Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 4 Dagen

Actieve shortbreak Zuid-Groenland

Terug Bekijk samenvatting

Kort en krachtig naar het zuiden van Groenland: twee nachten in Igaliku en één nacht in Narsarsuaq. Je hebt veel tijd om wandelingen te maken en optionele excursies te ondernemen. Vluchten, verblijf in hotels, het vervoer van bagage, een boottocht en alle transfers per boot zijn inbegrepen. 

Dag 1

Vucht naar Narsarsuaq, boottransfer Narsarsuaq-Qassiarsuk-Itilleq, wandeling naar Igaliku

Vanaf de binnenlandse luchthaven van Reykjavik vlieg je met Air Iceland naar Narsarsuaq. Vervolgens neem je de boot naar Itilleq bij Igaliku. Je wandelt de vier kilometer van de haven naar het dorp over de King's way, genoemd naar Koning Frederik 9e, die hier in 1952 op bezoek was. Igaliku is pittoresk, de gekleurde huizen liggen aan een groene baai met weelderig grasland. Aan de overkant van het fjord domineert de Illerfissalik (Burfjeld), het ruige en desolate landschap. Wat een uitzicht! Je verblijft hier twee nachten.Dag 2

Igaliku

Ooit woonden er Vikingen in dit gebied, totdat ze om nooit helemaal opgeklaarde redenen plotsklaps verdwenen. Een nieuwe periode van bewoning startte in 1782, toen Anders Olsen zich hier vestigde met zijn Groenlandse vrouw. In het dorp liggen nog altijd overblijfselen uit de Viking-tijd en in het kleine kerkje is een tentoonstelling. De omgeving van Igaliku leent zich bij uitstek om te wandelen. De wandeling van ongeveer 17 kilometer naar het plateau en terug vinden wij de mooiste. Je loopt  langs de rivier, naar een meertje en dan omhoog naar het plateau dat op circa 250 meter ligt. Daar heb je een spectaculair uitzicht over het Qooroq ijsfjord waar ijsbergen dobberen en een machtige gletsjer je een gevoel van nietigheid geeft. Terug loop je het eerste deel via een andere route. Maar ook de tocht naar de waterval (15 km) is niet te versmaden. Deze is uit te breiden de beklimming van de Nuuluk, die 823 meter hoog is, waardoor je totaal 20-22 km loopt. Keuze te over.

Dag 3

Boottransfer Itilleq - Qassiarsuk - Narsarsuaq en boottocht naar Qooroq ijsfjord

Met de boot vaar je naar Qassiarsuk, beter bekend onder haar oude naam Brattahlid, de plaats waar Eric de Rode zich in 982 vestigde. De Noorse ruïnes zijn goed bewaard gebleven en het openluchtmuseum (Brattahlid) is een bezoekje waard (toegang niet inbegrepen). De ca. 40 inwoners leven van het houden van schapen, maar het dorp heeft ook een school, een winkel en een kerk. Na een paar uur ga je door naar Narsarsuaq. Een boottocht naar de Qooroq Ice Fjord voert je tussen ijsbergen in alle variaties wit en blauw. Ze zijn doorgaans wat kleiner dan de ijsbergen in het westen, maar kleurrijker. Wanneer de gletsjer in zicht is, wordt de motor gestopt, optimaal genieten van de absolute stilte. Je drankje wordt gekoeld met gletsjerijs dat meer dan 1000 jaar oud is! Je verblijft één nacht in het hotel in Narsarsuaq.

Dag 4

Terugvlucht naar Reykjavík op IJsland

Je checkt uit, maar je kunt je bagage stallen in het hotel. Voordat je terugvliegt kun je wat drinken in het Blue Ice café in Narsarsuaq en het museum bezoeken. Een prima afsluiter.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.