Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 6 Dagen

Shortbreak Faeröer

Terug Bekijk samenvatting

Je vliegt naar de Faeröer eilanden en verblijft op drie verschillende eilanden. Dit is meer dan een kennismaking, want je wordt ondergedompeld in de natuur en cultuur van deze archipel. De afstanden die je aflegt met jouw huurauto zijn kort, dus je hebt veel tijd om te wandelen, fotograferen en van de mooie uitzichten te genieten. Het verblijf is in kleine dorpen en in Tórshavn, de hoofdstad van de Faeröer eilanden. In deze wat grotere plaats kun je lekker uit eten en een museum bezoeken. De gekleurde huizen liggen rond de havens en tegen de heuvels. Typisch Faeröer. 

Dag 1 (ca. 20 km)

Accommodatie: Hotel Vágar - standard room, private facilities

Vlucht, ophalen huurauto en het eiland Vágar

Je vliegt (met een overstap in Denemarken) naar Vágar, de luchthaven van de Faeröer eilanden. Je haalt de auto op en afhankelijk van het vluchtschema is er vandaag eventueel al tijd om het eiland Vágar te verkennen. Begin met een bezoek aan het kleine dorp Gásadalur aan. Hiervandaan kun je over gemarkeerde natuurpaden wandelen en genieten van het indrukwekkende uitzicht over Tindhólmur. Mis ook de prachtige Múlafossur waterval niet, waarvan het water in de oceaan stort. De overnachting is in hotel Vágar.

Dag 2

Accommodatie: Hotel Runavík - standard room, private facilities

Vágar en naar Eysturoy

Voordat je het eiland Vágar verlaat, raden we je aan om naar de klif Traelanípa te wandelen. De route langs het meer Leitisvatn is makkelijk te lopen en spectaculair mooi. Bovendien kom je bij de indrukwekkende Bøsdalafossur waterval.
Via een tunnel onder zee door rijd je van het eiland Vágar naar het eiland Streymoy. Op weg naar het noorden kun je een stop maken bij het plaatsje Vestmanna, waar je optioneel een twee uur durende boottocht kunt maken langs de hoge vogelkliffen met duizenden vogels. Ga verder naar het dorp Tjørnuvík, omgeven door steile bergen. Hier zie je de indrukwekkende rotsformaties Risin og Kellingin, waar een mythisch verhaal bij hoort. Uiteindelijk steek je de brug over die de eilanden Streymoy en Eysturoy met elkaar verbindt en rijd naar je accommodatie op Eysturoy. In de plaats Runavík verblijf je twee nachten.Dag 3

Accommodatie: Hotel Runavík - standard room, private facilities

Dag op Eysturoy

Vandaag kun je Eysturoy verkennen. Geniet in het schilderachtige dorpje Gjógv, dat bekend staat om zijn natuurlijke haven en het uitzicht op het eiland Kalsoy. Als het weer meezit vlei je je op 'kroonprinses Mary's bank' om over zee te turen en naar de ruige kust. Of maak een wandeling in de omringende heuvels en de hoogste berg van de Faeröer, de Slættaratindur, die 880 meter hoog is. Op de heen- of terug weg stop je op de Gjáarskard bergpas. Hier kun je een korte wandeling maken naar het uitkijkpunt Hvíthamar. Vervolgens is een bezoek aan het kleine dorp Funningur, dat bekend is om de kerk met grasdak, een must. Je maakt hier de mooiste foto's!

Dag 4

Accommodatie: Hotel Djurhuus standard plus of Hotel 62n standard

Naar Tórshavn

Je gaat op weg naar de hoofdstad van de Faeröer, Tórshavn. Onderweg zijn er nog wel stops mogelijk. Bezoek bijvoorbeeld de rinkusteinar, de wiegende stenen, bij Oyndarfjørður. Op het eerste gezicht is er niets bijzonders te zien, maar als je beter kijkt zie je dat ze constant in beweging zijn en heen en weer schommelen op het ritme van de golven, met de getijden van de zee. Heerlijk rustgevend. Dan rijd je door de onderzeese tunnel (met een rotonde!) naar het eiland Streymoy en Tórshavn.
In Tórshavn zijn verschillende musea, leuke winkels en horeca. Hier kun je vandaag of morgen rondwandelen. Een alternatief voor een halve dag, is een bezoek aan Kirkjubøur, iets ten zuiden van Tórshavn gelegen aan de kust. Historisch gezien is het bijzonder interessant omdat het één van de eerste bewoonde plaatsen van de Faeröer eilanden is. Er staan verschillende oude gebouwen, waaronder een niet-afgebouwde kathedraal, de St. Olavs kerk en huizen met grasdaken. Je hebt hier ook kans om jan-van-genten hun duikvluchten zien maken en misschien spot je een zeehond.
De komende twee nachten verblijf je in Tórshavn.

Dag 5

Accommodatie: Hotel Djurhuus standard plus of Hotel 62n standard

Tórshavn

Tórshavn is de hoofdstad van de Faeröer eilanden. De stad is gelegen op het eiland Streymoy en er wonen ongeveer 20.000 mensen. Het is leuk om hier rond te lopen en de cultuur op te snuiven. Er is een mooie haven die, vooral op de dagen dat de Smyril Line aankomt of vertrekt, druk is. De haven vormt een kleurrijk schouwspel. Ook zie je vaak de roeisloepen die aan het oefenen zijn voor de aankomende wedstrijden. Vanaf de kade zijn mooie foto’s te maken met de stad op de achtergrond.
In het oude centrum, Tinganes, staan veel 17e-en 18e-eeuwse pakhuizen. Deze rood geschilderde gebouwen zijn gerestaureerd en worden tegenwoordig gebruikt door verschillende regerings- en overheidsdiensten. Het voormalige fort Skansin ligt ten oosten van de haven. Het fort kijkt over de gehele omgeving uit. Er staat een vuurtoren, een Brits kanon uit de Tweede Wereldoorlog en enkele historische Deense kanonnen. In Tórshavn vind je ook enkele musea, zoals het nationaal kunstmuseum, nationaal historisch museum, het openlucht museum en het natuurhistorisch museum. Nog een optie is om de korte oversteek per ferry naar het Nólsoy te maken, voor een wandeling op dit kleine eiland. 

Dag 6

Auto inleveren op luchthaven Vágar en terugvlucht

Je rijdt naar het eiland Vágar en levert de auto in op de luchthaven van Vágar. Je vliegt via Denemarken weer terug naar Amsterdam.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.