Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 25 Dagen

Fietsen in Nieuw-Zeeland

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze leuke combinatiereis ga je met de auto op avontuur en ontdek je per fiets de minder toegankelijke natuur van Nieuw-Zeeland. Er zijn prachtige 'cycle trails' aangelegd en je volgt er tijdens deze reis vijf. Op het Noordereiland fiets je door de Karangahake Gorge op de Hauraki Rail Trail en langs de oevers van Lake Taupo, terwijl je op het Zuidereiland door de regenwouden langs de ruige westkust fietst en uitkijkt over Te Anau en Mount Cook. Tijdens deze sportieve reis naar bekende plekken overnacht je in afwisselende accommodaties.

Dag 1

Accommodatie: Auckland City hotel - standard room (LG)

Aankomst Auckland

Na aankomst in de grootste stad van Nieuw-Zeeland ga je Auckland verkennen op de fiets. Onder begeleiding van een gids maak je een fietstour door de stad. Vanuit het centrum, langs de havens, Okahu Bay en het Kelly Tarltons Sea Aquarium fiets je naar het bekendste strand van de stad met veel restaurants: Mission Bay.

Excursietip:
All Blacks Experience (vanaf mid 2020)

Dag 2 (ca. 145 km)

Accommodatie: Waihi Beach Paradise Resort - self contained unit (LG)

Van Auckland naar Waihi Beach op Coromanel

Vandaag rij je naar het schiereiland Coromandel. Dit is een geliefde vakantiebestemming van de Nieuw-Zeelanders. Coromandel heeft prachtige klifkusten, stille baaien en witte zandstranden. Het is een heerlijk gebied om te wandelen en er zijn wandelroutes met verschillende lengtes.

Dag 3

Accommodatie: Waihi Beach Paradise Resort - self contained unit (LG)

Fiets de Hauraki Rail Trail door de Karangahake Gorge

Vandaag staat een fietstocht over de Hauraki Rail Trail op het programma. Tijdens deze makkelijke trail fiets je door een prachtig landschap met een rijke historie van de pionierstijd. Een hoogtepunt is de route door de adembenemende Karangahaka Gorge, één van de '14 wonders of New Zealand'.

Dag 4 (ca. 200 km)

Accommodatie: Country Lodge Kinloch - standard room (LO)

Via Huka Falls naar Taupo

Rotorua met zijn geothermale omgeving is zeker de moeite waard om te bezoeken vandaag. Ga naar een van de geothermale parken met borrelende modderpotjes en kokende meren. Rij dan verder naar Lake Taupo en stop ook even bij de indrukwekkende Huka Falls.

Dag 5 (ca. 30 km)

Accommodatie: Country Lodge Kinloch - Downstairs King room (LO)

Fiets een traject van de Great Lake Trail

Vandaag stap je weer op de fiets voor een deel van de Great Lake Trail, van Waihaha Bridge naar Waihora Bay. Na een transfer naar Waihaha Bridge rij je een bijzondere en landschappelijk mooie route met uitzicht over Lake Taupo en de majestueuze vulkanen van Tongariro National Park in de verte. Je fietst door grote Kamahi-bossen en langs vulkanische rotsformaties, waarna je afdaalt naar Waihora Bay. Vanaf Kotukutuku Landing vaar je met de boot terug naar Kinloch en krijg je een transfer terug naar je accommodatie. Mountainbike-ervaring is wel vereist op deze trail.

Dag 6 (ca. 375 km)

Accommodatie: Travelodge Wellington - Guest room (LG)

Taupo naar Wellington

Via de westkust van het Noordereiland zak je vandaag af naar Wellington. Deze prachtige stad is de politieke en culturele hoofdstad van Nieuw-Zeeland en ligt aan de zeestraat Cook Strait. Wellington is een bruisende stad waar echt van alles te doen is. Hou je van lekker eten en koffie drinken, dan is de ‘Gourmet-wandeltour’  een leuke tip. Je ziet dan de highlights van de stad in combinatie met afwisselende proeverijen.

Dag 7 (ca. 30 km)

Accommodatie: St. Leonards Cottages - Shearers Quarters (LO)

Met ferry van Wellington naar Picton, rit naar Blenheim (regio Marlborough)

In Wellington neem je de ferry naar Picton, waarna het nog een half uurtje rijden is naar Blenheim. Temidden van wijngaarden verblijf je in deze populaire wijnregio, waar naar onze mening de beste Sauvignon Blanc vandaan komt. Op zondag koop je op de 'farmers market' de lekkerste lokale producten, zoals kaas, olijfolie, jam en chutney.

Dag 8

Accommodatie: St. Leonards Cottages - Shearers Quarters (LO)

Blenheim - halve dag fiets-/wijnexcursie door wijngaarden van Marlborough

Op de fiets rij je van wijnhuis naar wijnhuis door de wijngaarden. Onderweg proef je lekkere wijnen en ga je heerlijk lunchen. In een kleine groep fiets je door Blenheim. De lokale gids vertelt alles over de regio en het uitgebreide proces dat wordt doorlopen om een goed glas wijn te kunnen produceren. Erg interessant en een perfecte invulling van je dag hier in de regio Marlborough!

Dag 9 (ca. 180 km)

Accommodatie: Abel Tasman Marahau Lodge - Studio (LG)

Van Blenheim naar Abel Tasman National Park

We adviseren je vandaag terug te rijden naar Picton en daar de prachtige Queen Charlotte Drive te volgen, vanwaar je al mooi zicht hebt op het fjordengebied. Deze schitterende weg leidt je direct langs de kust. Vervolg je weg langs Nelson naar Marahau, een dorpje aan de voet van Abel Tasman National Park. Dit park leent zich uitstekend voor kajakken en natuurlijk wandelen over de bekende Coastal Track, langs verlaten strandjes en baaien en door dichtbegroeide regenwouden. Dit is een prachtig park, maar in januari kan het wel behoorlijk druk zijn.

Dag 10

Accommodatie: Abel Tasman Marahau Lodge - Studio (LG)

Wandelen of kajakken in Abel Tasman National Park

Vandaag heb je een vrije dag om Abel Tasman National Park te gaan verkennen. Als je ervoor kiest om een deel van de Abel Tasman Coastal Track te lopen, kun je het beste ter plekke een watertaxi boeken, die je in een afgesproken baai zal afzetten. Onderweg kom je langs verlaten strandjes en baaien, door dichtbegroeide regenwouden en soms over een hangbrug, maar over het algemeen volgt het pad de kust.

Dag 11 (ca. 310 km)

Accommodatie: Oak Lodge Homestay - Balcony room (LO)

Van Abel Tasman National Park naar Greymouth

Langs de indrukwekkende Buller Gorge en snelstromende rivieren rij je naar de zeehondenkolonie bij “Cape Foulwind”. Van Westport rij je verder richting Punakaiki. Stop hier zeker voor een bezoek aan de Pancake Rocks. Een korte rit langs de kust brengt je naar Greymouth.

Dag 12

Accommodatie: Theatre Royal Hotel - Miners Cottage (LG)

West Coast Rail Trail - fietsen van Greymouth naar Kumara

Vanuit Greymouth begin je aan de fietstocht over de West Coast Rail Trail. Dit fietsavontuur laat je kennismaken met opmerkelijke landschappen met dicht regenwoud, glaciale rivieren, meren en moerassen. Onderweg kijk je uit op de besneeuwde bergen van de Zuidelijke Alpen en de ruige Tasmanzee. Je overnacht in het historische plaatsje Kumara, waar veel informatieborden alles vertellen over de levendige geschiedenis tijdens de goudkoorts hier. 

Dag 13 (ca. 175 km)

Accommodatie: Punga Grove - standard room (LG)

West Coast Rail Trail - fietsen van Kumara naar Milltown en per auto naar Franz Josef

De totale West Coast Rail Trail is 139 kilometer. De route neemt je mee van Greymouth via Kumara naar Hokitika en eindigt in Ross. Vandaag hebben we de route van Kumara naar Milltown voor je gepland. Vanuit Milltown krijg je een transfer terug naar Greymouth, vanwaar je met de auto naar Franz Josef rijdt. Vanavond overnacht je bij een van de grootste gletsjers in Nieuw-Zeeland.

Dag 14 (ca. 350 km)

Accommodatie: Chalet Queentown - standard room (LO)

Van de gletsjers naar Queenstown

De route naar Queenstown is een van de mooiste van deze reis. De weg slingert langs bergen, meren en de kust. Het ene moment zie je alleen een topje van een gletsjer, terwijl je even later een unieke fotogelegenheid ziet en zoekt naar een stopplaats om de auto even te kunnen parkeren.

Dag 15

Accommodatie: Chalet Queentown - standard room (LO)

Wandelen, raften of relaxen in Queenstown

In Queenstown is het hele jaar door van alles te doen op het gebied van buitensport. De keuze is enorm: je kunt bijvoorbeeld bungyjumpen, wildwaterraften, ‘Ziptrekken’ boven de boomtoppen of een jetboat-tocht maken vanuit Glenorchy. Rustigere mogelijkheden zijn wijnexcursies, een boottocht over het meer, een terrasje pikken in het gezellige centrum of met de gondel naar het Skyline-restaurant.

Dag 16 (ca. 175 km)

Accommodatie: Blue Ridge Lodge - Standard Room (LO)

Van Queenstown naar Te Anau

Een mooie route van ruim twee uur brengt je in Te Anau, de uitvalsbasis voor het grootste nationale park van Nieuw-Zeeland: Fiordland. Voor vandaag is een bezoek aan de Glowworm Caves een interessant uitstapje. De grotten liggen aan de voet van de Murchison Mountains en zijn per boot te bereiken.

Dag 17 (ca. 240 km)

Accommodatie: Blue Ridge Lodge - Standard Room (LO)

Boottocht in Milford Sound

Een bootexcursie door de Milford Sound mag niet ontbreken en deze hebben we vandaag dan ook voor je geboekt. De Nature Cruise laat je het beste zien van wat Fiordland National Park te bieden heeft: fjorden met steile wanden, hoge bergpieken, veel watervallen en onderweg zie je ook vaak dolfijnen en zeehonden.

Dag 18

Accommodatie: Blue Ridge Lodge - Standard Room (LO)

Fiets Lake2Lake Cycle Trail vanuit Te Anau

Vandaag fiets je de Lake2Lake Cycle Trail. Een negentien kilometer lange route, waarbij je vanuit Te Anau eerst met je fiets op een jetboat een tocht maakt de rivier op. Je wordt afgezet aan het einde van de trail bij Balloon Loop, waarna je de tijd aan jezelf hebt om terug te fietsen langs het meer naar Te Anau.

Dag 19 (ca. 305 km)

Accommodatie: Captain Eady's Lookout - Upstairs Queen Room (LO)

Naar Otago Peninsula bij Dunedin

Je vervolgt je weg naar Dunedin en neemt daar de afslag naar dé 'wildlife-bestemming' van Nieuw-Zeeland: de Otago Peninsula. Je verblijft in het plaatsje Portobello op het schiereiland.

Dag 20

Accommodatie: Captain Eady's Lookout - Upstairs Queen Room (LO)

Ontdek de Otago Peninsula en Dunedin

Vandaag heb je de hele dag de tijd voor een verkenning van het schiereiland Otago, waar je albatrossen, zeeleeuwen en pinguïns kunt zien. De Schotse stad Dunedin ligt vlakbij en is ook zeker de moeite waard. Je vindt er historische kathedralen en een indrukwekkend treinstation met een prachtige architectuur. 

Dag 21 (ca. 270 km)

Accommodatie: Omahau Downs - Lodge room (LG)

Otago Peninsula naar Twizel

Je verlaat de omgeving van Dunedin in noordelijke richting langs de kust. Een leuke stop is het stadje Oamaru met zijn mooie 19e-eeuwse architectuur en heel bijzondere inwoners: pinguïns. De kolonie blauwe pinguïns kun je ook bij daglicht zien. Dan verlaat je de kust en rij je naar het binnenland. Je eindbestemming ligt dichtbij Mount Cook National Park.

Dag 22 (ca. 42 km)

Accommodatie: Omahau Downs - Lodge room (LG)

Alps2Ocean fietstocht van Braemar naar Twizel

De Alps 2 Ocean is alweer zo'n mooie fietstocht in Nieuw-Zeeland. Vandaag fiets je 42 kilometer. De transfer zet je af bij Braemer Station, waarna je de oostelijke oever van Lake Pukaki volgt. Geniet van het uitzicht over het meer en op de achtergrond de Zuidelijke Alpen met als hoogtepunt Mount Cook. Via de Pukaki-dam fiets je naar en door de uitgestrekte grasvelden van de Pukaki Flats terug naar Twizel.

Dag 23 (ca. 38 km)

Accommodatie: Omahau Downs - Lodge room (LG)

Alps2Ocean fietstocht van Twizel naar Lake Ohau

Vanuit Twizel krijg je een transfer naar Lake Ohau en fiets je vandaag terug naar Twizel. In totaal fiets je vandaag 38 kilometer. Een gravelweg leidt omlaag naar de oever van het meer, die je blijft volgen tot de Lake Ohau Lodge. Ook dit is weer een prachtige route, grotendeels over verharde wegen door de prachtige natuur rondom Lake Ohau. Onderweg is er gelegenheid voor een zwemstop bij Loch Cameron.

Dag 24 (ca. 290 km)

Accommodatie: Orari Bed & Breakfast - Room 1 ensuite (LO)

Van Twizel naar Christchurch

Op weg naar Christchurch kom je langs de Rakaia Gorge. Eenmaal in Christchurch zul je zien hoe hier voortdurend wordt gewerkt aan de opbouw van het centrum na de aardbeving. In het nieuwe, kleurrijke 'container city' vind je winkeltjes en koffiebars. Ook in de wijken eromheen zijn kleine centra met gezellige bars en restaurants opgebloeid.

Dag 25 (ca. 10 km)

Vertrek uit Christchurch

Vandaag eindigt je reis en vlieg je vanaf Christchurch terug naar Amsterdam.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.