Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 22 Dagen

Het beste van Noord & Zuid

Terug Bekijk samenvatting

In Argentinië en Chili is zo veel te zien, dat je er wel maanden kunt rondreizen. Voor deze rondreis hebben we het beste van Noord- en Zuid-Argentinië en Chili voor je geselecteerd: de rode rotsen en zoutvlaktes in het noorden vormen een schril contrast met de felblauwe meren en schitterende bergformaties in het koude Patagonië. Je combineert reizen per huurauto met lokale bussen, waardoor de reis ook nog eens scherp geprijsd is! 

Dag 1

Accommodatie: Merit San Telmo - Standard Room (LO)

Aankomst Buenos Aires en verken stad

Bij aankomst op de luchthaven van Buenos Aires word je opgewacht door een Engelssprekende gids, die ons lokaal vertegenwoordigt. Alle vragen die je hebt over jullie reis door Argentinië kunnen worden beantwoord tijdens de rit naar het hotel. Een aanrader om in de middag te bezoeken is de gezellige wijk San Telmo. Wandel door de smalle kinderkopjes-straten en bezoek de grote overdekte markt met honderden kraampjes en proef er ook vele lekkernijen. Ben je er op zondag ervaar dan de lokale sfeer op de befaamde antiekmarkt op Plaza Dorrego. Het elitaire Recoleta met de gelijknamige begraafplaats is ook een hoogtepunt in deze veelzijdige stad.

Dag 2

Accommodatie: Merit San Telmo - Standard Room (LO)

Verken per fiets de wijken van Buenos Aires en bezoek een tangoshow

Wij raden je aan vanmorgen een fietstocht met Nederlandse gids te maken langs bekende highlights, maar ook naar onbekende plekken. De enthousiaste gidsen geven je een goed beeld van de stad inclusief haar interessante en bewogen geschiedenis. Je verkent verschillende wijken in deze bruisende metropool. Niet te missen bezienswaardigheden zijn Plaza de Mayo met het roze presidentieel paleis Casa Rosada, de tangowijk San Telmo en de arbeiderswijk La Boca, met haar felgekleurde huizen en het voetbalstadion van de Boca Juniors. Wat eigenlijk niet mag ontbreken tijdens je verblijf in Buenos Aires is een tangoshow of laat ons een diner regelen bij een Argentijnse familie thuis voor een bijzondere avond.

Dag 3

Accommodatie: La Candela - Standard Room (LO)

Vlucht van Buenos Aires naar Salta

Op eigen gelegenheid ga je naar de luchthaven vanwaar je naar Salta in het noordwesten van Argentinië vliegt. Bij aankomst ga je op eigen gelegenheid naar de stad Deze koloniale stad is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en één van de mooiste van Argentinië met haar historische architectuur, vriendelijke sfeer en de prachtige ligging tegen de uitlopers van het Andes-gebergte.

Dag 4 (ca. 170 km)

Accommodatie: Miraluna - Standard Room (LO)

Rit over Cuesta del Obispo naar Cachi

Vanmorgen haal je de huurauto op voor de mooie route naar Cachi. Je stuit op de kronkelige Cuesta del Obispo, één van de mooiste bergroutes van Argentinië. Een leuke stop onderweg maak je bij het Parque Nacional Los Cardones voor een wandeling tussen de gigantische cactussen. De met kinderkopjes bestrate wegen, de koloniale architectuur en de voorname gebouwen maken Cachi het mooiste plekje in de Valle de Calchaquí.

Dag 5 (ca. 185 km)

Accommodatie: Los Sauces - Standard Room (LO)

Mooie route naar Cafayate

Een rit van ongeveer vier uur brengt je naar Cafayate. Het merendeel van de route is onverhard en niet altijd even goed onderhouden, maar de route is prachtig. Je komt door kleine, typisch Noord-Argentijnse dorpen zoals Seclantás, Molinos en Angastaco, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Dag 6

Accommodatie: Los Sauces - Standard Room (LO)

Wijngaarden en Quebrada de Cafayate

Cafayate ligt op 1.660 meter hoogte en wordt omringd door vele wijngaarden. In het koloniale centrum vind je een grote kathedraal, overdekte binnenplaatsjes, textielwinkeltjes en zilversmeden. Bezoek zeker één van de bodega’s voor een rondleiding en het proeven van de befaamde witte Torrontes wijn uit deze regio. Op circa twintig kilometer ten noorden van Cafayate aan de R68 ligt de spectaculaire Quebrada de Cafayate, een woest landschap van bizar gevormde en veelkleurige zandstenen rotsformaties.

Dag 7 (ca. 200 km)

Accommodatie: La Candela - Standard Room (LO)

Terug naar Salta

De rit van Cafataye naar Salta is niet lang, maar de tocht is prachtig en voert langs imposante rotspartijen en door de Quebrada de Cafayate en Valle de Lerma. Eenmaal aangekomen in Salta is de rest van de dag ter vrije besteding. 

Dag 8

Accommodatie: La Casa de Don Tomás - Standard Room (LO)

Vanuit Salta in Argentinië de grens over naar San Pedro in Chili

Vanmorgen stap je aan boord stap van een comfortabele touringcar, die je vanuit Salta (Argentinië) de grens over brengt naar San Pedro de Atacama in Chili. Afhankelijk van de drukte aan de grens duurt de tocht zo’n acht tot tien uur, maar het is niet heel ongewoon dat het uitloopt tot twaalf uur in verband met de condities onderweg.

Dag 9

Accommodatie: La Casa de Don Tomás - Standard Room (LO)

Vrije dag om de Atacama woestijn te ontdekken

Het dorpje San Pedro is een levendige oase midden in de Atacama woestijn Tijdens jouw verblijf hier kun je kiezen uit diverse excursies. Maak vandaag bijvoorbeeld een excursie naar de Altiplano Lagunes en de Salar de Atacama. Dit is de grootste zoutvlakte in Noord-Chili, naast diverse andere kleinere exemplaren zoals de Tara Flats.

Dag 10

Accommodatie: La Casa de Don Tomás - Standard Room (LO)

Ontdek meer van de Atacama woestijn

Vandaag adviseren wij je te kiezen voor een bezoek aan de Tatio geisers, prachtig gelegen op de grens met Bolivia. De excursie vertrekt vroeg, maar dat is zeker de moeite waard. Aan het einde van de middag mag je een excursie naar Valle de la Luna zeker niet missen. De zonsondergang in deze omgeving van rotsformaties en zandduinen is hier bijzonder fraai.

Dag 11

Accommodatie: Holiday Inn Aeropuerto - Executive Standard Room (LO)

Van het noorden vlieg je naar Santiago

Je laat de zoutvlaktes in het noorden achter je en vliegt van Calama naar de Chileense hoofdstad Santiago. Om lange transfertijden te voorkomen overnacht je bij de luchthaven. Het hotel ligt tegenover de luchthaven, waar je te voet naar toe kunt. Wanneer je toch 's avonds de stad nog in wil is de reistijd met het openbaar vervoer ongeveer 45 minuten tot in het centrum.

Dag 12 (ca. 23 km)

Accommodatie: Rey don Felipe - Standard Room (LO)

Vlucht van Santiago naar Punta Arenas

Je vliegt vandaag door naar het uiterste zuiden van Chileens Patagonië, naar Punta Arenas. De stad ligt aan de Magellaan zeestraat en vanaf het uitzichtspunt Mirador Cerro De La Cruz kijk je uit over de gekleurde huisjes van de stad. Je vindt er een aantal musea, maar ook een bezoekje aan het centrale plein Plaza Munoz Gamero en de begraafplaats zijn de moeite waard. Wanneer je de benen nog even wilt strekken rij je naar het Reserva Nacional Magallanes, dat op slechts acht kilometer buiten de stad ligt.

Dag 13 (ca. 330 km)

Accommodatie: Pampa Lodge - Standard Room (LO)

Naar Torres del Paine National Park

Vandaag rij je naar het beroemde Torres del Paine National Park. Tot aan Puerto Natales is de omgeving vlak en kaal, maar de laatste twee uur wordt de omgeving steeds bergachtiger en zie je het Paine Massief al snel liggen met de kenmerkende drie torens bekend als 'Torres del Paine'. Vanmiddag zou je nog een bezoek aan Lago Grey kunnen plannen met haar immense ronddobberende ijsbergen, die eerder in het jaar afgebroken zijn van de Grey gletsjer. Een boottocht over het meer en naar de gletsjerwand is bij te boeken, maar sterk afhankelijk van de weersomstandigheden.

Dag 14

Accommodatie: Pampa Lodge - Standard Room (LO)

Vrije dag in Torres del Paine National Park

Vandaag kun je de dag zo inplannen als je wilt in één van de meest indrukwekkende parken van Zuid-Amerika. Dit park leent zich uitermate voor diverse wandelingen en is bekend vanwege de W-Trek, die je in meerdere dagen loopt. Een echte aanrader voor een dagwandeling is de tocht naar de basis van Las Torres (“de torens”). De route is wel pittig maar zeker de moeite waard.

Dag 15 (ca. 90 km)

Accommodatie: Martin Gusinde - Standard Room (LO)

Ochtend in Torres del Paine en rit naar Puerto Natales

Vanmorgen heb je nog de tijd om meer van het park te gaan zien. Andere bezienswaardigheden zijn Lago Pehoe met op de achtergrond de machtige rotsformatie Los Cuernos (“de horens”) en de watervallen Salto Chico en Salto Grande. Voor het mooiste uitzicht over Las Torres (de torens) rij je nog iets noordelijker naar Laguna Azul. Je komt onderweg ongetwijfeld guanaco’s tegen. In de middag rij je terug naar Puerto Natales, waar je de auto weer inlevert.

Dag 16

Accommodatie: Cauquenes de Nimez - Standard Room (LO)

Van Puerto Natales in Chili naar El Calafate in Argentinië

Zorg zelf dat je op tijd bent op het busstation, waar de bus wacht die je van Puerto Natales naar El Calafate in Argentijns Patagonië brengt. Afhankelijk van de tijd aan de grens, kan de tocht de hele dag in beslag nemen. El Calafate is de uitvalsbasis voor het zuidelijke deel van Los Glaciares National Park waar de bekende Perito Moreno gletsjer ligt.

Dag 17

Accommodatie: Cauquenes de Nimez - Standard Room (LO)

Vrije dag voor optioneel bezoek aan Perito Moreno

Een excursie naar de immense Perito Moreno gletsjer mag je absoluut niet missen. Ondanks dat er veel toeristen komen en je hier dus zeker niet alleen bent, is het voor velen één van de hoogtepunten van hun reis door Argentinië. Het is één van de weinig nog groeiende gletsjers ter wereld en is hierdoor enorm actief. Voor de gletsjermond liggen lange loopbruggen, zodat je het ijs van diverse kanten kunt bekijken. Ga vooral eens ergens zitten, doe je ogen dicht en luister naar het kraken en exploderen van het felblauwe ijs. Spektakel verzekerd!

Dag 18 (ca. 220 km)

Accommodatie: Hostería Poincenot - Standard Room (LO)

Mooie rit langs Lago Viedma naar El Chalten

Vanmorgen word je bij het hotel opgehaald en per bustransfer naar het kleine bergdorp El Chaltén gebracht, de uitvalsbasis voor het noordelijk deel van Los Glaciares. Het dorp is gesticht in oktober 1985, waarmee het één van de jongste dorpen van Argentinië is, en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot dé plek voor wandelaars. Je passeert achtereenvolgens de immense meren Lago Argentino en Lago Viedma, stop voor een kop koffie bij Estancia Leona. Bij helder weer kun je de Cerro Torre (3.128 meter) en Cerro Fitz Roy (3.775 meter) in de verte al zien liggen.

Dag 19

Accommodatie: Hostería Poincenot - Standard Room (LO)

Wandelen naar Cerro Fitz Roy in El Chaltén

Wanneer je in El Chaltén bent moet je wel gaan wandelen. De bergen hier roepen om te voet verkend te worden. Loop naar Laguna Torre aan de voet van Cerro Torre of kies voor de mooiste wandeltocht van heel Patagonië, namelijk die naar Laguna de los Tres aan de basis van Cerro Fitz Roy. Wil je niet gaan wandelen, maak dan een boottocht op Lago Viedma.

Dag 20 (ca. 220 km)

Accommodatie: Cauquenes de Nimez - Standard Room (LO)

Terug per bus naar El Calafate

Afhankelijk van de vertrektijd van de bus terug naar El Calafate heb je in de ochtend nog vrije tijd in El Chaltén of in de middag tijd voor een excursie in El Calafate, bijvoorbeeld naar de Balkons van El Calafate. Wanneer je uit El Chaltén vertrekt kijk bij mooi weer zeker nog even achterom en geniet een laatste keer van de machtige pieken van de Andes.

Dag 21

Accommodatie: Merit Hotel - Standard Room (LO)

Vlucht El Calafate - Buenos Aires

Vandaag laat je het bergachtige zuiden achter je en vlieg je vroeg naar Buenos Aires. Vanmiddag kun je dan nog verschillende wijken in deze bruisende metropool verkennen. Niet te missen bezienswaardigheden zijn Plaza de Mayo met het roze presidentieel paleis Casa Rosada, de tangowijk San Telmo en het elitaire Recoleta met de gelijknamige begraafplaats. Wat eigenlijk niet mag ontbreken tijdens je verblijf in Buenos Aires is een tangoshow of laat ons een diner regelen bij een Argentijnse familie thuis voor een bijzondere avond.

Dag 22

Vertrek uit Buenos Aires

Na het ontbijt is deze bijzondere reis ten einde gekomen. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.