Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 19 Dagen

Vakantiehuisjes West-Canada

Terug Bekijk samenvatting

Ervaar de vrijheid in de natuur tijdens een verblijf in vakantiehuisjes op mooie locaties in West-Canada. In je eigen cabin of chalet heb je een keukentje en dus de vrijheid om zelf te koken. 's Avonds zit je heerlijk buiten, bij het kampvuur of bij de barbecue en dat is natuurlijk het echte Canada!. Iedere cabin of appartement is uniek. Er zijn rustieke blokhutten, maar ook eigentijdse chalets, de één met een eigen jacuzzi, de ander met een plek om buiten te koken. 

Dag 1

Aankomst in Vancouver

Na aankomst ga je op eigen gelegenheid de stad in. Omdat het in Vancouver negen uur vroeger is dan in Nederland, heb je na aankomst in Vancouver nog tijd om de eerste Canadese indrukken op te doen. 

Dag 2

Vrije dag Vancouver

Na je eerste Canadese ontbijt kun je op je gemak Vancouver gaan verkennen. Enkele suggesties: struinen door Canada's grootste Chinatown, wandelen of fietsen door Stanley Park of een bezoek brengen aan de beroemde Zoo. Er zijn volop mogelijkheden om te winkelen, want in Gastown (het oudste deel van de stad) zijn veel gerestaureerde Victoriaanse huizen ingericht als boetiekjes. Maar ook op andere plaatsen zijn allerlei winkels te vinden. Onder de bruggen van Granville Island is een gezellig uitgaanscentrum ontstaan. Een boottocht over Burrard Inlet naar het noordelijke deel van Vancouver biedt een mooi uitzicht op de skyline van de stad. En als je dan toch aan de andere kant bent, kun je meteen een kijkje nemen bij de Capilano Suspension Bridge. 

Dag 3 (ca. 230 km)

Oversteek naar Vancouver Island en rit naar de westkust, Tofino of Ucluelet

Na het ontbijt haal je de huurauto op en verlaat je de stad over de Lions Gate Bridge. Je rijdt naar de ferry bij Horseshoe Bay, net ten noorden van de stad. Deze brengt je in anderhalf uur naar Departure Bay op Vancouver Island, een eiland vol contrasten. In het hoogseizoen is het verstandig om deze ferry al voor je vertrek uit Nederland te boeken. Dit kun je zelf doen (met je creditcard) via www.bcferries.com.
De westkust van Vancouver Island is ruig en grotendeels ontoegankelijk. Het gematigde regenwoud wordt gekenmerkt door enorme woudreuzen, varens en baardmossen. De oostkust heeft een milder klimaat en mooie stranden. Het binnenland is ruig en bergachtig.

Dag 4

Uitwaaien aan de stranden van de Pacific Ocean

Je hebt de hele dag ter vrije besteding. Er zijn uitstekende mogelijkheden om deze dag actief door te brengen. Je kunt bijvoorbeeld een walvisexcursie maken, of een berenexcursie waarbij je op zoek gaat naar zwarte beren (meestal heel vroeg in de ochtend). Je kunt ook een wandeling door Tonquin Park maken naar een afgelegen baai met een zandstrand, of een zeekajaktocht door de Broken Islands.

Dag 5 (ca. 270 km)

Dwars over het eiland terug naar de oostkust en rit naar Campbell River

Je verlaat de ruige westkust en vervolgt je reis naar de mildere oostkust van het eiland, op weg naar Campbell River. Hier komen meerdere visrijke zeestraten samen, waardoor Campbell River ook wel de 'zalmhoofdstad' van Canada wordt genoemd. Je kunt er zelf een hengeltje uitgooien, of over de mooie oeverpromenade lopen en de drukte rondom de vissersboten bekijken. Je logeert de komende nachten in een cabin van Oyster Bay Resort, met uitzicht op de Discovery Passage.

Dag 6

Vrije dag Campbell River

De omgeving van Campbell River leent zich uitstekend om orka’s en andere zeedieren te gaan spotten. Een perfecte manier om dit te doen is natuurlijk door er een dag met een boot op uit te trekken. Askja biedt een 6 uur durende excursie aan waarbij je grote kans hebt om orka’s, dolfijnen, bruinvissen, zeearenden en zeehonden te spotten. Misschien zie je zelfs wel een bruine beer langs de kust struinen op zoek naar voedsel. 

Dag 7 (ca. 255 km)

Terug naar het vasteland en over de Sea to Sky Highway naar Whistler

Vandaag sta je vroeg op, want het wordt een lange dag. Je rijdt terug naar de ferryterminal Departure Bay en vertrekt met de ferry naar het vasteland. Deze overtocht duurt ongeveer anderhalf uur. In de verte ligt de skyline van Vancouver en bij helder weer zie je op de achtergrond de enorme vulkaan Mount Rainier. Bij aankomst in Horseshoe sla je linksaf en rij je langs de Howe Sound (een groot fjord). Langzaam gaat de weg klimmen. Je laat het fjord en de grillige kust achter je en de bergen domineren nu het landschap. Steeds hoger gaat het de Coast Mountains in. Enkele van deze bergen zijn zelfs hoger dan de Rockies! Het einddoel van vandaag is Whistler. Dit is een knus skidorp, dat ook in de zomer veel te bieden heeft. Je overnacht in een van de houten cabins aan de rivier. 

Dag 8

vrije dag in Whistler

Geniet van deze dag in de vrije natuur. Whistler is ‘s winters hét skicentrum van Canada. In de zomer zijn er allerlei outdoor-activiteiten mogelijk, zoals mountainbiken, wildwatervaren, paardrijden en zomerskiën. Een van de nieuwste hoogtepunten in West-Canada is de Peak 2 Peak: een 4,4 kilometer lange tocht per gondel tussen de Whistler en Blackcomb Mountains. Je zweeft dan hoog boven de grond en maakt kennis met het unieke berglandschap in de omgeving van Whistler. Boven in de bergen zijn prachtige wandelingen te maken en mogelijkheden om te lunchen en dineren. In het autovrije centrum van Whistler kun je op een mooie dag ook een terrasje pakken of in de winkels zoeken naar leuke souvenirs. Vanuit Whistler kun je ook een onvergetelijke vlucht met een watervliegtuig maken over de bergen en gletsjers van de Coastal Range.

Dag 9 (ca. 340 km)

Goldrush Trail naar 108 Mile House

Dit is een van de meest afwisselende routes tijdens je rondreis West-Canada. Eerst rijd je nog door de mooie Coast Mountains over de oude houthakkersweg Duffey Lake Road. Hier tref je prachtige, met dichte bossen bedekte bergen en hier en daar een kristalhelder meer. Net voor Lillooet verandert het landschap drastisch. De bergen worden lager en kaler, de bossen verdwijnen en de schaarse begroeiing lijkt meer op die van een woestijngebied. De temperatuur gaat ook wat omhoog. Het is een feest om hier te rijden! Bij Lillooet steek je de Fraser River over en rij je verder richting Cache Creek. Voordat je naar het noorden reist, kun je nog een bezoek brengen aan een stukje echte pioniersgeschiedenis in de vorm van Hat Creek Ranch. Over de Cariboo Highway rijd je verder naar 108 Mile House. Spring Lake Ranch ligt zo’n 20 minuten vanaf de weg verscholen in de bossen aan een klein meertje. 

Dag 10

Vrije dag Spring Lake Ranch

Vandaag heb je ter vrije besteding bij de Spring Lake Ranch, in het deel van Canada dat de lokale bewoners 'Big Sky Country' noemen. De gastvrije Spring Lake Ranch ligt uniek aan het prachtige gelijknamige meer, waar de bevers hun dammen bouwen en witkoparenden in de lucht zweven. In zo’n 2 tot 3 uur loop je rond het meer. Er zijn 4 arendsnesten en je kunt alles ook te paard gaan bekijken. In het meer liggen kano’s die je vrij kunt gebruiken voor een tochtje. Je verblijft op een “werkende” ranch en mocht je dit willen, dan er is altijd wel een klusje voor je te doen bij de lodge of in het veld. Na een hele dag in de buitenlucht is het heerlijk om onder het genot van een drankje uit te rusten op de veranda van de lodge of je eigen cabin of, als het te koud is, voor de open haard. Ook is er een hottub waarin je heerlijk kunt relaxen. 

Dag 11 (ca. 170 km)

Rit naar Clearwater en het Wells Gray Park

Vandaag kun je het rustig aan doen, want de geplande rit naar Clearwater duurt niet lang. Dwars door het Cariboo-Chilcotin-gebied rij je over de kronkelende Highway 24 naar het oosten. Het is een prachtige route, die het historische pad volgt dat de Shuswap oorspronkelijk gebruikten als handelsroute. Later, in begin van de 19e eeuw, is deze route door de Hudson Bay Company verder ontwikkeld, waarbij de weg gebruikt werd om bont vanuit noordelijk British Columbia in zuidelijkere gebieden te verhandelen. De weg slingert steil naar beneden en bij mooi weer heb je prachtige uitzichten over de hele regio. Dit is een perfect leefgebied voor elanden en zwarte beren, die dan ook regelmatig worden waargenomen. Na ongeveer 3 uur kom je aan in Clearwater, waar je verblijft in een prachtige cabin midden in het bos, ongeveer 20 minuten ten zuiden van dit dorp.


Dag 12

Wells Gray Park

In Wells Gray Park kom je eerst langs de diepe kloof Spahats Creek. Het park staat bekend om de prachtige watervallen, zoals de Dawson en Helmcken Falls, en om de interessante geologie (gevormd door oude lavastromen). Een prima manier om het park te bekijken is kanovaren op Clearwater Lake. Ben je hier in augustus/september, maak dan zeker een wandeling door het oeroude bos naar Bailey’s Chute. Hier springen de zalmen dan hoog op om door de stroomversnellingen te komen.

Dag 13 (ca. 320 km)

Jasper National Park via Mount Robson

Vandaag krijg je weer een dosis prachtige natuur, deze keer op weg naar Jasper in de Rocky Mountains. Je rijdt langs Wells Gray Park verder omhoog naar het noorden. De weg loopt zo’n  210 kilometer door eenzame bossen richting Valemount. Voorbij Yellowhead Lake kruist een beekje de weg. Dit is het begin van de Fraser River, die uiteindelijk als brede rivier bij Vancouver uitmondt in de Grote Oceaan. Met een beetje geluk zie je op de drassige oostoever van Moose Lake elanden. Je komt nu bij het Visitor Centre van Mount Robson Provincial Park en het uitzicht op de ijs- en rotspiramide van Mount Robson, de hoogste berg van de Canadese Rockies. Boven op de Yellowhead Pass kom je weer over de continentale waterscheiding en verlaat je de provincie British Columbia. Het is nu een uur vroeger.

Dag 14

Jasper National Park

Vandaag heb je een vrije dag in deze mooie omgeving vol natuurwonderen. Je kunt met de kabelbaan in 7 minuten naar The Whistlers, die zijn genoemd naar de fluittoon van de marmotten. Vanaf hier is het nog 1,4 kilometer lopen naar de top. Een grandioos uitzicht is je beloning. Er zijn prachtige meren, zoals Pyramid Lake, het buitenzwembad van Jasper. Ook in Lake Edith en Lake Annette kun je zwemmen. Overal om je heen zie je betoverende bergen, meren en subalpiene weiden. Wandel over het Path of the Glacier, door de Maligne Canyon of naar Schaffers Lookout. 

Dag 15 (ca. 310 km)

Over de Icefields Parkway, langs de Athabasca Glacier naar Golden

Vandaag rij je over een van ‘s werelds mooiste bergwegen: de Icefields Parkway. Langs de weg zie je veel gletsjers, prachtige meren, watervallen en hoge, scherpe bergtoppen. Tot aan de Columbia Icefield stijgt de weg voortdurend. De Athabasca Falls storten zich in een nauw ravijn en verderop langs de Parkway vind je in een smalle kloof de Sunwapta Falls. Op het hoogste punt kom je bij het Columbia Icefield, de grootste attractie van de Parkway. In het Icefields Park Centre vind je veel informatie over de zich terugtrekkende gletsjer. Verderop is de Athabasca Glacier goed bereikbaar. Golden is je einddoel en uitvalsbasis voor Yoho National Park en weer zo'n parel in je reis West-Canada. 

Dag 16

Yoho National Park

Yoho National Park ligt op de westelijke helling van de Canadese Rocky Mountains. Verticale rotswanden, spectaculaire watervallen en 28 bergtoppen van meer dan 3.000 meter hoog domineren het park. Dit gebied is erg geschikt voor wandelingen met mooie vergezichten. Je kunt er natuurverschijnselen bewonderen die zijn ontstaan in de pre-oceaantijd of door de kracht van ijs en water.

Dag 17 (ca. 140 km)

Via Lake Louise naar Banff National Park

Een korte rijdag vandaag. Je volgt Highway 1 en komt al snel bij Lake Louise en Banff National Park, een beschermd berggebied vol blauwgroene bergmeren en besneeuwde bergtoppen. Er zijn veel mooie wandelingen te maken in de omgeving, waar je al na een kwartiertje lopen helemaal alleen kunt zijn in de ongerepte natuur. Het mondaine stadje Banff heeft een interessant museum, je kunt er winkelen in de vele boetiekjes of met de gondellift naar de top van de 2.285 m hoge Sulphur Mountain gaan. Bij goed weer heb je daar een ongelofelijk mooi uitzicht over Banff, de door vroegere gletsjers uitgeslepen Bow Valley en de omringende grillige bergen. Of bezoek Vermilion Lakes, waar je misschien wel bevers aan het werk ziet. 

Dag 18

Banff National Park

Deze laatste volledige vakantiedag tijdens je West-Canada rondreis kun je op allerlei manieren invullen. Een bezoek aan het beroemde bergmeer van Lake Louise mag natuurlijk niet ontbreken. Niet ver daarvandaan ligt het prachtige Moraine Lake in de Valley of Ten Peaks. Bezoek het Cave and Basin Centennial Centre, een badhuis uit 1914 met warme bronnen en een bezoekerscentrum. Vraag hier naar wandel-, fiets- en kanomogelijkheden. De keuze uit lange en korte wandelingen is groot. De wandeling naar de 'Plain of the Six Glaciers' is een aanrader. 

Een aanrader: grizzlies en zwarte beren bij Lake Louise
Net ten noorden van Lake Louise brengt de Gondola je naar de toppen van Mount Whitehorn. De flanken van de berg vormen een van de beste plekken om grizzlyberen en zwarte beren in hun natuurlijke omgeving te zien. Vanaf half juni tot begin september worden hier vrijwel dagelijks grizzlyberen gespot. In de andere zomermaanden worden vooral zwarte beren gezien. Klik hier voor een actuele kalender met informatie over wanneer de beren gespot worden.

Dag 19 (ca. 145 km)

Rit naar Calgary, inleveren huurauto en einde van de reis

Langs de woeste Bow River verlaat je Banff National Park. Al ver voor Calgary zie je de 90 meter hoge skischans van het Olympisch Park. Voor veel mensen is Calgary een welkome afwisseling na alle overdonderende natuur van de parken. Het is een moderne en schone stad, met een aangename binnenstad met veel groen en zogenaamde “skywalks”. Of je nog tijd hebt om iets van de stad te zien, ligt aan je vluchtschema, want vandaag eindigt je reis en lever je de huurauto weer in op de luchthaven. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.