Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Puur IJsland

  • • Verblijf op de Westman eilanden
  • • Langere tijd in één huisje
  • • Duurzame accommodaties
Duur 10 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 2.295

IJsland rondreis met de huurauto met korte afstanden, verblijf in duurzame hotels en langere tijd in een vakantiehuisje

Een prachtige rondreis langs de zuidkust van IJsland én naar de Westman eilanden. Genieten van de natuur in een rustige tempo, met korte rijafstanden. We hebben geprobeerd op duurzaamheid te letten en vooral om een heel leuke en verrassende reis te ontwikkelen. Je verblijft zo veel mogelijk in duurzame hotels en een paar nachten in een vakantiehuisje. Een bijzondere IJsland rondreis, met de geiser, gletsjers, het ijsbergenmeer en vulkanisme op Westmaneiland Heimaey.   

Na een eerste avond in Reykjavík rijd je langs de zuidkust naar de omgeving van Skaftafell. Onderweg zie je de imponerende gletsjertongen al liggen. In het nationaal park Skaftafell maak je een mooie wandeling naar één zo'n gletsjertong of naar bijvoorbeeld de Svartifoss waterval. Verder langs de zuidkust ligt één van de mooiste plekken op IJsland: het ijsbergenmeer. Hier zie je de ijsbergen rond dobberen, tegen elkaar aan botsen en langzaam naar zee gaan. Op het zwarte strand bij zee kan je de ijsbergen van heel dichtbij bekijken. Heel bijzonder en heel IJslands is de eilandengroep Westman eilanden, deze is van vulkanische oorsprong. Je gaat met de ferry naar het het eiland Heimaey waar je twee nachten verblijft. Dit enige bewoonde Westmaneiland werd in 1973 getroffen door een plotselinge vulkaanuitbarsting. Het lava ligt er nog duidelijk zichtbaar en het is fascinerend om te zien hoe de bevolking hier nu leeft. Weer terug aan land ga je naar een vakantiehuisje in de omgeving van de gouden cirkel. Je hebt drie dagen rustig de tijd om de omgeving te verkennen. We raden aan om mooie wandelingen te maken, zoals naar het Hengill gebergte, waar de stoom overal uit de grond komt, en Thjorsárdalur met prachtige watervallen, verborgen kloven en diepe dalen. Al met al een rondreis langs veel hoogtepunten en minder bekende plaatsen.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar IJsland, rondrit over Reykjanes en naar Reykjavík: Vanaf Schiphol vlieg je naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland. Je huurauto staat klaar op het vliegveld, waarna je het schiereiland Reykjanes oprijdt. Hier kan je een rondrit maken door de zwarte lavavelden en langs de ruige kust. Dit is voor veel toeristen nog een onbekend gebied. Op meerdere plaatsen zijn hete bronnen met borrelende modderpoelen en stomende zwavelbronnen. Op dit schiereiland ligt ook de bekende Blue Lagoon. Hier kan je een bad nemen in het blauwwitte water dat afkomstig is van een geothermische centrale. Vervolgens rijd je naar de hoofdstad van IJsland Reykjavík, waar je overnacht. Als je een late aankomst hebt op IJsland kun je ook in de omgeving van de luchthaven verblijven zodat je niet zo ver meer hoeft te rijden. 
Dag 2 - Langs de zuidkust naar Skaftafell: Tijdens je rit langs de zuidkust heb je een mooi uitzicht op IJslands beroemdste vulkaan, de Hekla, die voor het laatst in 2000 tot uitbarsting kwam. Je rijdt langs de waterval Seljalandsfoss: met enig geklauter kun je achter de waterval langs lopen. Na dwars door zwarte zandvlaktes gereden te hebben kun je naar de voet van een gletsjertong rijden. Op de route tot aan het dorpje Vík liggen vervolgens nog een aantal vogelrotsen, waarbij je zeker Dýrholaey niet mag overslaan. Tot begin augustus tref je hier grote aantallen papegaaiduikers aan (van mei tot circa 20 juni is het gebied beperkt geopend i.v.m. het broedseizoen). Na een landschap van met mos begroeide eeuwenoude lava rijd je door een immense spoelzandvlakte, ontstaan door uitbarstingen van vulkanen onder de gletsjer. Je verblijft twee nachten in de omgeving van Skaftafell/Höfn.
Dag 3 - Skaftafell en ijsbergenmeer: Vandaag is er tijd om de omgeving te bekijken. Natuurlijk rijd je naar het beroemde gletsjermeer Jökulsárlón, waarin tal van ijsbergen in de meest wonderlijke vormen ronddrijven. Je kunt hier met een zodiac of amfibievoertuig het water opgaan maar het is ook mogelijk om een kajaktocht maken met een kleine groep over een onbekend en goed verstopt ijsbergenmeer. Een zeer bijzondere ervaring om de ijsbergen van zo dichtbij te bekijken en dit heeft minder impact op het milieu. Een andere optionele excursie is naar het eilandje Ingólfshöfdi, dat van half mei tot half augustus het exclusieve domein is van papegaaiduikers en andere zeevogels. Veel mensen vinden de excursie naar Ingólfshöfdi de leukste excursie van IJsland! Als je voldoende tijd hebt, kun je nog een wandeling maken in Nationaal Park Skaftafell. Dit is een ideaal, bloemrijk gebied met veel gemarkeerde paden (wandelingen van 1 tot 8 uur). Je kunt o.a. naar de waterval Svartifoss lopen, de oude boerderij Sel met grasdak of verder omhoog. Er is een mooi uitzicht op de gletsjertongen en op de spoelzandvlaktes aan de zuidkust. Tot slot rijd je weer naar je hotel. 
Dag 4 - Ferry naar de Westman eilanden: Je rijdt dezelfde weg terug langs de zuidkust. Het plaatsje Skógar is vooral bekend om de grote waterval Skógafoss, die 60 meter loodrecht naar beneden valt. Ook hoger in de rivier liggen prachtige watervallen, die te voet makkelijk te bereiken zijn. Er is in Skógar ook een museum, dat een goed beeld geeft van hoe de IJslanders leefden in het begin van de 20e eeuw. Tussen Skogar en Hvolsvöllur ligt het plaatsje Bakki. Hier neem je de ferry naar de Westman eilanden. De overtocht duurt ongeveer 35 minuten. Het grootste eiland is Heimaey. Het is ook meteen het enige bewoonde Westmaneiland. De vulkaan, die midden op het eiland staat, heeft een verhaal. De doodgewaande Helgafjell barstte in 1973 totaal onverwacht uit en spuwde een groot deel van de stad onder. De bevolking werd geëvacueerd, gelukkig overleefde iedereen de natuurramp. De lava is vandaag nog altijd duidelijk zichtbaar, fascinerend om te zien hoe de bevolking hier leeft, in harmonie met de natuur. Het eiland is niet heel groot en kan grotendeels te voet worden bekeken.
  • Seljalandsfoss, IJsland
  • Kerk bij Vík
Esmay van Wijngaarden-Peters

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam-Keflavík v.v. met Icelandair in de voordeligste vluchtklasse inclusief € 190 luchthavenbelasting, nationale vliegbelasting, bagage en stoelreservering
• 3 overnachtingen in vakantiehuisjes op basis van logies inclusief beddengoed en schoonmaakkosten
• 6 nachten in hotels en guesthouses op basis van logies en ontbijt (zie praktische informatie over deze reis voor een overzicht) 
• ferry overtocht Westmaneilanden inclusief de auto
• 9 etmalen autohuur Hertz incl. onbeperkt aantal kilometers; alle lokale belastingen zoals milieubelasting, CDW en TP verzekering, airport surcharge, one-way fee Keflavík-Reykjavík en extra bestuurder (zie voorwaarden autohuur op IJsland
• informatiepakket wordt uitgebreide reisinformatie
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen: 
• overige maaltijden (lunches, diners en 3 x ontbijt)
• brandstof auto
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p. 
• optionele afkoop eigen risico cascoverzekering voor de huurauto
• reis- en annuleringsverzekering
• eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.