Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Expeditiecruise naar het noorden van Spitsbergen, op zoek naar ijsberen

  • • Elke dag landingen met zodiacs
  • • Walrussen, zeevogels, ijsberen
  • • Tot over 80e breedtegraad
Duur 8 Dagen

Soort Noord spitsbergen

Prijs (vanaf) € 3.700

Vergezeld door de stilte van de natuur

Vroeg in het voorjaar, wanneer Spitsbergen uit haar winterslaap ontwaakt, maak je kennis met het arctische landschap in haar puurste vorm. De zon gaat niet meer onder en er ligt nog veel sneeuw wat het landschap bijzonder charmant maakt. In mei en juni is het broedseizoen van de zeevogels die op en rond Spitsbergen leven. Er zijn 164 soorten bekend die in indrukwekkend grote kolonies leven. Dit is de arctische lente bij uitstek! We varen richting het pakijs tussen het noordelijke deel van Spitsbergen en de Noordpool. Hier bevinden we ons op nog geen 1.000 kilometer van de Noordpool, waar we varend langs het pakijs van Noord-Spitsbergen op zoek gaan naar de ‘koning van de Noordpool’: de ijsbeer. De Raudfjord, een prachtig fjord aan de noordkust van West-Spitsbergen, wordt gedomineerd door spectaculaire gletsjers en is een geliefde plek voor ringelrobben en baardrobben. Op de vogelkliffen in de fjord broeden duizenden zeevogels en op de beschutte plekken en onder de vogelkliffen groeit een verrassend rijke vegetatie. Tijdens je reis naar Spitsbergen hoop je natuurlijk ijsberen te zien; dit is de plek waar ze veel gespot worden. Klik hier voor een impressie van deze reis.

Deze cruise naar Noord-Spitsbergen gaat zo ver mogelijk naar het noordoosten, mogelijk tot in de Hinlopenstraat. Het programma is sterk afhankelijk van weer, wind en de positie van het pakijs. Op het programma staan mogelijk ook een bezoek aan de Russische nederzetting Barentsburg en de restanten van oude blubberovens op Smeerenburg. Je treft overblijfselen van oude poolexpedities en er wordt alles aan gedaan om ijsberen te vinden, op het ijs of aan land. We proberen elke dag van boord te gaan en excursies te maken (altijd onder deskundige begeleiding). Het wordt hoe dan ook een prachtige tocht. Onze partner Oceanwide Expeditions heeft een video gemaakt met hierin vijftien fascinerende weetjes over ijsberen, deze kun je hier bekijken.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst in Longyearbyen, het administratieve centrum van de Spitsbergen archipel: Je vakantie naar Spitsbergen begint in Longyearbyen, het administratieve centrum van de Spitsbergen archipel. Voor we aan boord gaan is er de gelegenheid om dit voormalige mijnstadje te bezoeken. Een bezoek aan het poolmuseum is zeker de moeite waard. Misschien onverwacht in het poolgebied, maar in de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 plantensoorten te vinden waaronder veel planten met mooie bloemen. In de vroege avond zal het schip vertrekken en de grote Isfjord invaren. In deze 75 kilometer lange fjord zien we mogelijk al onze eerste walvissen.
Dag 2 - Gedurende de nacht varen we naar het noorden: Gedurende de nacht varen we naar het noorden, naar de Raudfjord, gelegen in het noordwesten van Spitsbergen. Deze prachtige fjord wordt gedomineerd door spectaculaire gletsjers en is een geliefde plek is voor ringelrobben, baardrobben en vaak ook ijsberen. De kliffen in de fjord bieden ook plaats aan grote kolonies dikbekzeekoeten en drieteenmeeuwen.
Dag 3 - Varen langs de bijna 5 kilometer lange Monaco gletsjer: Mogelijk bezoeken we de Liefdefjord en varen daar langs de bijna 5 kilometer lange Monaco gletsjer. De Liefdefjord is ijsberengebied en dit magnifieke roofdier wordt dan ook regelmatig waargenomen in de fjord, zelfs op de gletsjer, wat een prachtige fotogelegenheid kan bieden. Het water voor het gletsjerfront is een interessant foerageergebied voor duizenden drieteenmeeuwen, ook beluga’s worden hier regelmatig voor de gletsjer gezien.
Dag 4 - Hinlopen Straat in en terug: Vandaag varen we de Hinlopen Straat binnen, een Hoog-Arctische zeestraat tussen West Spitsbergen en Nordaustlandet. In de monding van deze zeestraat worden regelmatig blauwe vinvissen gezien en het gebied is de thuisbasis van walrussen, baardrobben, ivoormeeuwen en ijsberen. We maken een wandeling over de Arctische toendra van het Lomfjordshalvøya en bekijken vanaf de zodiacs de vogelkliffen van alkefjellet, met zijn tienduizenden dikbekzeekoeten en drieteenmeeuwen één van de hoogtepunten van je Spitsbergen vakantie. Aan de oostkant van de Hinlopen Straat, op Nordaustlandet, ervaren we hoe ‘Life in the Freezer’ moet voelen tijdens een landing in Palanderbukta. In deze ijswoestijn leven toch ook nog rendieren, Kleine rietganzen, ivoormeeuwen en ijsberen.
Esmay van Wijngaarden-Peters

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in
Afvaarten in 2024

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Wat is inbegrepen?

inbegrepen: 
• expeditiecruise zoals omschreven met accommodatie aan boord in de hut van je keuze op basis van volpension
• koffie en thee
• alle excursies en lezingen gedurende de expeditiecruise
• informatiepakket 
• transfers, indien je aansluitende vluchten reserveert
• bijdrage Future For Nature

niet inbegrepen: 
• evt. brandstoftoeslag expeditiecruise
• internationale vluchten
• hotelovernachtingen voor- en na de expeditiecruise
• drankjes en overige persoonlijke uitgaven aan boord
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering


Reis je alleen, dan kun je op indeling boeken. Je wordt dan ingedeeld bij iemand van hetzelfde geslacht. 

IJs & weder dienende.
Het is goed mogelijk dat we van het reisschema afwijken. Elke route is onder voorbehoud van ijs, wind en weer. Zo gaat dat in het poolgebied. Het programma is verder ook flexibel, want er wordt natuurlijk graag een stukje omgevaren als er een ijsbeer te zien is of om walrussen te bekijken.

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.