Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Actieve shortbreak Zuid-Groenland

  • • Inclusief boottocht naar het qooroq ijsfjord
  • • Ijsbergen en gletsjers
  • • Verblijf in kleurrijk dorp
Duur 4 Dagen

Soort Individuele reizen en shortbreaks

Prijs (vanaf) Op aanvraag

Korte reis in Zuid-Groenland met veel wandelmogelijkheden

Kort en krachtig naar het zuiden van Groenland: twee nachten in Igaliku en één nacht in Narsarsuaq. Je hebt veel tijd om wandelingen te maken en optionele excursies te ondernemen. Vluchten, verblijf in hotels, het vervoer van bagage, een boottocht en alle transfers per boot zijn inbegrepen. 

Het groene zuiden is het deel waar Viking Erik de Rode ooit een nederzetting stichtte. Groenland dankt er haar naam aan. Het gebied heeft een prachtig groen berglandschap, enorme gletsjers en een spectaculaire ijsfjord gevuld met prachtige blauwe ijsbergen. Vanuit Igaliku kan je een dagwandeling maken naar het plateau waar vandaan je over het ijsfjord van Qooroq uitkijkt. Een boottocht naar het ijsfjord staat ook op het programma. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vucht naar Narsarsuaq, boottransfer Narsarsuaq-Qassiarsuk-Itilleq, wandeling naar Igaliku: De Groenland vakantie begint met een vlucht vanaf de binnenlandse luchthaven van Reykjavik met Air Iceland naar de luchthaven van Narsarsuaq. Je wordt naar Itilleq bij Igaliku gebracht per boot. Je wandelt de vier kilometer van de haven naar het dorp over de King's way, zo genoemd naar Koning Frederik 9e, die hier in 1952 op bezoek was. Igaliku is zeer pittoresk, de gekleurde huizen liggen aan een groene baai met weelderig grasland. Aan de overkant van het fjord domineert de Illerfissalik (Burfjeld) het ruige en desolate landschap. Wat een uitzicht! Je verblijft hier twee nachten.
Dag 2 - Igaliku: Ooit verbleven er Vikingen in dit gebied en een nieuwe periode van bewoning startte in 1782, toen Anders Olsen zich hier vestigde met zijn Groenlandse vrouw. In het dorp liggen nog altijd overblijfselen uit de tijd van de Vikingen en in het kleine kerkje is een tentoostelling. De omgeving van Igaliku leent zich bij uitstek om te wandelen. Een aanrader is de wandeling van ongeveer 17 kilometer naar het plateau en terug. Je loopt door een mooi gebied langs de rivier, naar een meertje en dan omhoog naar het plateau dat circa 250 meter hoger ligt. Je hebt dan een spectaculair uitzicht over het Qooroq ijsfjord met ijsbergen en een machtige gletsjer. Terug loop je het eerste deel via een andere route. Een andere wandelmogelijkheid is de tocht naar de waterval van 15 km. Deze is uit te breiden de beklimming van de Nuuluk, die 823 meter hoog is, waardoor je totaal 20-22 km loopt.
Dag 3 - Boottransfer Itilleq - Qassiarsuk - Narsarsuaq en boottocht naar Qooroq ijsfjord: Per boot ga je naar Qassiarsuk. Qassiarsuk staat ook bekend als Brattahlid, de plaats waar Eric de Rode zich in 982 vestigde. De Noorse ruïnes zijn goed bewaard gebleven en het openluchtmuseum (Brattahlid) kan worden bezocht (toegang niet inbegrepen). De ca. 40 inwoners leven van het houden van schapen, maar het dorp heeft ook een school, een winkel en een kerk. Na een paar uur ga je naar Narsarsuaq. Boottocht naar de Qooroq Ice Fjord. Een boottocht tussen ijsbergen in alle kleuren, maten en vormen. Wanneer de gletsjer in zicht is, wordt de bootmotor gestopt, zodat je kunt genieten van de absolute stilte en een drankje gekoeld met gletsjerijs - meer dan 1000 jaar oud! Je verblijft één nacht in het hotel in Narsarsuaq.
Dag 4 - Terugvlucht naar Reykjavík op IJsland: Je checkt uit, maar je kunt je bagage stallen in het hotel. Voordat je terugvliegt kun je wat drinken in het Blue Ice café in Narsarsuaq en nog het museum bezoeken. Een mooie Groenland reis is ten einde.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.