Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Naar de Faeröer met eigen auto

  • • Verblijf in hotels
  • • Ferry van en naar Denemarken
Duur 11 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 1.545

Vanuit Denemarken met de ferry naar de Faeröer eilanden, hotels op meerdere eilanden

In een rustig tempo de Faeröer eilanden ontdekken. Met je eigen auto steek je per ferry over van Denemarken naar de Faeröer. Ter plaatse trek je er zelf op uit, in eigen tempo langs de onontdekte fjorden, kleine dorpen en de hoofdstad Tórshavn. Onderweg ga je wandelen, vogels kijken en zie je de typerende kleurige huizen met grasdaken. Als er ergens rust en ruimte te vinden is, dan is het wel hier. 

 

Di is een geweldige rondreis over de belangrijkste eilanden van de Faeröer. De grootste eilanden zijn makkelijk bereikbaar via bruggen en tunnels. De afstanden zijn klein en je hebt dan ook genoeg tijd om bijvoorbeeld een boottocht langs de vogelkliffen van Vestmanna te maken, te wandelen langs de hoge kliffen en door de ongerepte, ruige natuur en te struinen door de pittoreske hoofdstad Torshavn. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Overtocht van Hirtshals naar de Faeröer eilanden: Je rijdt op eigen gelegenheid naar Hirsthals in Denemarken. Zorg dat je uiterlijk twee uur voor vertrek bij de boot bent. Het vertrek is om 15.30 uur.
Dag 2 - Aankomst op Faeröer om 22.30 uur: Vandaag bevind je je bijna de hele dag op zee. Aan boord van de Norröna kun je gebruik maken van diverse faciliteiten zoals een zwembadje en fitness ruimte, een bioscoop, een tax free winkel en speelruimte voor kinderen. Er zijn twee restaurants, een cafetaria en twee cafés. 's Avonds kom je aan op de Faeröer eilanden en check je in bij je hotel in Tórshavn. Je verblijft er twee nachten. 
Dag 3 - Tórshavn en bezoek aan Kirkjubøur: In Tórshavn start je met een bezoek aan Tinganes, het oudste deel van de stad. Wandel langs authentieke houten huizen en het rode parlementsgebouw. De havens zijn leuk om te bekijken en bezoek het museum Listasavn Fóroja met Faeröerse kunst.In de middag rij je naar Kirkjubøur, iets ten zuiden van Tórshavn gelegen, aan de kust. Historisch gezien is het bijzonder interessant omdat het één van de eerste bewoonde plaatsen van de Faeröer eilanden is. Er staan verschillende gebouwtjes, waaronder een niet-afgebouwde kathedraal, de oude St. Olavs kerk, die nog steeds in gebruik is, en huizen met grasdaken. Of ga naar het eilandje Nolsoy. Met de ferry vanuit Tórshavn doe je er ca. 20 minuten over om bij het eiland te komen. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan en het heeft maar ca. 230 inwoners. Nolsoy heeft de grootste kolonie stormvogels, al zijn deze alleen in de nacht te zien. In de zomer kun je in Tórshavn een nachtelijke excursie boeken naar het eiland.
Dag 4 - Naar het eiland Vágar: Je rijdt naar Vágar en gaat voor het eerst door één van de grote tunnels onder de zee door. Dit eiland kun je op je gemak verkennen.  We raden je aan een wandeling te maken naar de waterval  Bøsdalafossur (2-3 uur). Je loopt naar de kust, waar je de vrijstaande rots Geituskoradrangur ziet en waar je een mooi uitzicht hebt. Langs het grootste meer van de Faeröer wandel je terug. Het is ook mogelijk om naar de dorpjes Bøur en Gásadalur te rijden. Deze liggen bij de hoogste bergen van Vágar. Je kijkt er over zee naar de eilandjes Tindhólmur en Mykines. Gásadalur is een bijzonder dorp. Er wonen vijftien mensen en het is pas sinds 2004 over land bereikbaar via een tunnel. Tot die tijd was het nog geïsoleerder. Hier is ook de bekende waterval Múlafossar. Je kunt er prima heen wandelen. De overnachting is op Vágar.
  • Traditionele facade van de huizen van de Faeroer eilanden.
Antoinette Bakker

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

De genoemde datum is de vertrekdatum uit Hirtshals, Denemarken. 

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• overtocht per boot in 2-persoonsbuitenhut inclusief één auto van max. 5 m lang, 2 m breed en 1.90 m hoog (prijs afhankelijk van beschikbaarheid), inclusief € 75 p.p. boekingskosten Smyril Line
• 7 overnachtingen op de Faeröer in 2-persoonskamer met douche en toilet
• uitgebreide reisinformatie
bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen
• maaltijden aan boord (bij reservering bij te boeken)
• toeslag overtocht per boot indien het berekende tarief niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p.
• overige maaltijden onderweg
• tunnelgelden
• lokale ferry’s
• reis- en annuleringsverzekering
• eventuele brandstoftoeslag
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.