Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Stewart Island

  • • Kiwi's spotten
  • • Vogellaar hoofdstad van de wereld
  • • Bijzondere natuur op geïsoleerde plek
  • • Meest zuidelijke nationale park van nieuw-zeeland
Duur 4 Dagen

Soort Korte rondreizen

Prijs (vanaf) € 745

Ontdek hét vogelparadijs

Stewart Island is het zuidelijkste nationale park van Nieuw-Zeeland en door de geïsoleerde ligging vind je hier nog veel ongerepte natuur. Een bezoek aan dit prachtige eiland is voor iedereen die houdt van rust, kleinschaligheid en bijzondere vogels. De Maori's noemen dit op twee na grootste eiland 'Rakiura', wat je kunt vertalen als 'blinkende hemels'. Dat zou wel eens kunnen verwijzen naar het zuiderlicht (Aurora Australis), dat je hier van maart tot september kunt zien. Op maar een uurtje varen over de soms ruige Foveaux Strait wacht je een overweldigende natuur .

Tijdens de twee dagen dat je op hét vogelaarseiland van de hele wereld verblijft hebben we twee excursies voor je gepland. Op dag twee breng je de ochtend door op Ulva Island, waarbij je een idee krijgt van de natuurhistorie van dit eiland, op zoek gaat naar allerlei vogelsoorten en een unieke flora ziet. Veel voorkomende vogels zijn onder andere de Stewart Island Weka, Tomtit, Rifleman, Tui, Fantail en de Bellbird. In de middag vaar je langs de schilderachtige kust van het eiland op zoek naar zeevogels zoals albatrossen en Shearwaters te ontdekken, maar ook naar pinguïns en andere wilde dieren. Op dag drie maak je met zonsondergang een 'kiwi spotting tour' naar Little Glory Cove. Een bezoek aan Stewart Island is een absolute must voor iedere vogel- en natuurliefhebber.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Van Bluff met ferry naar Stewart Island: Vandaag neem je vanuit Bluff de ferry naar Stewart Island. De overgang over de Foveaux Strait kan erg ruw zijn, maar brengt je naar een stukje bijzondere natuur.
Dag 2 - Stewart Island ontdekken met dagexcursie naar Ulva Island: Vandaag staat een dagexcursie naar het vogelreservaat 'Ulva Island' op het programma. Ulva Island is een unieke roofdiervrije omgeving met makkelijke wandelpaden. Tijdens de begeleide wandeling over het eiland gaan we het gematigde Gondwanaland-regenwoud ontdekken. De gidsen zijn ervaren vogelaars en gespecialiseerd in wilde dieren en natuurhistorie. Zo ontdek je de zeldzame en bedreigde vogelsoorten en planten van heel dichtbij. 
Dag 3 - Kiwi spotting tour naar Little Glory Cove: De vele wandelpaden op Stewart Island leiden door een mooie natuur. Vandaag ontdek je het eiland te voet. Tegen zonsondergang stap je in Halfmoon Bay aan boord van de Foveaux Espress, die je over de Paterson Inlet naar Little Glory Cove vaart. Onder begeleiding van een ervaren gids wandel je met een zaklamp door de spectaculaire bossen langs de kust naar een verlaten zandstrand. Hier wordt vaak de Brown Kiwi gespot, die uniek is voor Stewart Island,.
Dag 4 - Ferry van Stewart Island terug naar Bluff: Vandaag laat je dit vogelparadijs weer achter je en vaar je terug naar Bluff, waar je je reis met de auto door Nieuw-Zeeland vervolgt. 

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• 3 overnachtingen in 2-persoonskamer
• inclusief continentaal ontbijt
• retour ferry Bluff - Stewart Island
• dagexcursie naar Ulva Island
• kiwi-excursie naar Little Glory Cove

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe