werelds mooiste bergwegen: de Icefields Parkway, een snelweg met een uitzicht: de Rockies vormen het decor. Met hun besneeuwde toppen bieden de bergen een majestueuze aanblik. Om hun aanwezigheid kracht bij te zetten, laten ze zich weerspiegelen in het groenblauwe water van de talloze meren onderweg. Op de Bow Pass kunnen door de harde wind alleen kruipdennen overleven. Bij Bow Lake kun je een prachtige wandeling maken: langs het meer naar de puinwaaier en langs de canyon naar de voet van de Bow Glacier, die hier dreigend boven je “hangt”. Let onderweg goed op, want soms zie je langs de kant van de weg opeens een beer, wapitihert of ander wild dier scharrelen. Boven op de pas ligt de Peyto Lake Overlook met een schitterend uitzicht op het blauwgroene Peyto Lake. Verderop is de Athabasca Glacier goed bereikbaar. Op het hoogste punt kom je bij de grootste gletsjer langs de Parkway: het Columbia Icefield. Hier lopen 'mountain goats' en 'bighorn sheep' rond. In het Icefields Park Centre vind je veel informatie over de zich terugtrekkende gletsjer. Eindbestemming voor vandaag is Jasper, het enige plaatsje in het gelijknamige Nationale Park. Excursietip:• helikoptertour Rockies (evt. met wildernisstop en glas bubbels)
Dag 4 - Jasper National Park: Geniet van je vrije dag in deze mooie omgeving vol natuurwonderen. Heerlijk ontspannen baden bij de hot springs van Pocahontas is een bijzondere belevenis. Er zijn prachtige meren, zoals Pyramid Lake, het buitenzwembad van Jasper. Ook in Lake Edith en Lake Annette kun je zwemmen. Overal om je heen zie je betoverende bergen, meren en subalpiene weiden. Wandel over het Path of the Glacier, door de Maligne Canyon of naar Schaffers Lookout. Een andere mogelijkheid is met de kabelbaan in 7 minuten naar The Whistlers (die zijn genoemd naar de fluittoon van de marmotten). Van daar is het nog 1,4 km lopen naar de top. Je wordt beloond met een grandioos uitzicht!
Ilse van der Horst-Borghouts

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Discovery Coast Passage: 
De ferry door de Discover Coast Passage vaart rechtstreeks vanaf 1 juni 2024, maar niet dagelijks van 1juni t/m 29 september 2024. 

De route Bella Coola - Port Hardy vertrekt om 07.30 uur en komt aan om 17.30 uur. De ferry vaart op de volgende dagen:
• Juni 5,9,19,21,23,25,27,29
• Juli 1,3,5,7,9,11,13,15,17,19,21,23,25,27,29,31
• Augustus 2,4,6,8,10,12,14,16,18,20,22,24,26,28,30
• September 1,3,5,7,9,11,13,15,17,19,21,23,25,27,29

Autohuur 

In de prijs is een huurauto van Hertz inbegrepen. Wij raden je aan om een 4WD auto te kiezen in verband met het graveldeel op en nabij de Bella Coola Highway, dit is echter niet verplicht. Alle categorieën zijn het genoemde autotype of vergelijkbaar. Kijk voor meer details op de website van Hertz.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• 17 overnachtingen in lodges, hotels en inns inclusief ontbijt waar aangegeven (LO)
• 17 dagen huurauto naar keuze van Hertz (of gelijkwaardig) inclusief schade- en diefstaldekking (LDW met eigen risico CAD 500 per gebeurtenis, exclusief lokale belasting), aanvullende WA verzekering tot CAD 1.000.000, ongelimiteerde kilometers, lokale belastingen en 1 bestuurder
• ferry van Bella Coola naar Port Hardy voor 1 standaard auto en passagiers
• ferry van Nanaimo naar Horseshoe Bay voor 1 standaard auto en passagiers
• lokale belastingen
• ondersteuning door onze lokale agent
• uitgebreide reisinformatie
• digitaal Engelstalig roadbook
• reserveringskosten €37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage €5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen
 vlucht Amsterdam - Calgary en Vancouver - Amsterdam (kunnen bijgeboekt worden)
• overige maaltijden
• brandstof en parkeergelden
• drop off fee Calgary - Vancouver bij Hertz CAD100- 250 + lokale belasting
• entreegeld parken
• optionele excursies
• reis- en annuleringsverzekering
• afkoop eigen risico cascoverzekering voor de huurauto

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.