Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Actieve reis naar Spitsbergen, Basecamp expeditie

  • • Alle activiteiten inbegrepen
  • • Wandelen, kajakken, sneeuwschoenwandelen
Duur 8 Dagen

Soort Scheepsreizen

Prijs (vanaf) € 3.700

Volop aktiviteiten en wildlife op Spitsbergen

Een geweldige reis voor iedereen die op een sportieve manier Spitsbergen wil verkennen. Tijdens deze actieve reis naar Spitsbergen krijg je de mogelijkheid om te wandelen, om te sneeuwschoenwandelen, kajakken en je leert perfecte foto's te maken van de arctische flora en fauna. Alle activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen. Je vaart zo ver mogelijk naar het noorden van Spitsbergen richting het pakijs. Langs dezelfde plek waar onze landgenoot Willem Barentsz in de 16e eeuw land in zicht kreeg en zo, op zoek naar een doorvaart over de Noordpool, Spitsbergen ontdekte. Je vaart langs een kust met ruige bergen, magnifieke fjorden en indrukwekkende ijsmassa's. We komen op de geliefde plekken voor zeehonden, walvissen en vaak ook ijsberen. Mogelijk bezoeken we ook de Liefdefjord, typisch ijsberengebied. Als we dit fjord wegens ijsgang niet kunnen bezoeken wijken we uit naar één van de andere fjorden om van je Spitsbergen vakantie een onvergetelijk avontuur te maken. 

In de buurt van Nordaustlandet ervaren we mogelijk hoe ‘Life in the Freezer’ moet voelen. Ten noordoosten van Nordaustlandet komen we mogelijk ook pakijs tegen en we proberen hier zo dichtbij mogelijk te komen om deze witte woestijn te aanschouwen. Dit is de natuurlijke habitat van de ijsbeer en de crew aan boord zal er alles aan doen om deze te vinden. Ook wordt getracht om de vermaarde 80e graad noorderbreedte over te steken. Vogelliefhebbers maken de reis van hun leven. Grote kolonies zeevogels en toendravogels zoals de roodkeelduiker en de brandgans zijn goed te observeren. Elke dag ga je in zodiacs van boord om onder deskundige leiding excursies te maken. Welke route we ook varen, het wordt hoe dan ook een prachtige tocht.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Een Arctisch dorp: Aangeland in Longyearbyen, het startpunt van je vakantie naar Spitsbergen en het administratieve centrum op het grootste eiland van de archipel. Geniet voor het aan boord gaan van een wandeling door dit voormalige mijnstadje. Een bezoek aan het het houten kerkje en het indrukwekkende poolmuseum zijn zeker de moeite waard. Misschien onverwacht in het poolgebied, maar in de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 plantensoorten te vinden, waaronder veel planten met mooie bloemen. In de vroege avond zal het schip vertrekken en de grote Isfjord invaren. In deze 75 kilometer lange fjord zien we mogelijk al onze eerste walvissen.
Dag 2 - De route naar Raudfjorden: Gedurende de nacht varen we naar het noorden, naar Raudfjorden, gelegen in het noordwesten van Spitsbergen. Deze prachtige fjord wordt gedomineerd door spectaculaire gletsjers en een geliefde plek voor ringelrobben, baardrobben en vaak ook ijsberen. De kliffen in de fjord bieden ook plaats aan grote kolonies dikbekzeekoeten en drieteenmeeuwen.
Dag 3 - De magnifieke Monaco gletsjer: Mogelijk bezoeken we de Liefdefjord en varen daar richting de bijna 5 kilometer lange Monaco gletsjer. Het water voor het gletsjerfront is een interessant foerageergebied voor duizenden drieteenmeeuwen, maar ook beluga’s worden hier regelmatig voor de gletsjer gezien. De Liefdefjord is ijsberen gebied en dit bijzondere roofdier wordt dan ook regelmatig waargenomen in de fjord. Wanneer de fjord vanwege het ijs of weersomstandigheden niet toegankelijk is wordt uitgeweken naar een alternatieve route langs de westkust.
Dag 4 - De hoogtepunten van Hinlopen: Vandaag varen we de Hinlopen Straat binnen, een hoog-Arctische zeestraat tussen West Spitsbergen en Nordaustlandet. In de monding van deze zeestraat worden regelmatig Blauwe vinvissen gezien en het gebied is de thuisbasis van Walrussen, Baardrobben, Ivoormeeuwen en IJsberen. We maken een wandeling over de Arctische toendra van het Lomfjordshalvøya en bekijken vanaf de zodiacs de vogelkliffen van Alkefjellet, met zijn tienduizenden Dikbekzeekoeten en Drieteenmeeuwen één van de hoogtepunten van Spitsbergen. Aan de oostkant van de Hinlopen Straat, op Nordaustlandet, ervaren we mogelijk hoe ‘Life in the Freezer’ moet voelen. Wanneer de ijssituatie onze doorgang door de Hinlopenstraat verhindert wordt er een alternatieve route genomen. Welke dat zal worden wordt ter plaatse bepaalt, er wordt uiteraard op gelet dat je tijdens deze Spitsbergen reis geen twee keer op dezelfde plek aanmeert.
Tessa Koops

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in
Afvaarten in 2024

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• expeditiecruise zoals omschreven met accommodatie aan boord in de hut van je keuze op basis van volpension
• koffie en thee
• alle excursies en activiteiten, lezingen gedurende de expeditiecruise
• uitgebreide reisinformatie
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen: 
• internationale vluchten (kunnen bijgeboekt worden)
• hotelovernachtingen voor- en na de expeditiecruise (kunnen bijgeboekt worden)
• evt. brandstoftoeslag voor de expeditiecruise
• drankjes en overige persoonlijke uitgaven aan boord
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Reis je alleen, dan kun je op indeling boeken. Je wordt dan ingedeeld bij iemand van hetzelfde geslacht. 

IJs & weder dienende
Dit reisprogramma is enkel bedoeld als indicatie. Het programma kan variëren, afhankelijk van de plaatselijke ijs- en weersomstandigheden en om zoveel mogelijk gelegenheden te bieden om wilde dieren te zien. De expeditieleider aan boord bepaalt de uiteindelijke route. Routes kunnen plaatsen vermelden waarvoor toestemming is vereist om te landen, die moet worden verleend door de relevante nationale autoriteiten. Dergelijke toestemming wordt niet verleend voorafgaand aan het publiceren van deze routes. Flexibiliteit is cruciaal voor expeditie cruises. De gemiddelde vaarsnelheid van m/v Ortelius is 10,5 knopen.

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.