Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 3 Dagen

Woestijnolifanten in Damaraland ten noorden van Uis

Terug Bekijk samenvatting

De woestijnolifant is een fascinerend fenomeen in Namibië en het is heel bijzonder om deze beesten in het wild te kunnen zien. Ze leven in de Ugab-rivier in Damaraland en daar staat dit mobiele tentenkamp van zes tenten. Ozondjou Trails betekent in de Herero-taal 'in het spoor van een kudde olifanten'. Tijdens je verblijf leer je meer over de olifanten. Ook maak je een safari van driekwart dag op zoek naar een kudde. Het kamp werkt nauw samen met EHRA (Elephant Human Relations Aid) en de plaatselijke bevolking. Deze belevenis zal zeker een bijzonder onderdeel vormen van je reis door het prachtige Namibië!

Dag 1

Accommodatie: Tented camp ensuite (VP)

Aankomst in Ozondjou Trails Camp

Je vindt dit tentenkamp in de wildernis tussen Uis en Khorixas. Vanaf 13:30 uur ben je welkom en kun je acclimatiseren in de algemene tent met loungegedeelte, of buiten rond de vuurkuil met uitzicht op de Ugab-rivier. Vanmiddag neemt een lokale boer je mee op een begeleide excursie, waarbij je inzicht krijgt in het boerenleven in de regio en de uitdagingen waarmee boeren dagelijks te maken krijgen in een omgeving met vrij rondlopend wild. Aansluitend bezoek je een school in het dorp, waarbij je een korte wandeling maakt. Onder het genot van een drankje geniet je van de zonsondergang, waarna je terugkeert naar het kamp voor het diner.

Dag 2

Accommodatie: Tented camp ensuite (VP)

Vrije dag in Ugab rivier regio

Vandaag ga je ongeveer driekwart van de dag mee op een excursie door en langs de drooggevallen Ugab-rivier. Je gaat mee met het EHRA-team, dat dagelijks op patrouille gaat om woestijnolifanten te zoeken en hun gedrag te bestuderen. Tijdens deze rit kun je ook ander wild tegenkomen, zoals zebra's, kudu's, oryxen, springbokken, struisvogels en giraffen. Tijdens deze excursie wordt een heerlijke picknicklunch geserveerd. Aan het einde van de middag keer je terug naar het kamp voor het diner.

Dag 3

Vertrek uit Ozondjou Trails Camp

Na het ontbijt verlaat je het kamp en rij je verder naar je volgende bestemming.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe