Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

Naar de Faeröer met eigen auto

Terug

Vervoer
Vanuit Nederland rij je met je eigen auto naar Hirtshals in Denemarken. Hier scheep je in voor de overtocht naar de Faeröer. De afstand Arnhem-Hirsthals bedraagt ongeveer 950 kilometer. Zorg ervoor dat je uiterlijk 2 uur voor vertrek bij de boot bent. Dit geldt ook voor de terugreis. Als je (bijvoorbeeld door autopech) letterlijk en figuurlijk de boot mist, zijn de gevolgen geheel voor je eigen rekening. De boot vertrekt maar twee keer per week. Plan je heen- en terugreis dus niet te krap. Op de Faeröer rijd je met je eigen auto. Je hebt hier geen 4WD auto voor nodig. De meeste eilanden zijn verbonden met tunnels en bruggen en soms gebruik je een ferry om op een eiland te komen. 

Maaltijden aan boord
Aan boord van de Nörrona zijn geen maaltijden bij de reissom inbegrepen. Het eersteklasrestaurant en het zelfbedieningsrestaurant bieden een ruime keuze aan maaltijden tegen redelijke prijzen. Je kunt van tevoren je maaltijden aan boord reserveren. Dat is voordeliger dan aan boord betalen. Je moet de maaltijden dan wel meteen bij het boeken van de reis reserveren. Je betaalt dan: 
- Ontbijt in het buffetrestaurant: € 17,- per persoon, € 8,- per kind
- Diner in het buffetrestaurant: € 34,- per persoon, € 16 per kind

De tijden voor de diners zijn van de eerste zitting om 17.45 uur tot de laatste zitting om 20.30 uur. Er is ongeveer elk half uur een nieuwe zitting. Je kunt de tijden niet van tevoren bij het boeken vastleggen. Aan boord geef je bij het inchecken door welke zitting je wilt reserveren. Het ontbijt is van 07.00 uur tot 09.00 uur.

Bij de gereserveerde overnachtingen op de Faeröer eilanden is het ontbijt inbegrepen. Voor de andere maaltijden moet je zelf zorgen. Hiervoor zijn bij bijna alle accommodaties en onderweg mogelijkheden. Voor een diner betaal je ongeveer € 40 p.p. (zonder drank) en voor een lunch zo'n € 20 (bijvoorbeeld soep en brood).

Accommodatie
Aan boord van de Norröna, het schip van Smyril Line, overnacht je in een hut naar keuze, die je bij boeking opgeeft. Op de Faeröer overnacht je in hotels op basis van logies en ontbijt in een kamer met eigen douche en toilet. De accommodaties hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Elke nacht reserveren we een kamer met eigen douche en toilet voor je en in alle kamers zijn handdoeken aanwezig. Hou er rekening mee dat niet in elke accommodatie een lift aanwezig is.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.