Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Het woeste Vuurland

Duur 4 Dagen

Soort Korte rondreizen

Tierra del Fuego vanuit de zuidelijkste stad ter wereld

Vanuit Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld, verken je Tierra del Fuego, een van de meest desolate gebieden van Argentinië. Ushuaia ligt aan het Beaglekanaal en is een prachtige bestemming als je het zuidelijkste deel van Zuid-Amerika wilt verkennen. Daarnaast is het dé vertrekhaven voor expeditiecruises naar Antarctica. Deze korte reis vormt daarom ook een ideale uitbreiding van je reis naar 'het witte continent'.

 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst Ushuaia en transfer naar accommodatie: Na aankomst op de luchthaven van Ushuaia word je naar het hotel gebracht. De rest van de dag heb je ter vrije besteding. Maak een wandeling door de hoofdstraat Avenida San Martin en neem een kijkje in het bezoekerscentrum. Er zijn twee interessante musea, het Maritiem museum en het Museo del Fin del Mundo. Aan de haven vind je het bekende bord “Fin del Mundo” en ook het monument van de Falkland Eilanden. Bij mooi weer is een uitstapje naar de Martial gletsjer de moeite waard.
Dag 2 - Excursie naar Tierra del Fuego National Park: Voor vandaag staat er een mooie excursie naar het Parque Nacional Tierra del Fuego op het programma met een kleine groep, zodat je de schoonhei en stilte kunt ervaren zonder drommen mensen om je heen. De Vuurlandse bossen en flora markeren de route van Ushuaia naar Tierra del Fuego National Park. Onderweg passeer je de groene en zwarte lagunes en maken onze eerste stop na tien kilometer bij Bahia Ensenada. Bij alle stops worden korte wandelingen gemaakt over makkelijk begaanbare paden en geeft de gids uitleg over de omgeving. De landschappen langs het Beagle kanaal, bij Lapataia Bay en rond de groene lagune en Ovando en Lapataia rivieren, ze komen allemaal terug in het programma. Bij Acigami lake (voorheen Roca lake) wordt een zeer uitgebreide lunch met een heerlijke Malbec geserveerd.
Dag 3 - Boottocht Beagle Channel: We kiezen het ruime sop en stappen aan boord van een motorboot voor een verkenningstocht over het Beagle Channel. ook met in een kleinschalige groep. Onderweg wordt de boot stilgelegd bij rotsen met albatrossen en grote jagers en zien we de vuurtoren Les Eclaireurs. In de verte zie je Ushuaia liggen en heb je prachtige uitzichten op de omringende bergen. Ook breng je een bezoek aan zeeleeuwenkolonie en zie je hopelijk albatrossen en grote jagers.
Dag 4 - Transfer naar luchthaven en vertrek uit Ushuaia: Afhankelijk van jouw vertrektijd heb je de ochtend ter vrije besteding en word je voorafgaand aan jouw vlucht terug gebracht naar de luchthaven.
Ilse van der Horst-Borghouts

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• transfer luchthaven – accommodatie en v.v. met Engelsprekende gids
• 3 nachten accommodatie naar keuze inclusief ontbijt
• excursie naar Tierra del Fuego / Vuurland
• bootexcursie Beagle Channel

Niet inbegrepen:
• overige maaltijden
• fooien
• vluchten naar/van Ushuaia
• transfers van/naar de pier in Ushuaia

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.