Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

IJsland en New York

Terug

Vervoer
Vanuit Nederland vlieg je met Icelandair naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland. Je haalt je huurauto op de luchthaven op en levert deze op dag 6 ook weer op Keflavik in. Op dag 6 vlieg je met een middagvlucht van Keflavík naar New York. Op dag 10 vertrek je vanaf deze luchthaven – met een overstap op Keflavík – weer naar Amsterdam, waar je aan het begin van de middag (op dag 11) aankomt.
Voor New York kun je transfers bijboeken. Een transfer per shuttlebus kost €25 per persoon per enkele reis. 

Maaltijden
Bij deze reis is in IJsland alleen het ontbijt inbegrepen. Voor de andere maaltijden moet je zelf zorgen. Hiervoor zijn bij bijna alle accommodaties en onderweg diverse mogelijkheden. Mochten er in de omgeving geen restaurants zijn, dan is het handig om te weten dat bij veel benzinestations in IJsland vaak ook een simpele maaltijd te verkrijgen is. Voor een diner betaal je ongeveer € 45 p.p. (zonder drank) en voor een lunch zo'n € 20 (bijvoorbeeld soep en brood). In New York is geen enkele maaltijd inbegrepen. New York biedt natuurlijk een uitgebreide keuze aan restaurants. 

Accommodatie
Elke nacht reserveren we een kamer met eigen douche en toilet voor je. In alle kamers zijn handdoeken aanwezig. Hou er rekening mee dat niet in elke accommodatie een lift aanwezig is.

Deze lijst geeft aan welke accommodaties Askja Reizen gebruikt voor deze autorondreis. De accommodaties zijn per gebied of plaats gerangschikt op alfabetische volgorde. Wanneer je de reis boekt, maken wij een keuze uit de accommodaties op basis van beschikbaarheid. Als deze accommodaties niet beschikbaar zijn, kan er een toeslag van toepassing zijn.

Door het Corona virus is onderstaande lijst onder voorbehoud van beschikbaarheid en er kunnen eventueel wijzigingen zijn op moment van reizen. Wij informeren je hier voor de reis over. 

Je hebt op IJsland de keuze uit drie categorieën overnachtingen: 

Standaard
Je overnacht in een combinatie van hotels, guesthouses en boerderijen op basis van logies en ontbijt in een kamer met eigen douche en toilet. Wij hebben gekozen voor accommodaties met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Comfort
Je overnacht in comfortabele hotels, guesthouses of boerderijen op basis van logies en ontbijt in een kamer met eigen douche en toilet. Er wordt rekening gehouden met een gunstige ligging ten opzichte van de hoogtepunten.

Luxe
Je overnacht in luxe accommodaties op mooie locaties, gunstig gelegen voor het bezoeken van de hoogtepunten. Het verblijf is op basis van logies en ontbijt in een zeer comfortabele en sfeervolle kamer met fraaie badkamer. Regelmatig wordt er een superior kamer geboekt of een kamer met zeezicht dan wel een andere bijzondere extra.  

Standaard hotels

Dag 1: 
Standaard: B&B Keflavík Airport hotel / Eldey Airport hotel
Comfort: Courtyard Marriot / Duus Hotel
Luxe: Hotel Berg - superior kamer / Park inn - superior kamer

Dag 2/3: 
Standaard: Fosshótel Núpar / Skaftafell Hotel
Comfort: Fosshótel Glacier Lagoon / Klaustur Hotel
Luxe: Fosshótel Glacier Lagoon - deluxe kamer / Laki hotel - superior kamer

Dag 4: 
Standaard: Guesthouse Brekkugerdi / Hotel Gullfoss
Comfort: South Coast Hotel / Örk Hotel 
Luxe: Geysir hotel - deluxe kamer / Landhotel - superior kamer

Dag 5: 
Standaard: Cabin hotel in een superior kamer / CityPark Hotel
Comfort: Hotel Klettur / Storm Hotel
Luxe: Canopy by Hilton - premium kamer / Sand Hotel - superior kamer

In New York verblijf je in hotel Beacon. Hotel Beacon staat in de Upper West Side. Er zijn 250 kamers en suites, die allemaal beschikken over een kitchenette. Er is ook een bar en een fitnesscentrum. Je zit hier vlak bij Central Park, het Lincoln-centrum, het American Museum of Natural History, winkels en het theater.  

ESTA-formulier
Nederlanders en Belgen hebben voor de VS een geldig paspoort nodig dat bij voorkeur nog minimaal 3 maanden geldig is na terugkomst uit de VS. Daarnaast moeten alle reizigers die aan boord gaan van een vliegtuig met bestemming Verenigde Staten beschikken over een elektronische reistoestemming, het zogenaamde ESTA-formulier. Bij aankomst op je eerste luchthaven in de Verenigde Staten wordt een vingerafdruk afgenomen en een foto (irisscan) gemaakt.
Als je bij binnenkomst in de Verenigde Staten niet over een elektronische reistoestemming beschikt, kan je de toegang geweigerd worden. Deze toestemming is overigens geen garantie dat je wordt toegelaten tot de VS. 
ESTA staat voor Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) en kan door iedereen met de Nederlandse of Belgische nationaliteit via internet aangevraagd worden. (Andere nationaliteiten hebben dezelfde of andere regels - bel ons of vraag het na bij de Amerikaanse ambassade.) De aanvraag kan op elk tijdstip voor aanvang van de reis ingediend worden, maar uiterlijk 72 uur voor vertrek. We adviseren je dit zo vroeg mogelijk te doen. Een aanvraag kost US$14, te betalen per creditcard.
Om online een aanvraag in te dienen, ga je naar de website van ESTA  (https://esta.cbp.dhs.gov/). Je moet dan enkele eenvoudige en persoonlijke vragen beantwoorden om vast te stellen of je in aanmerking komt voor een reistoestemming. In de meeste gevallen krijg je binnen een paar seconden antwoord.
Voor meer informatie en een Nederlandse uitleg verwijzen we je naar de bovengenoemde website.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.