Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Het avontuurlijke zuiden

  • • Mooie routes door het zuidelijke deel van Noorwegen
  • • Wandelingen Preikestolen, Trolltunga en Hardangervidda
  • • Lysefjord en Hardangerfjord
Duur 9 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 1.225

Noorwegen rondreis met eigen auto langs populaire wandelgebieden

Dit is een avontuurlijke Noorwegen rondreis, die je meeneemt langs de hoogtepunten van Zuid-Noorwegen. De zonnige zuidkust, Preikestolen, het fjordengebied met het Lysefjord en het Hardangerfjord en het ruige binnenland met de Hardangervidda - alles komt aan bod tijdens deze reis. De overtochten tussen Hirtshals en Kristiansand regelen wij voor je.

Je Noorwegen vakantie begint met een korte overtocht vanaf Hirtshals in Denemarken naar Kristiansand. De eerste nacht slaap je dicht bij het zuidelijkste puntje waarna je na een mooie route langs de zuidkust aankomt in de omgeving van Stavanger. Hier heb je de mogelijkheid om een boottocht door het Lysfjord te maken, of een wandeling naar de beroemde uitstekende rots Preikestolen. Daarna reis je naar het Hardangerfjord, een van de mooiste fjorden van Noorwegen. Hier kan je de dagwandeling naar de Trolltunga maken of een gletsjerwandeling op de spectaculaire Folgefonna-gletsjer. Vervolgens reis je naar Geilo aan de rand van het nationaal park Hardangervidda. Maak hier een wandeling op de hoogvlakte of reis met de trein naar Flåm aan het Aurlandsfjord. Via de uitlopers van de Hardangervidda rijd je naar het Setsdal voor de laatste overnachting in Noorwegen. Vanaf Kristiansand neem je wederom de ferry naar Hirtshals.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Ferry van Hirtshals naar Kristiansand, naar Spangereid: Vandaag neem je in Hirtshals de ferry naar Kristiansand. Afhankelijk van je aankomst tijd in Kristiansand heb je nog tijd om de stad te ontdekken voordat je naar je eerste overnachtingsadres rijdt. Je slaapt vannacht in Spangereid, aan de kust, op korte afstand van het zuidelijkste puntje van Noorwegen.
Dag 2 - Via de zuidkust naar Sandnes: Na het ontbijt ga je op weg naar Sandnes, ten zuiden van Stavanger. Breng eerst een bezoek aan de vuurtoren van Lindesnes, op het zuidelijkste puntje van Noorwegen. Een prachtige plek waar de golven tegen de rotsen stukslaan. Vervolgens rijd je de kustroute langs schilderachtige kustplaatsjes en zandstranden naar Sandnes waar je twee nachten verblijft. 
Dag 3 - Wandeling naar de Preikestolen: Tijdens een verblijf in het zuidelijk fjordengebied mag een wandeling naar de rots Preikestolen, aan het Lysefjord, niet ontbreken. Ons advies is om vroeg aan de wandeling te beginnen zodat je voor de drukte bij de rots bent. De tocht is 4 kilometer lang en kent een aantal flinke beklimmingen. Na een wandeling van ruim twee uur word je beloond met een panoramisch uitzicht op het Lysefjord en de omliggende bergen. De gehele wandeling neemt ongeveer 5 uur in beslag.
Dag 4 - Naar Odda aan het Hardangerfjord: Vandaag gaat de route via Sand en Røldal naar het Hardangerfjord. Onderweg neem je een aantal ferry’s en passeer je mooie watervallen, waaronder de Låtefoss ten zuiden van Odda. In Sand staat een zalmstudio waar een zalmladder is aangelegd in de zalmrivier de Suldalslågen. Je verblijft twee nachten in Odda dat aan het Hardangerfjord ligt.
  • Hardangervidda
  • Hardangervidda
Tessa Koops

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrek: dagelijks van 20 mei t/m 15 september.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• ferryovertocht Hirtshals-Kristiansand v.v. met Fjord Line inclusief 1 auto (max. 2 m hoog en 5 m lang)
• 8 nachten in goede middenklasse hotels in een 2-pers.kamer op basis van logies en ontbijt 
• informatiepakket

Niet inbegrepen: 
• lokale veerdiensten
• eventuele toeslagen ferryovertochten afhankelijk van vertrekdatum en beschikbaarheid
• eventuele brandstoftoeslag van de ferrymaatschappij
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.