Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

X Op en top Noorwegen - 17 dagen (oud)

  • • Fjordengebied met het Sognefjord, Hardangerfjord en Lysefjord
  • • Kindvriendelijke rondreis
  • • Slapen in comfortabele appartementen en huisjes
Duur 17 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 1.375

Kindvriendelijke Noorwegen rondreis in een rustig reistempo

Deze Noorwegen rondreis staat in het teken van de indrukwekkende natuur die het zuidelijke deel van Noorwegen te bieden heeft: de hoogvlakte Hardangervidda, het hooggebergte van nationaal park Jotunheimen en het fjordengebied. De reis is zo opgebouwd dat je meerdere nachten op één plek verblijft in een comfortabel huisje of appartement. Daarmee is het ook een zeer kindvriendelijke reis. Je hebt genoeg tijd om de omgeving te ontdekken. De overtochten tussen Eemshaven en Kristiansand zijn op de heen- en terugreis inbegrepen.

Na aankomst met de ferry van Holland Norway Lines in Kristiansand, rijd je naar je eerste vakantieadres aan de rand van nationaal park Hardangervidda. In Rauland is het genieten van de rust en prachtige vergezichten. Vervolgens reis je door naar Beitostølen bij het nationaal park Jotunheimen. Tijdens wandelingen door dit park zie je steile bergen, gletsjers en mooie bergmeren. Myrkdalen ligt centraal in het fjordengebied, tussen het Sognefjord en Hardangerfjord. Er zijn hier veel mogelijkheden voor activiteiten: een treinrit met de Flåmsbanen, een boottocht over de Nærøyfjord of Sognefjord, wandelen in de bergen rondom Myrkdalen of een gletsjerwandeling op de Folgefonna gletsjer. Je sluit je Noorwegen vakantie af met een verblijf aan het Lysefjord - ideaal voor een wandeling naar de beroemde Preikestolen. Of maak een boottocht over het fjord en bekijk de uitstekende rots vanaf het water. Vanaf Kristiansand vaar je met de ferry van Holland Norway Lines weer terug naar Eemshaven, ten noorden van Groningen.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Ferryovertocht van Eemshaven naar Kristiansand: Je Noorwegen vakantie begint met een overtocht van Eemshaven, ten noorden van Groningen, naar Kristiansand met de cruiseferry van Holland Norway Lines. De boot vertrekt om 15.30 uur en je overnacht aan boord.
Dag 2 - Door het Setesdal naar Rauland: Rond 10.00 uur komt de ferry aan in Kristiansand, in het zuiden van Noorwegen. Na aankomst ga je op weg naar Rauland, aan de zuidkant van het nationaal park Hardangervidda. De rit gaat door het Setesdal met heuvels, meren en vele bossen. In het noorden van de vallei rijd je geleidelijk de bergen in. Je slaapt drie nachten in een huisje in de omgeving van Rauland. 
Dag 3 - Omgeving Rauland: Rauland wordt omgeven door een prachtige natuur en geniet je van het mooie vergezicht vanaf je huisje. Je kijkt uit op het nationaal park Hardangervidda, een van de grootste bergplateaus van Europa. In de directe omgeving van je huisje vind je diverse gemarkeerde wandelpaden. Het is ook mogelijk om een fiets te huren en de omgeving te verkennen. Op het uitgestrekte bergmeer Møsvatn worden in de zomermaanden boottochten georganiseerd naar de rand van de Hardangervidda. Kanoën en vissen kan op en in een van de vele bergmeren. 
Dag 4 - Gaustatoppen, kabelbaan Krossobanen: Ten noordoosten van Rauland ligt de plaats Rjukan in het smalle Vestfjorddalen en is omgeven door steile bergen. In de voormalige waterkrachtcentrale Vemork vind je een interessant museum met onder andere een tentoonstelling over de rol van de centrale in de Tweede Wereldoorlog. Net buiten Rjukan vind je de kabelbaan Krossobanen waarmee je een rit maakt naar de top van de berg Gvepseborg (890 meter), een prima startpunt voor wandelingen. Ook dichtbij Rjukan vind je de hoogste berg van de regio Telemark, de Gaustatoppen. Het is een van de mooiste bergen van Noorwegen met een hoogte van 1.883 meter hoog. Maak een wandeling naar de top en bij helder weer kan je ontzettend ver weg kijken.
  • Jotunheimen
  • Preikestolen aan Lysefjord, Noorwegen
Manuela Sutmuller

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrek: om de dag vanaf 26 mei t/m 22 september.

Tip

Prijzen voor overige aantal personen zijn op aanvraag. Vraag onze reisexperts naar de mogelijkheden.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• ferryovertochten Eemshaven-Kristiansand met Holland Norway Lines inclusief een binnen- of buitenhut en 1 auto (max. 2 m hoog en 5 m lang) op basis van logies
• 14 nachten in een huisje of appartement op basis van logies
• eindschoonmaak bij Vierli Hyttegrend
• informatiepakket
• CO² compensatie reis

Niet inbegrepen:
• lokale veerdiensten
• maaltijden aan boord van de cruiseferry van Holland Norway Lines (aan te raden om bij boeking te reserveren)
• eindschoonmaak appartement Stølstunet NOK 700 en Lysefjord Hyttegrend NOK 400, of zelf doen
• eindschoonmaak verplicht bij Myrkdalen Fjellandsby NOK 840
• bedlinnen en handdoeken (NOK 480 p.p. in totaal, opgeven bij boeking of zelf meenemen), bij Myrkdalen Fjellandsby verplicht NOK 190 p.p.
• eventuele toeslagen ferryovertochten afhankelijk van vertrekdatum en beschikbaarheid
• eventuele brandstoftoeslag van de ferrymaatschappij
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.