Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Woestijnolifanten in Damaraland ten noorden van Uis

Duur 3 Dagen

Soort Meerdaagse excursies

Prijs (vanaf) € 595

Slapen in Ozondjou Trails Camp

De woestijnolifant is een fascinerend fenomeen in Namibië en het is heel bijzonder om deze beesten in het wild te kunnen zien. Ze leven in de Ugab-rivier in Damaraland en daar staat dit mobiele tentenkamp van zes tenten. Ozondjou Trails betekent in de Herero-taal 'in het spoor van een kudde olifanten'. Tijdens je verblijf leer je meer over de olifanten. Ook maak je een safari van driekwart dag op zoek naar een kudde. Het kamp werkt nauw samen met EHRA (Elephant Human Relations Aid) en de plaatselijke bevolking. Deze belevenis zal zeker een bijzonder onderdeel vormen van je reis door het prachtige Namibië!

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst in Ozondjou Trails Camp: Je vindt dit tentenkamp in de wildernis tussen Uis en Khorixas. Vanaf 13:30 uur ben je welkom en kun je acclimatiseren in de algemene tent met loungegedeelte, of buiten rond de vuurkuil met uitzicht op de Ugab-rivier. Vanmiddag neemt een lokale boer je mee op een begeleide excursie, waarbij je inzicht krijgt in het boerenleven in de regio en de uitdagingen waarmee boeren dagelijks te maken krijgen in een omgeving met vrij rondlopend wild. Aansluitend bezoek je een school in het dorp, waarbij je een korte wandeling maakt. Onder het genot van een drankje geniet je van de zonsondergang, waarna je terugkeert naar het kamp voor het diner.
Dag 2 - Vrije dag in Ugab rivier regio: Vandaag ga je ongeveer driekwart van de dag mee op een excursie door en langs de drooggevallen Ugab-rivier. Je gaat mee met het EHRA-team, dat dagelijks op patrouille gaat om woestijnolifanten te zoeken en hun gedrag te bestuderen. Tijdens deze rit kun je ook ander wild tegenkomen, zoals zebra's, kudu's, oryxen, springbokken, struisvogels en giraffen. Tijdens deze excursie wordt een heerlijke picknicklunch geserveerd. Aan het einde van de middag keer je terug naar het kamp voor het diner.
Dag 3 - Vertrek uit Ozondjou Trails Camp: Na het ontbijt verlaat je het kamp en rij je verder naar je volgende bestemming.

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Gegarandeerde vertrekdatum.

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Toegankelijkheid: het kamp is alleen bereikbaar per 4x4 (beveiligde parkeerplek en transfer naar het kamp kunnen op aanvraag verzorgd worden).

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• twee overnachtingen in ruime tweepersoonstent met aparte bedden, ensuite badkamer met douche, wastafel en toilet
• drie kampeerstijlmaaltijden per dag; frisdrank, bier, wijn is inbegrepen evenals Gin&Tonic voor tijdens 'sundowner'
• activiteiten zoals beschreven
• Tourism tax

Niet inbegrepen:
• sterke drank
• fooi

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe