Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 4 Dagen

Het woeste Vuurland

Terug Bekijk samenvatting

Vanuit Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld, verken je Tierra del Fuego, een van de meest desolate gebieden van Argentinië. Ushuaia ligt aan het Beaglekanaal en is een prachtige bestemming als je het zuidelijkste deel van Zuid-Amerika wilt verkennen. Daarnaast is het dé vertrekhaven voor expeditiecruises naar Antarctica. Deze korte reis vormt daarom ook een ideale uitbreiding van je reis naar 'het witte continent'.  

Dag 1

Accommodatie: Hotel Alto Andino 3* / Los Cauquenes 4* - Standard Room (LO)

Aankomst Ushuaia en transfer naar accommodatie

Na aankomst op de luchthaven van Ushuaia word je naar het hotel gebracht. De rest van de dag heb je ter vrije besteding. Maak een wandeling door de hoofdstraat Avenida San Martin en neem een kijkje in het bezoekerscentrum. Er zijn twee interessante musea, het Maritiem museum en het Museo del Fin del Mundo. Aan de haven vind je het bekende bord “Fin del Mundo” en ook het monument van de Falkland Eilanden. Bij mooi weer is een uitstapje naar de Martial gletsjer de moeite waard.

Dag 2

Accommodatie: Hotel Alto Andino 3* / Los Cauquenes 4* - Standard Room (LO)

Excursie naar Tierra del Fuego National Park

Voor vandaag staat er een mooie excursie naar het Parque Nacional Tierra del Fuego op het programma met een kleine groep, zodat je de schoonhei en stilte kunt ervaren zonder drommen mensen om je heen. De Vuurlandse bossen en flora markeren de route van Ushuaia naar Tierra del Fuego National Park. Onderweg passeer je de groene en zwarte lagunes en maken onze eerste stop na tien kilometer bij Bahia Ensenada. Bij alle stops worden korte wandelingen gemaakt over makkelijk begaanbare paden en geeft de gids uitleg over de omgeving. De landschappen langs het Beagle kanaal, bij Lapataia Bay en rond de groene lagune en Ovando en Lapataia rivieren, ze komen allemaal terug in het programma. Bij Acigami lake (voorheen Roca lake) wordt een zeer uitgebreide lunch met een heerlijke Malbec geserveerd.

Dag 3

Accommodatie: Hotel Alto Andino 3* / Los Cauquenes 4* - Standard Room (LO)

Boottocht Beagle Channel

We kiezen het ruime sop en stappen aan boord van een motorboot voor een verkenningstocht over het Beagle Channel. ook met in een kleinschalige groep. Onderweg wordt de boot stilgelegd bij rotsen met albatrossen en grote jagers en zien we de vuurtoren Les Eclaireurs. In de verte zie je Ushuaia liggen en heb je prachtige uitzichten op de omringende bergen. Ook breng je een bezoek aan zeeleeuwenkolonie en zie je hopelijk albatrossen en grote jagers.

Dag 4

Transfer naar luchthaven en vertrek uit Ushuaia

Afhankelijk van jouw vertrektijd heb je de ochtend ter vrije besteding en word je voorafgaand aan jouw vlucht terug gebracht naar de luchthaven.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.