Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 9 Dagen

Het avontuurlijke zuiden

Terug Bekijk samenvatting

Dit is een avontuurlijke Noorwegen rondreis, die je meeneemt langs de hoogtepunten van Zuid-Noorwegen. De zonnige zuidkust, Preikestolen, het fjordengebied met het Lysefjord en het Hardangerfjord en het ruige binnenland met de Hardangervidda - alles komt aan bod tijdens deze reis. De overtochten tussen Hirtshals en Kristiansand regelen wij voor je.

Dag 1 (ca. 70 km)

Accommodatie: Lindesnes Havhotell (LO) of vergelijkbaar

Ferry van Hirtshals naar Kristiansand, naar Spangereid

Vandaag neem je in Hirtshals de ferry naar Kristiansand. Afhankelijk van je aankomst tijd in Kristiansand heb je nog tijd om de stad te ontdekken voordat je naar je eerste overnachtingsadres rijdt. Je slaapt vannacht in Spangereid, aan de kust, op korte afstand van het zuidelijkste puntje van Noorwegen.

Dag 2 (ca. 190 km)

Accommodatie: Kronen Gaard Hotel (LO) of vergelijkbaar

Via de zuidkust naar Sandnes

Na het ontbijt ga je op weg naar Sandnes, ten zuiden van Stavanger. Breng eerst een bezoek aan de vuurtoren van Lindesnes, op het zuidelijkste puntje van Noorwegen. Een prachtige plek waar de golven tegen de rotsen stukslaan. Vervolgens rijd je de kustroute langs schilderachtige kustplaatsjes en zandstranden naar Sandnes waar je twee nachten verblijft. 

Dag 3

Accommodatie: Kronen Gaard Hotel (LO) of vergelijkbaar

Wandeling naar de Preikestolen

Tijdens een verblijf in het zuidelijk fjordengebied mag een wandeling naar de rots Preikestolen, aan het Lysefjord, niet ontbreken. Ons advies is om vroeg aan de wandeling te beginnen zodat je voor de drukte bij de rots bent. De tocht is 4 kilometer lang en kent een aantal flinke beklimmingen. Na een wandeling van ruim twee uur word je beloond met een panoramisch uitzicht op het Lysefjord en de omliggende bergen. De gehele wandeling neemt ongeveer 5 uur in beslag.

Dag 4 (ca. 235 km)

Accommodatie: Trolltunga Hotel (LO) of vergelijkbaar

Naar Odda aan het Hardangerfjord

Vandaag gaat de route via Sand en Røldal naar het Hardangerfjord. Onderweg neem je een aantal ferry’s en passeer je mooie watervallen, waaronder de Låtefoss ten zuiden van Odda. In Sand staat een zalmstudio waar een zalmladder is aangelegd in de zalmrivier de Suldalslågen. Je verblijft twee nachten in Odda dat aan het Hardangerfjord ligt.

Dag 5

Accommodatie: Trolltunga Hotel (LO) of vergelijkbaar

Hardangerfjord, wandeling Trolltunga of gletsjerwandeling Folgefonna

Het Hardangerfjord is een van de mooiste fjorden van Noorwegen met besneeuwde bergtoppen en fruitboomgaarden aan de oevers. Ten noorden van het fjord loopt wegnummer 7 die door de schoonheid uitgeroepen is tot 'Nasjonal Turistveg'. Op de Folgefonna gletsjer kan je een gletsjerwandeling maken. Ten zuiden van Odda ligt de gletsjertong Buerbreen waar je een wandeling naar kunt maken. Een dagwandeling maak je naar de uitstekende rots Trolltunga.

Dag 6 (ca. 160 km)

Accommodatie: Geilo Hotel (LO) of vergelijkbaar

Rit over de hoogvlakte Hardangervidda naar Geilo

Vandaag gaat de rit naar Geilo waar je twee nachten slaapt. Voordat je de hoogvlakte Hardangervidda overrijdt is het aan te raden om het Norsk Natursenter te bezoeken waar je o.a. kennismaakt met de hoogvlakte Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Europa. Er zijn ook wandelkaarten voor de Hardangervidda verkrijgbaar.

Dag 7

Accommodatie: Geilo Hotel (LO) of vergelijkbaar

Wandelen op de hoogvlakte Hardangervidda en omgeving Geilo

Geilo ligt aan de rand van de hoogvlakte Hardangervidda en het nationaal park Hallingskarvet. Het is een gezellig dorp op 800 meter hoogte en wordt omringd door bergen en mooie groene valleien. Een ideale uitvalsbasis voor wandelingen in de natuur waar je rendieren, elanden, poolvossen en arenden kunt spotten. Naast mooie wandelingen op de hoogvlakte of het nationaal park kan je ook andere activiteiten ondernemen in de omgeving van Geilo. Maak een fietstocht op de Hardangervidda in combinatie met een treinrit terug naar Geilo of ga je liever raften, kajakken of paardrijden. 

Dag 8 (ca. 235 km)

Accommodatie: Hovdestøylen (LO) of vergelijkbaar

Rit naar Hovden

Via de uitlopers van de Hardangervidda rijdt je naar Hovden, in het noorden van het Setesdal. Je slaapt een nacht in het bergdorp. Wanneer je op tijd in Hovden bent kan je de stoeltjeslift nemen naar de top van de berg voor een mooie wandeling en een panoramisch uitzicht op de bergen.

Dag 9

Ferry van Kristiansand naar Hirtshals

Je rijdt door het Setesdal, met bergen, bossen meren en fjorden, terug naar Kristiansand waar je aan boord gaat van de ferry naar Hirtshals. Na aankomst in Hirtshals vervolg je je reis via Denemarken en Duitsland naar huis. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.