Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Indrukwekkend IJsland

  • • Hotelreis met kleine groep
  • • Binnenland: Kjölurroute en Landmannalaugar
  • • Veel maaltijden inbegrepen
  • • Askja reis met eigen Nederlandse reisleiding
Duur 12 Dagen

Soort Groepsreizen

Prijs (vanaf) € 4.695

ASKJA GROEPSREIS complete rondreis met Nederlandse reisleiding, alle hoogtepunten en het binnenland

Wat deze compleet verzorgde groepsreis IJsland extra comfortabel maakt, is dat je vaak twee nachten op dezelfde plaats slaapt. Bovendien is de groep klein, reizen we met een eigen bus en is er begeleiding van onze eigen Nederlandse reisleiding. Zoveel verschillende landschappen en natuurverschijnselen als in deze groepsreis door IJsland heb je vast nog nooit bij elkaar gezien. Alle aspecten van IJsland komen aan bod. Je rijdt met de bus door het verrassende binnenland en bezoekt indrukwekkende natuurgebieden. De overnachtingen zijn in comfortabele hotels op mooie plekken, zelfs één nacht in het binnenland. 

We beginnen de IJsland groepsreis met de bekende natuurverschijnselen van de Gouden Cirkel en rijden dan dwars door het onbewoonde binnenland naar het noorden. Deze Kjölurroute gaat door een uitgestrekte steenwoestijn met tafelbergen, vulkanen en gletsjers. Onderweg bezoeken we Hveravellir, een van de mooiste warmebronnengebieden van IJsland. Via Akureyri bereiken we het natuurgebied Mývatn. We wandelen er langs kraters, lava en velden met kokende modderpoelen. Je komt ogen tekort. Vervolgens rijden we speciaal een stukje om voor een bezoek aan de machtige waterval Dettifoss. IJsland is rijk aan watervallen en ook aan de zuidkust zullen we er verschillende bewonderen. Hier domineert bovendien de reusachtige Vatnajökull, een ijskap die groter is dan alle gletsjers van de Alpen en Noorwegen bij elkaar. We bezoeken het Jökulsárlón, een gletsjermeer waarin ijsbergen ronddrijven, en nationaal park Skaftafell, dat wordt omsloten door gletsjers. Bijzonder aan deze reis is dat we nog een keer het binnenland in gaan, naar Landmannalaugar: een overweldigend, kleurrijk en vulkanisch natuurgebied. We maken een wandeling en je kunt een bad nemen in een warme beek tussen de gekleurde bergen. Een onvergetelijke ervaring! In Reykjavík heb je een dag vrij en kun je winkelen, een museum bezoeken of bijvoorbeeld een excursie naar de Blue Lagoon maken.  

Het minimum aantal deelnemers is 12 personen en het maximum 20 personen.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar Keflavik met Icelandair, rit naar omgeving Laugarvatn: Vanaf Schiphol vlieg je ’s middags met Icelandair naar Keflavík in het zuidwesten van IJsland. De bus met chauffeur wacht je hier op. De reisleiding reist met je mee naar IJsland of staat je eveneens op te wachten op het vliegveld van Keflavík. We gaan op pad via de lavavelden van het schiereiland Reykjanes. Het is een indrukwekkende kennismaking met de mooie vergezichten, weidsheid en het ruige landschap van IJsland. Vervolgens rijden we naar het eerste overnachtingsadres in de omgeving van Hveragerdi, dat ook ons uitgangspunt voor de dagtocht van morgen is.
Dag 2 - Dagtocht gouden cirkel: bezoek Gullfoss waterval, Geysir en Thingvellir: De hele dag hebben we tot onze beschikking om kennis te maken met de bekendste hoogtepunten van IJsland als we de gouden cirkel route volgen. We bezoeken de imposante waterval Gullfoss, waar een enorme hoeveelheid water in twee trappen naar beneden valt. Vlak daarbij is het Geysir gebied met de springbron Strokkur, die ongeveer elke acht minuten spuit. Vervolgens gaan we naar Thingvellir, een beschermd Nationaal Park. Het is een 6 kilometer brede en 40 kilometer lange verzakking, die wordt begrensd door diepe kloven en scheuren. Thingvellir ligt op de grens van de Europese en Amerikaanse tektonische platen en die is ontstaan als gevolg van het uiteendrijven van deze platen. Hier werd ooit ’s werelds eerste democratie geboren, toen de Vikingen op deze beschutte plek bijeen kwamen om hun jaarlijkse volksvergadering te houden.
Dag 3 - Kjölur binnenlandroute: Een lange maar boeiende busrit brengt je dwars door het indrukwekkende centrale hoogland naar Noord-IJsland. Deze route door het binnenland is de Kjölur, een oude paardenroute uit de tijd van de Vikingen, die over de kale hoogvlakte loopt tussen twee enorme gletsjers. Ongeveer halverwege ligt Hveravellir, een prachtig geothermisch veld met meer dan dertig hete en warme bronnen. De één nog mooier dan de ander. Aan het einde van de route komen we aan in de omgeving van Saudárkrókur, waar we de nacht doorbrengen.
Dag 4 - Rit via Akureyri en Godafoss in de richting van Mývatn: Een mooie rit door het Öxnadalur voert ons naar Akureyri, ook wel de hoofdstad van het noorden genoemd, gelegen aan IJslands langste fjord. We hebben de gelegenheid om het stadje te bekijken. Er is een moderne winkelstraat, een bijzondere kerk met mooie glas-in-lood ramen en een botanische tuin. Er zijn in Noord-IJsland twee plekken met een tot museum omgebouwde historische turfboerderij. Mogelijk nemen we vandaag bij één van beide een kijkje, zodat je de met gras bedekte huizen van binnen en buiten ziet (optioneel). Op weg naar ons overnachtingsadres bezoeken we ook nog de indrukwekkende waterval Godafoss. We eindigen deze dag in de omgeving van Laugar en Mývatn, waar we twee nachten zullen verblijven.
  • Dynjandi waterval
  • Námaskard bij Mývatn
  • Námaskard
  • Seljalandsfoss
Manuela Sutmuller

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

De 1-persoonskamer is op aanvraag. Je kunt ook op indeling boeken, waarbij je in een 2-persoonskamer wordt ondergebracht met iemand van je eigen sekse en je geen toeslag betaalt

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• vlucht Amsterdam-Keflavík met Icelandair, inclusief € 190 luchthavenbelasting, nationale vliegbelasting, bagage en stoelreservering
• alle vervoer ter plaatse volgens programma
• alle overnachtingen in hotels in tweepersoonskamers met faciliteiten op basis van halfpension m.u.v. diner dag 10 en 11
• Nederlands sprekende reisleiding
• informatiepakket
bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen:
• alle lunches en 2 diners
• overige entreegelden en optionele excursies
• reis- en annuleringsverzekering
• eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.