Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 4 Dagen

Afgelegen, mysterieus Paaseiland

Terug Bekijk samenvatting

Ga op zoek naar het verhaal achter de Moais op Paaseiland, één van de meest unieke en geïsoleerde eilanden ter wereld. Het is een groot openlucht museum met bijzondere archeologische plekken en een rijke historie. Maar het eiland heeft meer! De krachtige golven maken Paaseiland tot een surfersparadijs voor alle levels. Volg diverse trails te paard naar de bezienswaardigheden, maak een mooie wandeltocht of ontdek de straten van Hango Roa per mountainbike.

Dag 1

Aankomst Paaseiland

Bij aankomst word je op traditionele wijze welkom geheten met een bloemenketting. Na een korte transfer naar het hotel heb je de rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek de kerk met een bijzondere combinatie van katholieke en inheemse symbolen en beelden of struin over de naastgelegen lokale markt. Ook interessant is het museum, waar je veel Rapa Nui voorwerpen vindt en alles over de cultuur te weten komt. 

Dag 2

Excursie naar Rano Raraku en Anakena strand

Vandaag leer je over de fascinerende geschiedenis van Rapa Nui. Je rijdt langs de zwarte vulkanische rotsen aan de kust met vergezichten over de oneindig lijkende oceaan. We bezoeken Rano Raraku. Van het tufsteen uit deze vulkaan werden de meeste Moai vervaardigd. Naast de vulkaan vind je Ahu Tongariki, een heilige plek (Ahu), waar vijftien moai staan. Een relaxte afsluiting van de dag is het bezoek aan Anakena, een prachtig wit zandstrand met kokospalmbomen. Een perfecte plek om een duik te nemen in het uitnodigende warme water van de Pacific.

Dag 3

Excursie Rano Kau en Orongo

Je gaat op pad richting de Rano Kau vulkaan, de grootste vulkaan van Paaseiland. Tegen de helling van de gigantische krater ligt het ceremoniale dorp Orongo met diverse bijzondere rotstekeningen. Zo zijn hier afbeeldingen van de vogelman Tangata Manu en Komari, het symbool van de vruchtbaarheid. Het uitzicht is ook verbluffend. Aan de voet van de vulkaan bezoek je nog een ander belangrijk archeologisch complex; Ahu Vinapu. Laatste stop vandaag is de Ana Kai Tangata grot met enkele muurschilderingen.

Dag 4

Vertrek van Paaseiland

Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht en is deze reis op het mysterieuze Paaseiland ten einde gekomen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer