Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

IJsland en New York

  • • Hoogtepunten IJslandse natuur
  • • Met huurauto op IJsland
  • • Wereldstad New York
Duur 11 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 2.595

Bijzondere combinatie, huurauto, verblijf in hotels en guesthouses

In IJsland ga je met een huurauto op pad langs de zuidkust én verblijf je in de trendy hoofdstad Reykjavík. Je bezoekt de hoogtepunten zoals de geisers, watervallen, lavavelden en het indrukwekkende ijsbergenmeer. Daarna vlieg je door naar de bruisende metropool New York. Een bijzondere combinatie met een wereld van verschil.

Deze afwisselende reis begint met twee prachtige watervallen: de Seljalandsfoss en de Skogafoss. Vlakbij liggen de zwarte stranden van Vík. Er volgt een mooie tocht door de lavavelden en spoelzandvlaktes die zo typisch IJslands zijn. In nationaal park Skaftafell kun je korte wandelingen naar mooie gletsjertongen maken. Deze horen bij de enorme Vatnajökull, de grootste ijskap van Europa. Bij het ijsbergenmeer Jökulsárlón reikt een gletsjertong tot in het meer en breken er enorme stukken af, die vervolgens als ijsberg ronddobberen. Natuurlijk ga je naar de bekendste hoogtepunten van IJsland, zoals de machtige Gullfoss-waterval. Bij Geysir zie je het geothermische gebied met de spuitende geisers en in nationaal park Thingvellir ligt de breuklijn tussen het Noord-Amerikaanse en Europese continent. Je reis eindigt in de moderne hoofdstad Reykjavik. Musea, winkels met hippe kleding, leuke cafés en restaurants, kunst en moderne architectuur - je vindt het allemaal in deze stad! Het contrast tussen Reykjavik en New York kan bijna niet groter. Deze dichtbevolkte stad bruist 24 uur per dag en heeft eindeloos veel bezienswaardigheden. Begin bijvoorbeeld met een bezoek aan het 70 verdiepingen hoge Top of the Rock Observation Deck om uit te kijken over Central Park en Manhattan. Natuurlijk bezoek je ook het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building en het Guggenheim Museum. Je komt zeker tijd te kort, want je wilt vast ook nog winkelen tussen de wolkenkrabbers en naar een Broadway-musical.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht Amsterdam - Keflavík, auto ophalen en via Blue Lagoon (optioneel) naar Reykjanes: Vanaf Schiphol vlieg je naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland. Je huurauto staat klaar op het vliegveld, waarna je het schiereiland Reykjanes oprijdt. Hier kan je een rondrit maken door de zwarte lavavelden en langs de ruige kust. Dit is voor veel toeristen nog een onbekend gebied. Op meerdere plaatsen zijn hete bronnen met borrelende modderpoelen en stomende zwavelbronnen. Op dit schiereiland ligt ook de bekende Blue Lagoon. Hier kan je een bad nemen in het blauwwitte water dat afkomstig is van een geothermische centrale. Het water heeft een temperatuur van rond de 37°C, bevat veel zouten en heeft ook een genezende werking. Overnachting in Keflavík of Grindavík. 
Dag 2 - Rit langs de zuidkust naar Kirkjubaejarklaustur/Skaftafell: Tijdens je rit langs de zuidkust heb je een mooi uitzicht op IJslands beroemdste vulkaan, de Hekla, die voor het laatst in 2000 tot uitbarsting kwam. Je rijdt langs de waterval Seljalandsfoss, waar je met enig geklauter achterlangs kunt lopen, en dwars door zwarte zandvlaktes. Vanaf de weg zie je bij helder weer grote gletsjers liggen. Op de route tot aan het dorpje Vík liggen vervolgens nog een aantal vogelrotsen, waarbij je zeker Dýrholaey niet mag overslaan. Tot begin augustus tref je hier grote aantallen papegaaiduikers aan (van mei tot circa 20 juni is het gebied beperkt geopend i.v.m. het broedseizoen). Reis verder door een landschap van met mos begroeide eeuwenoude lava en door een immense spoelzandvlakte, ontstaan door uitbarstingen van vulkanen onder de gletsjer. Je verblijft twee nachten in de omgeving van Kirkjubaejarklaustur/Skaftafell.
Dag 3 - Naar Skaftafell en het ijsbergenmeer Jökulsárlón: Vandaag is er tijd om de omgeving te bekijken. Natuurlijk rijd je naar het beroemde gletsjermeer Jökulsárlón, waarin tal van ijsbergen in de meest wonderlijke vormen ronddrijven. Je kunt hier met een zodiac of amfibievoertuig het water opgaan of een eind langs het meer lopen. Het is ook mogelijk (van 15 mei t/m 20 september) om een kajaktocht te maken met een kleine groep over een onbekend en goed verstopt ijsbergenmeer. Een zeer bijzondere ervaring om de ijsbergen van zo dichtbij te bekijken. Een andere optionele excursie is naar het eilandje Ingólfshöfdi, dat het exclusieve domein is van papegaaiduikers en andere zeevogels. Veel mensen vinden de excursie naar Ingólfshöfdi de leukste excursie van IJsland! Als je voldoende tijd hebt, kun je nog een wandeling maken in Nationaal Park Skaftafell. Dit is een bloemrijk gebied met veel gemarkeerde paden (wandelingen van 1 tot 8 uur). Je kunt o.a. naar de waterval Svartifoss lopen, de oude boerderij Sel met grasdak of verder omhoog. Er is een mooi uitzicht op de gletsjertongen en op de spoelzandvlaktes aan de zuidkust. Tot slot rijd je over de ringweg weer naar de accommodatie in de omgeving van Kirkjubaejarklaustur/Skafatafell.
Dag 4 - Terug langs de zuidkust naar de gouden cirkel: Je rijdt  terug langs de zuidkust. Nu kun je stoppen bij verschillende plekken waar je op de heenreis langs bent gekomen, maar die je nog niet hebt bezocht. Bijvoorbeeld bij Kirkjubaejarklaustur de prachtige kloof Fjadrárgljúfur. Het plaatsje Skógar is vooral bekend om de grote waterval Skógafoss, die 60 meter loodrecht naar beneden valt. Ook hoger in de rivier liggen prachtige watervallen, die te voet makkelijk te bereiken zijn. Er is in Skógar ook een museum, dat een goed beeld geeft van hoe de IJslanders leefden in het begin van de 20e eeuw. Via de ringweg rijd je richting het westen en je overnacht in de omgeving van de Gouden Cirkel. 
  • Thingvellir N.P.
  • geiser Strokkur
  • Skogafoss
Daniëlle Meijer

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• vlucht Amsterdam-Keflavík-New York met Icelandair in de voordeligste vluchtklasse v.v. inclusief € 410 luchthavenbelasting, nationale vliegbelasting, bagage en stoelreservering
• overnachtingen op IJsland in guesthouses en hotels op basis van logies en ontbijt in 2-pers.kamers met eigen douche en toilet (zie praktische informatie over deze reis voor een overzicht) en in New York op basis van logies in 2-pers.kamer met douche en toilet
• 5 etmalen Hertz autohuur incl. onbeperkt aantal kilometers; alle lokale belastingen zoals milieubelasting, CDW en TP verzekering, airport surcharge en extra bestuurder. Ter plaatse heb je geen kosten meer (voorwaarden autohuur op IJsland
• uitgebreide reisinformatie
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen: 
• overige maaltijden (ontbijt in New York, alle lunches en diners)
• brandstof auto
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p.
• optionele afkoop eigen risico cascoverzekering voor de huurauto
• reis- en annuleringsverzekering
• eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.