Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Basecamp reis Scoresbysund & Oost-Groenland

Duur 9 Dagen

Soort Scheepsreizen

Prijs (vanaf) € 3.950

Kayakken & noorderlicht in de Scoresbysund

Altijd al op een sportieve en actieve manier één van de meest spectaculaire ijslandschappen in het arctische gebied willen verkennen? Bij deze reis ga je op ontdekkingstocht door Oost-Groenland en de Scoresby Sund! In dit verbluffende landschap van torenhoge ijsbergen krijg je de kans te kayakken op plekken waar het schip niet kan komen. Wandelaars maken stevige wandelingen in het landschap en fotografen krijgen tips en adviezen om deze dramatische omgeving vast te leggen op foto's. Daarbij is hier in het begin van de herfst de kans groot om het noorderlicht te zien. Wanneer je liever niet aan de activiteiten deelneemt wordt er een zodiac cruise voor je georganiseerd waarbij je in de zodiac langs de kust vaart en hier kunt genieten van wandelingen.  

De reis start in het noorden van IJsland vanwaar het een dag varen is naar Groenland. Al snel maken we kennis met de Inuit cultuur, zien we immense gletsers en varen we door bergachtige fjorden naar het westen. We maken diverse zodiac cruises en krijgen de mogelijkheid te gaan kayakken. Het duurt niet lang meer voordat we de enorme ijsbergen zien, sommige meer dan een kilometer lang. We gaan aan land bij Ittogoortoormiit in de Scoresbysund en wandelen rond in deze grootste nederzetting van de Scoresbysund. Na weer een volle dag op zee arriveren we in Akureyri in het noorden van IJsland.  

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Op weg naar het noorden van IJsland, vertrek uit Akureyri: De reis begint 's ochtends, waar we je op aanvraag per gecharterde bus van het stadhuis van Reykjavik (het ontmoetingspunt) naar het schip in Akureyri (het inschepingspunt) brengen. Je komt in de namiddag aan na een zes uur durende rit door het noorden van IJsland. LET OP: Deze transfer moet vooraf worden geboekt en betaald, de kosten bedragen € 190 per persoon voor een retour. Je kunt ook viegen van Reykjavik naar Akureyri, de prijzen kunnen we op aanvraag verstrekken. In de vroege avond vertrekt het schip uit de haven van Akureyri, noordwaarts varend in de richting van de Straat Denemarken.
Dag 2 - Varen naar Oost-Groenland: Terwijl we naar het noorden varen is de kans groot dat we noordse stormvogels, drieteenmeeuwen, jan-van-genten en zeekoeten zien. Daarna steken we de poolcirkel over en zien we mogelijk walvissen. Tegen de avond komen de eerste ijsbergen in zicht bij het naderen van de oostkust van Groenland, nabij Brewster.
Dag 3 - Inuit-buurt van weleer: Vandaag bereiken we Scoresbysund, varend langs de vergletsjerde Volquart Boons Kyst. We kunnen ook genieten van een Zodiac cruise langs een van de gletsjer fronten, samen met een bezoek aan de basalt kolommen en ijs formaties van Vikingebugt. Het doel van de namiddag is een bezoek aan Danmark Island, waar de overblijfselen te vinden zijn van een Inuit-nederzetting die ongeveer 200 jaar geleden werd verlaten. De ronde stenen tentringen duiden op de zomerhuizen, terwijl de winterhuizen dichter bij een kleine kaap te zien zijn. De plaatsen zijn goed bewaard gebleven, met gemakkelijk herkenbare ingangen, beerbestendige vleescaches en grafplaatsen. s Avonds varen we verder door de bergachtige fjorden naar het westen.
Dag 4 - Kleuren van de kaap: Het doel is een Zodiac cruise in de buurt van Røde Ø, een van 's werelds meest bejubelde ijsberg bezienswaardigheden: Het sobere blauw-wit van de ijsbergen steekt scherp af tegen de broedende rode achtergrond van de sedimenthellingen. Het middagplan is om door de noordelijke delen van Røde Fjord te varen, met de kans om muskusossen en warme herfstbladeren te zien.
Antoinette Bakker

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

De reis begint en eindigt in Akureyri in het noorden van IJsland. Tegen een toeslag van € 190 per persoon retour kun je een transfer boeken vanuit Reykjavik naar Akureyri en retour. Je kunt er ook naartoe vliegen vanuit luchthaven Reykjavik. Deze prijs kunnen wij op aanvraag voor je uitzoeken.

Wat is inbegrepen?

inbegrepen: 
• expeditiecruise zoals omschreven met accommodatie aan boord in hut van uw keuze op basis van volpension
• kajakken
• fotoworkshop
• koffie en thee
• alle excursies en lezingen gedurende de expeditiecruise
• informatiepakket 
• bijdrage Future For Nature

niet inbegrepen: 
• evt. brandstoftoeslag expeditiecruise
• drankjes en overige persoonlijke uitgaven aan boord
• internationale vluchten
• hotelovernachtingen voor- en na de expeditiecruise
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

LET OP: N.B. Alle reisprogramma’s zijn enkel bedoeld als indicatie. De programma’s kunnen variëren, afhankelijk van de plaatselijke ijs- en weersomstandigheden en om zoveel mogelijk gelegenheden te bieden om wilde dieren te zien. Het definitieve programma wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is cruciaal voor expeditiecruises.

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.