Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 28 Dagen

Puur Nieuw-Zeeland

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze reis bezoek je de hoogtepunten van Nieuw-Zeeland en is er tijd genoeg om van de natuur te genieten. Ga wandelen in de nationale parken en ontdek tijdens een excursie de omgeving van de slapende vulkaan Mount Tarawera. Je overnacht op bijzondere plekken. Zo slaap je in een tent aan één van de meren rondom Rotorua, in een lodge die uitkijkt op Mount Cook en in een glazen huis op een verborgen locatie even buiten Kaikoura. Met een hybride auto doorkruis je Nieuw-Zeeland, terwijl je de fjorden van de Marlborough Sounds per watertaxi bezoekt. De luxe ecolodges maken zich hard om de natuur en het milieu niet aan te tasten door jouw verblijf. Met deze reis draag je een steentje bij aan verantwoord en bewust reizen. Met recht een groene keuze!

Aankomst Auckland

Na aankomst op de luchthaven van Auckland, word je met een privé transfer gebracht naar het centrum, waar je één nacht verblijft. Bekijk het centrum en wandel door Queen Street (de belangrijkste winkelstraat van Auckland), de studentenbuurt rond Highstreet of door de levendige haven. De haven ligt vol met grote en kleine zeilboten, die de bijnaam van de stad “City of Sails” eer aandoen. In deze stad mag een boottocht met de Pride of Auckland dan ook eigenlijk niet ontbreken. Of zeil actief mee op een oud racejacht!

Excursietip:
All Blacks Experience

Naar een lodge aan Lake Tarawera vlakbij Rotorua

Na het ontbijt haal je de huurauto op bij het stadskantoor in Auckland, waarna je start met de route. De eerste bestemming is Lake Tarawera, nabij Rotorua. Alleen per water taxi is de lodge, gelegen aan het Tarawera meer, te bereiken. Rotorua ligt in het geothermisch actieve deel van het Noordereiland. Stoom en zwavelgeur maken je duidelijk dat je de stad bereikt. Bezoek ook zeker één van de parken ten zuiden van de stad, zoals Wai-O-Tapu en Waimangu.

Dag 3

Accommodatie: Totally Tarawera Glamping - Glamping Tent (LG)

Wandelexcursie naar de Tarawera Falls

Vandaag staat een wandelexcursie vanuit de lodge naar de Tarawera Falls op het programma. Het is een makkelijke route van ongeveer drie uur retour door inheemse bossen met grote varens, aan de voet van de slapende vulkaan Mount Tarawera. Aansluitend word je per watertaxi afgezet nabij Hot-water Beach en de hotpools aan de rand van Lake Tarawera.

Naar Horopito bij het Tongariro National Park

Vandaag rijd je via Lake Taupo door naar de omgeving van Tongariro National Park. Je verblijft op vijftien minuten rijden van het park bij Tongariro Suites at the Rocks, gelegen in Horopito. Met behulp van milieuvriendelijk verbruik van energie en water werkt de accommodatie mee aan een duurzame wereld. Het Tongariro National Park is ideaal voor korte wandelingen, maar staat vooral bekend om de Tongariro Alpine Crossing. Een bezoek aan dit park mag je dan ook niet missen. Je ontwaakt in een rustgevende omgeving die ook heel geschikt is om te fietsen.

Dag 5

Accommodatie: Tongariro Suites at the Rocks - Whakapapa suite (LO)

Tongariro National Park

 Vandaag heb je een vrije dag. Een tip is om de populairste dagwandeling van Nieuw-Zeeland te maken: de Tongariro Alpine Crossing. De tocht voert dwars door een landschap van zwart zand en vulkanen naar een aantal turquoise meertjes. Ook in de omgeving van Whakapapa Village zijn meerdere korte wandelingen mogelijk. Houd je van fietsen, dan is de Old Coach Road Cycle Trail een mooie mountainbikeroute.

Naar Owhango / Whanganui National Park

De rit van vandaag is niet al te lang en brengt je naar de oevers van de Whanganui en Retaruke rivier. Je verblijft twee nachten in een lodge die omgeven is door het Whanganui National Park. De lodge ademt een en al natuur en is dé plek voor outdoor-enthousiastelingen.

Dag 7

Accommodatie: Blue Duck Station - Eco Lodge Frontier (LO)

Ontdek Whanganui National Park of de omgeving van de Blue Duck Station

De eigenaren van de lodge doen veel voor het behoud van de natuur en vertellen bezoekers graag over de bedreigde Nieuw-Zeelandse Blue Duck en de plaatselijke geschiedenis. Er zijn allerlei mogelijkheden voor vandaag, zoals paardrijden, kajakken in Whanganui National Park of een bushsafari. Of fiets vanaf het Blue Duck Café een deel van de Mountains to Sea Trail. Je rijdt dan over de Kaiwhakauka en Mangapurua Tracks naar de Bridge to Nowhere, waar je in de middag door een jetboat wordt opgehaald voor de reis terug.

Van Owhango naar Whanganui

Vanuit het Blue Duck Station rijd je verder naar Whanganui, een van de oudste stadjes van het land. Hier verblijf je één nacht in het Browns Boutique B&B. De bed and breakfast is gelegen in het centrum van Whanganui en beschikt over twee kamers met een deur naar de privé tuin, kunst van verschillende, lokale artiesten en bijzondere vondsten van antiek winkels.

Dag 9 (ca. 145 km)

Accommodatie: Kapiti Island Lodge - Tented accommodation (VP)

Van Whanganui naar Kapiti Island

Vanuit Whanganui vertrek je naar Paraparaumu, waar de taxiboot vertrekt naar Kapiti Island, een van de hoogst aangeschreven natuurgebieden van Nieuw-Zeeland. Paraparaumu is gelegen op ongeveer twee uur rij afstand en door middel van een korte overtocht kom je aan op het eiland.

Behalve veel inheemse vogelsoorten, zoals de Kokako, Saddleback, Bellbird en Tui, leeft hier ook de zeldzame grijze kiwi. Gedurende de tour naar Kapiti Island ga je onder begeleiding van een gids kiwi's spotten. Verder zijn alle maaltijden en verblijf in een comfortabele en luxe tent ook inbegrepen.

Dag 10

Accommodatie: Kapiti Island Lodge - Tented accommodation (VP)

Kapiti Island

Deze dag is ter vrije besteding. Je kunt zelf op pad gaan om de verschillende vogelsoorten te spotten en meer te ontdekken van het eiland. Ook vandaag worden alle maaltijden voor je verzorgd 

Dag 11 (ca. 55 km)

Accommodatie: Travelodge Wellington - Double Room (LG)

Naar Wellington

Met de taxiboot vaar je terug naar het vasteland, waarna je verder rijdt naar Wellington voor een overnachting. Er is veel te doen in Wellington. Ontdek tijdens een tour de culinaire heerlijkheden van de stad, bezoek natuur- en vogelreservaat Zealandia aan de rand van de stad of maak een tour door de Weta Cave Workshop, waar onder andere veel attributen van de Lord of the Rings-films terug te vinden zijn.

Ferryovertocht Wellington - Picton en watertaxi naar lodge in Marlborough Sounds

Vandaag staat de ferryovertocht naar het Zuidereiland op het programma. Hierbij mag de auto meegenomen worden op de ferry. Eenmaal aangekomen in Picton ga je verder met de watertaxi naar het verblijf voor de aankomende twee nachten: Lochmara Lodge. Het resort kijkt uit over het water van de Marlborough Sounds. In de omgeving heb je verder geen infrastructuur, alleen op loopafstand de befaamde wandeltrack; de Queen Charlotte Track.

Dag 13

Accommodatie: Lochmara Lodge - Weka Chalet (LG)

Ga vissen, wandelen, mountainbiken of kajakken in de Marlborough Sounds

De Marlborough Sounds is een verzameling van oude rivierdalen gevuld met water van de Stille Oceaan. Beboste heuvels rijzen steil op uit zee rond een kustlijn van beschutte en zanderige baaien. Dit is de perfecte omgeving om te gaan wandelen door de bossen op de Queen Charlotte Track, kajakken in het heldere water, fietsen of gewoon relaxen bij de accommodatie.

Vanuit Picton naar Kaikoura

Vandaag wordt je met de watertaxi vanuit Lochmara Lodge terug gebracht naar Picton, waar je met de huurauto verder langs de kustlijn afzakt naar Kaikoura, de walvishoofdstad van Nieuw-Zeeland. Hier komen reusachtige walvissen (spermwhales of potvissen) en veel Dusky-dolfijnen voor. Een boottocht op zoek naar deze giganten van de zee is hier een must.

Vlakbij Kaikoura verblijf je de aankomende nacht in de privé accommodatie Manakau PurePod. Deze PurePod is gelegen midden in de natuur en creërt daardoor ultieme rust. Vanuit de parkeerplaats moet je nog een stukje lopen naar de geheime plek waar het huisje ligt. Dit maakt het, dat er ook geen verkeer te zien of te horen is rondom de accommodatie.

Naar Hokitika

Vanuit Kaikoura rijd je in ongeveer vijf uur naar Hokitika. Onderweg naar Reefton passeer je de Lewis Pass en Springs Junction. Na Reefton rijd je verder naar het zuiden, richting Greymouth en uiteindelijk Hokitika. Voor deze nacht verblijf je in het luxe, boetiek en duurzame Rimu Lodge. Deze accommodatie is gelegen in een stille omgeving met prachtige uitzichten.

Langs de westkust naar de gletsjer bij Franz Josef

De route vanuit Hokitika naar Franz Josef biedt prachtige utizichten. Op maar tien minuten rijden ten noorden van Franz Josef ligt Lake Mapourika, waar een mooie wandeling je een prachtig uitzicht geeft over de toppen van de Alpen en de Franz Josef-gletsjer. Je verblijft in een cottage bij het Ribbonwood Retreat Bed & Breakfast. Deze accommodatie heeft een unieke ligging in een landelijke omgeving.

Dag 17

Accommodatie: Ribbonwood Retreat - Cottage (LO)

Bezoek de gletsjers in de omgeving van Franz Josef

Er zijn diverse mogelijkheden om dit indrukwekkende gletsjergebied te ontdekken. Allemaal stellen ze verschillende eisen aan je conditie. Tijdens een Helihike vlieg je met een helikopter naar de gletsjer en maak je boven op de gletsjer een wandeling van ongeveer drie uur. Of je kiest voor een helikoptervlucht met een 'snowlanding', waarbij je twintig tot veertig minuten vliegt en ongeveer acht tot tien minuten landt op het ijs van de gletsjer om de mooiste foto's te kunnen maken.

Via Queenstown naar Glenorchy

Vanuit Franz Josef rijd je vandaag richting Glenorchy, gelegen niet al te ver van Queenstown. Een prachtige route langs Lake Wakatipu brengt je in het kleine en rustige plaatsje Glenorchy, echter zijn de mogelijkheden net zo ruim als in Queenstown.

Glenorchy

De omgeving van de Wakatipu rivier biedt het hele jaar door mogelijkheden op het gebied van buitensport. De keuze is enorm: je kunt bijvoorbeeld bungyjumpen, wildwaterraften, 'Ziptrekken' boven de boomtoppen of een jetboat-tocht maken. Rustigere mogelijkheden zijn wijnexcursies, een boottocht over het meer of een terrasje pikken in het gezellige centrum van Queenstown. 

Glenorchy

Aan de voet van de Richardson en Humboldt Mountains ligt het dorpje Glenorchy. Je bevindt je hier midden in het land van 'Lord of the Rings'. Het ligt tevens om de hoek van de befaamde Routeburn Track. Een gave daginvulling is maken van een dagwandeling met gids op het eerste deel van de befaamde Routeburn track.

Naar Te Anau

Een mooie route van bijna drie uur brengt je in Te Anau, de uitvalsbasis voor het grootste nationale park van Nieuw-Zeeland: Fiordland. Het verblijf is in het Blue Ridge B&B, gelegen op ongeveer vijf minuten loopafstand van Te Anau. De drie kamers zijn te vinden in een aparte gastenhuis, gescheiden van het hoofdgebouw.

Dag 22

Accommodatie: Blue Ridge B&B - Double room (LO)

Vrije dag Te Anau en optioneel bezoek aan Milford of Doubtful Sound

Vandaag mag een bootexcursie in de Milford of Doubtful Sound niet ontbreken. De meeste mensen bezoeken de Milford Sound, omdat deze makkelijker én op eigen gelegenheid te bereiken is. De Doubtful Sound is wat lastiger te bereiken (en doe je dus ook wat langer over), maar daardoor wel rustiger. Het is daarom ook zeker aan te raden om bij bezoek aan de Doubtful Sound een overnight excursie te boeken. Hierbij kun je ook laat op de avond, als alle boten weg zijn, nog rustig gaan kajakken. Zowel de Milford- als de Doubtful Sound hebben steile wanden, hoge bergpieken, veel watervallen en een prachtig wildleven met onder andere dolfijnen en zeehonden.

Naar lodge in Milton even buiten Dunedin

Vanuit Te Anau rijd je vandaag naar Milton, ongeveer 50 kilometer gelegen onder Dunedin. Je verblijft twee nachten in het Cascade Creek Retreat, een rustgevende, duurzame, luxe en privé accommodatie. Tijdens het verblijf kun je genieten van een ultiem rustmoment, aangezien er geen afleidingen zullen zijn van technologie. Er is geen internet of televisie, alles ontstaat door zonne- en water energie.

Vanuit hier kun je een bezoek brengen aan de gezellige universiteitsstad Dunedin. Het historische centrum heeft prachtige gebouwen, waaronder het Octagon en het oude treinstation, vanwaar je ook een tocht naar het binnenland kunt maken. De stad heeft Schotse invloeden, die je onder andere terugziet in de architectuur, maar ook in de enige whisky-distilleerderij van Nieuw-Zeeland.

Dag 24

Accommodatie: Cascade Creek Retreat - Log cabin (LO)

Verken optioneel Otago Peninsula

Vandaag kun je optioneel een bezoek brengen aan dé 'wildlife-bestemming' van Nieuw-Zeeland: de Otago Peninsula. Hier leeft de grootste albatroskolonie ter wereld en op het strand wonen zeeleeuwen en pinguïns die je van dichtbij kunt zien.

Naar Lake Pukaki bij Mount Cook National Park

Er zijn twee routes mogelijk van Milton naar de Lakestone Lodge bij Lake Pukaki. Via de kust en het plaatsje Oamaru, waar op het strand kleine blauwe pinguins te spotten zijn. Of je kiest voor de route via Central Otage met haar heuvels, meren en historische stadjes. Je rijdt dan over één van de mooiste bergpassen van Nieuw-Zeeland, de Lindis Pass. Op beide routes is het leuk om een stop te maken bij de ‘claycliffs’ van Omarama. In de lente wordt de omgeving opgefleurd door duizenden paarse en roze lupines.

Dag 26

Accommodatie: Lakestone Lodge - Lake view super king room (HP)

Bezoek het Mount Cook National Park

Een mooie tocht langs Lake Pukaki brengt je in het Mount Cook National Park. Je kunt er naast mooie wandelingen ook een cruise maken naar de Tasman Glacier of met een ‘Argo’, een grote quad met acht wielen, een rit maken naar de Tasman Vallei.

Naar Christchurch

Vanuit Pukaki rijd je verder naar de laatste bestemming van deze reis: Christchurch. Eenmaal hier aangekomen, zul je zien hoe hier voortdurend wordt gewerkt aan de opbouw van het centrum na de aardbeving. In het nieuwe kleurrijke 'container city' vind je winkeltjes en koffiebars. Ook in de wijken eromheen zijn kleine centra met gezellige bars en restaurants opgebloeid.

Dag 28

Vertrek vanuit Christchurch

Vandaag ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Christchurch, waar je de huurauto inlevert en de reis door Nieuw-Zeeland eindigt. Vanuit hier vlieg je terug naar Nederland.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.