Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 4 Dagen

Stewart Island

Terug Bekijk samenvatting

Stewart Island is het zuidelijkste nationale park van Nieuw-Zeeland en door de geïsoleerde ligging vind je hier nog veel ongerepte natuur. Een bezoek aan dit prachtige eiland is voor iedereen die houdt van rust, kleinschaligheid en bijzondere vogels. De Maori's noemen dit op twee na grootste eiland 'Rakiura', wat je kunt vertalen als 'blinkende hemels'. Dat zou wel eens kunnen verwijzen naar het zuiderlicht (Aurora Australis), dat je hier van maart tot september kunt zien. Op maar een uurtje varen over de soms ruige Foveaux Strait wacht je een overweldigende natuur .

Dag 1

Accommodatie: Kaka Retreat - Superior studio suite (LG)

Van Bluff met ferry naar Stewart Island

Vandaag neem je vanuit Bluff de ferry naar Stewart Island. De overgang over de Foveaux Strait kan erg ruw zijn, maar brengt je naar een stukje bijzondere natuur.

Dag 2

Accommodatie: Kaka Retreat - Superior studio suite (LG)

Stewart Island ontdekken met dagexcursie naar Ulva Island

Vandaag staat een dagexcursie naar het vogelreservaat 'Ulva Island' op het programma. Ulva Island is een unieke roofdiervrije omgeving met makkelijke wandelpaden. Tijdens de begeleide wandeling over het eiland gaan we het gematigde Gondwanaland-regenwoud ontdekken. De gidsen zijn ervaren vogelaars en gespecialiseerd in wilde dieren en natuurhistorie. Zo ontdek je de zeldzame en bedreigde vogelsoorten en planten van heel dichtbij. 

Dag 3

Accommodatie: Kaka Retreat - Superior studio suite (LG)

Kiwi spotting tour naar Little Glory Cove

De vele wandelpaden op Stewart Island leiden door een mooie natuur. Vandaag ontdek je het eiland te voet. Tegen zonsondergang stap je in Halfmoon Bay aan boord van de Foveaux Espress, die je over de Paterson Inlet naar Little Glory Cove vaart. Onder begeleiding van een ervaren gids wandel je met een zaklamp door de spectaculaire bossen langs de kust naar een verlaten zandstrand. Hier wordt vaak de Brown Kiwi gespot, die uniek is voor Stewart Island,.

Dag 4

Ferry van Stewart Island terug naar Bluff

Vandaag laat je dit vogelparadijs weer achter je en vaar je terug naar Bluff, waar je je reis met de auto door Nieuw-Zeeland vervolgt. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.