Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Sneeuwscooterexpeditie Isfjord Radio

Duur 2 Dagen

Soort Meerdaagse excursies

Extreem avontuur in een fabelachtig landschap

Ga mee op deze sneeuwscooterexpeditie naar het kleine gehuchtje Isfjord Radio. Ver van alles afgelegen ligt het op Kapp Linné, zo'n negentig kilometer ten oosten van Longyearbyen en precies aan de ingang van het Isfjord. In de zomer is het bereikbaar per boot, maar in de winter gaan we er naartoe per sneeuwscooter. We rijden over gletsjers, bergen en bevroren fjorden en bezoeken historische plekken zoals bijvoorbeeld het dorpje Barentsburg. Maar het meest van alles blijft de stilte, het lege en witte landschap en vooral het bijzondere licht in de late winter je bij. Als we geluk hebben zien we ook ijsberen, op afstand natuurlijk. We overnachten in het unieke Isfjord Radio Adventure Hotel.

Isfjord Radio Adventure Hotel is een unieke accommodatie zo ver van de beschaving. Tijdens de winter alleen bereikbaar per sneeuwscooter of hondenslede en in de zomer kun je er naartoe per boot. Het in 1933 radio station ziet er ruig uit van de buitenkant maar zodra je binnenkomt wordt je blij verrast door het moderne en uitnodigende interieur en de uitstekende maaltijden. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Start van de expeditie, op naar Isfjord Radio: Om 10.00 uur ontmoet je de gids in de lobby van het Basecamp Hotel. Na een introductie over de expeditie waarin de verschillende routes met je doorgenomen worden, krijg je je gehele uitrusting uitgereikt. Daarna volgt een veiligheidsinstructie over het rijden met de sneeuwscooter. Daarna kunnen we van start! We rijden over gletsjers, met sneeuw bedekte bergen en bevroren fjorden en er is voldoende tijd om het adembenemende landschap gehuld in blauw-witte kleuren in je op te nemen. We lunchen onderweg en aan het einde van de dag arriveren we in Isfjord Radio waar een verrassend goed 3-gangen diner je staat te wachten. Het radio- en weerstation is opgericht in 1933, geheel verwoest in de Tweede Wereldoorlog en daarna weer helemaal opgebouwd. het station speelde een belangrijke rol in de radio communicatie tussen Spitsbergen en de rest van de wereld. 
Dag 2 - Bezoek aan Barentsburg en terug naar Longyearbyen: Om 08.00 uur staat het ontbijt klaar en daarna is het weer tijd om eropuit te gaan! We bezoeken het Russische mijndorpje Barentsburg en voelen wat het betekent is een geïsoleerd klein dorpje. Je kunt een kijkje nemen in verschillende historische  gebouwen en in het museum, een geweldige kans om meer te leren over de geschiedenis van Spitsbergen.In de middag komen we weer terug in Longyearbyen.
Tamara Stuijt

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• 2 of 3 dagen gebruik van sneeuwscooters onder leiding van een deskundige natuurgids als chauffeur of passagier (naar keuze)
• 1 of 2 nachten accommodatie in Isfjord Radio Hotel op basis van een 2-persoonskamer
• 5-gangen diner, ontbijt en expeditielunches
• transport van en naar je hotel in Longyearbyen
• warme en beschermende kleding, waaronder sneeuwscooterpak, helm, laarzen, bril, gezichtsmasker en overhandschoenen. 
• CO2 compensatie 

Niet inbegrepen: 
• drankjesbij de maaltijden
• 1-persoonskamer toeslag
• reserveringskosten; reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.