Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Hoogtepunten van Noorwegen

  • • Hardangerfjord en Geirangerfjord
  • • Wandelen naar de Preikestolen en in de nationale parken Jotunheimen en Hardangervidda
  • • Zeer complete reis door het fjordengebied en de Noorse bergen
Duur 18 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 1.545

Rondreis Noorwegen langs fjorden, hoogvlaktes, ruige kust en bergen

Tijdens deze rondreis Noorwegen ontdek je de hoogtepunten van zuidelijk Noorwegen: indrukwekkende fjorden, uitgestrekte hoogvlaktes, ruige hooggebergtes en gletsjers. Je reist met je eigen auto en de overtochten met de veerboot naar Stavanger en vanaf Oslo zijn al voor je geboekt. Je verblijft in huisjes en appartementen midden in de prachtige natuur van Noorwegen.

Je rondreis begint met een overtocht van Hirtshals in Denemarken naar Stavanger in Noorwegen, zodat je meteen in het fjordengebied je Noorwegen reis begint. Vlakbij je huisje aan het Lysefjord maak je de wandeling naar de Preikestolen. Via het Hardangerfjord reis je naar Voss, centraal gelegen tussen het Hardanger- en Sognefjord. Vanuit Voss maak je uitstapjes naar de havenstad Bergen, de trein Flåmsbanen of de hoogvlakte Hardangervidda. Je steekt vervolgens het Sognefjord over en rijdt naar Stranda. Stranda is ideaal gelegen om de stad Ålesund, het Geirangerfjord of de Atlantische route te bezoeken. Via het Romsdal reis je naar de rand van het Jotunheimen gebergte en slaap je in het bergdorp Beitostølen. Een perfecte plek voor het maken van mooie wandelingen. Tenslotte sluit je de rondreis af in de omgeving van Rauland, ten zuiden van de hoogvlakte Hardangervidda. In Oslo ga je aan boord van de cruiseferry naar Kiel, in het noorden van Duitsland.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Ferry van Hirtshals naar Stavanger: Je rijdt naar Hirtshals in de top van Denemarken waar je aan boord gaat van de ferry van Fjord Line naar Stavanger. De boot vertrekt om 20.00 uur en je overnacht aan boord in een binnen- of buitenhut.
Dag 2 - Aankomst in Stavanger, naar Oanes aan het Lysefjord: Om 6.30 uur in de ochtend komt de ferry aan in Stavanger. Voordat je naar je huisje aan het Lysefjord rijdt heb je voldoende tijd om het stadje Stavanger te bezoeken. De komende drie nachten verblijf je in een huisje aan het Lysefjord.
Dag 3 - Wandeling naar de Preikestolen: Op ca. 15 kilometer van je huisje ligt het startpunt voor de wandeling naar de Preikestolen, een uitstekende rots boven het Lysefjord. De wandeling duurt in totaal ongeveer 4 uur. In de zomermaanden kan het erg druk zijn op de route naar de Preikestolen, begin daarom de wandeling vroeg in de ochtend of vroeg in de avond. 
Dag 4 - Vrije dag aan het Lysefjord of wandeling Kjeråg: Vandaag is er tijd voor ontspanning aan of op het Lysefjord. Huur een bootje en maak een tocht op het fjord. Of ga je liever mee met de ferry naar het eind van het Lysefjord? Je kunt dan bij helder weer de Preikestolen hoog boven je zien. Voor de geoefende wandelaar is de wandeling naar Kjeråg een aanrader. Het startpunt van de wandeling ligt aan het einde van het Lysefjord en de tocht duurt in totaal ongeveer 8 uur. Het is een pittige wandeling met een aantal steile stukken. 
  • Flåmsbanen
  • uitzichtpunt Stegastein
  • Geirangerfjord
Ilse van der Horst-Borghouts

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrek: dagelijks van 15 mei t/m 14 september.

Tip

Prijzen voor overige aantal personen zijn op aanvraag. Vraag onze reisexperts naar de mogelijkheden.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• ferryovertochten Hirtshals-Stavanger met Fjord Line en Oslo-Kiel met Color Line inclusief 1 hut en 1 auto (max. 1.95 m hoog en 5 m lang) op basis van logies
• 15 nachten in een huisje of appartement op basis van logies
• eindschoonmaak bij Lysefjord Hyttegrend en Vierli Hyttegrend
• informatiepakket
bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen:

• lokale veerdiensten
• maaltijden aan boord van de ferryovertochten (reserveren bij boeking of ter plaatse)
• eindschoonmaak bij Riddertunet Apartment (NOK 749 of zelf doen) 
• verplichte eindschoonmaak bij Myrkdalen Fjellandsby (NOK 890) en Stranda Fjellgrend (NOK 1070)
• bedlinnen en handdoeken (in totaal NOK 499 p.p., opgeven bij boeking of zelf meenemen); verplicht bij Myrkdalen Fjellandsby (NOK 190 p.p.) en Stranda Fjellgrend (NOK 159 p.p.)
• weekendtoeslag bij Riddertunet Apartment
• eventuele toeslagen ferryovertochten afhankelijk van vertrekdatum en beschikbaarheid
• eventuele brandstoftoeslag van de ferrymaatschappij
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.