Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 2 Dagen

Sneeuwscooterexpeditie Isfjord Radio

Terug Bekijk samenvatting

Ga mee op deze sneeuwscooterexpeditie naar het kleine gehuchtje Isfjord Radio. Ver van alles afgelegen ligt het op Kapp Linné, zo'n negentig kilometer ten oosten van Longyearbyen en precies aan de ingang van het Isfjord. In de zomer is het bereikbaar per boot, maar in de winter gaan we er naartoe per sneeuwscooter. We rijden over gletsjers, bergen en bevroren fjorden en bezoeken historische plekken zoals bijvoorbeeld het dorpje Barentsburg. Maar het meest van alles blijft de stilte, het lege en witte landschap en vooral het bijzondere licht in de late winter je bij. Als we geluk hebben zien we ook ijsberen, op afstand natuurlijk. We overnachten in het unieke Isfjord Radio Adventure Hotel.

Dag 1

Accommodatie: Isfjord Radio Adventure Hotel (L,D)

Start van de expeditie, op naar Isfjord Radio

Om 10.00 uur ontmoet je de gids in de lobby van het Basecamp Hotel. Na een introductie over de expeditie waarin de verschillende routes met je doorgenomen worden, krijg je je gehele uitrusting uitgereikt. Daarna volgt een veiligheidsinstructie over het rijden met de sneeuwscooter. Daarna kunnen we van start!

We rijden over gletsjers, met sneeuw bedekte bergen en bevroren fjorden en er is voldoende tijd om het adembenemende landschap gehuld in blauw-witte kleuren in je op te nemen. We lunchen onderweg en aan het einde van de dag arriveren we in Isfjord Radio waar een verrassend goed 3-gangen diner je staat te wachten. Het radio- en weerstation is opgericht in 1933, geheel verwoest in de Tweede Wereldoorlog en daarna weer helemaal opgebouwd. het station speelde een belangrijke rol in de radio communicatie tussen Spitsbergen en de rest van de wereld. 

Dag 2

Bezoek aan Barentsburg en terug naar Longyearbyen

Om 08.00 uur staat het ontbijt klaar en daarna is het weer tijd om eropuit te gaan! We bezoeken het Russische mijndorpje Barentsburg en voelen wat het betekent is een geïsoleerd klein dorpje. Je kunt een kijkje nemen in verschillende historische  gebouwen en in het museum, een geweldige kans om meer te leren over de geschiedenis van Spitsbergen.In de middag komen we weer terug in Longyearbyen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.