Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Afgelegen, mysterieus Paaseiland

  • • Afgelegen locatie
  • • Inclusief excursies
  • • Het mysterie van de Moai
Duur 4 Dagen

Soort Korte rondreizen

Op zoek naar het mysterie van de moai

Ga op zoek naar het verhaal achter de Moais op Paaseiland, één van de meest unieke en geïsoleerde eilanden ter wereld. Het is een groot openlucht museum met bijzondere archeologische plekken en een rijke historie. Maar het eiland heeft meer! De krachtige golven maken Paaseiland tot een surfersparadijs voor alle levels. Volg diverse trails te paard naar de bezienswaardigheden, maak een mooie wandeltocht of ontdek de straten van Hango Roa per mountainbike.

Met een afmeting van 164 vierkante kilometer is Paaseiland bijna net zo groot als ons waddeneiland Texel. Het eiland staat bekend om de Moais: de enorme stenen hoofden. Het blijft een mysterie hoe deze vulkanische, monolithische beelden ooit door mensen rechtop en op hun plek zijn gezet. Uit het tufsteen van de krater van de Rano Raraku vulkaan werden 95% van de moai uitgekerft. De grootste ooit gemaakt is maar liefst 21 meter hoog! Naast moai zijn er meer bijzondere plekken op het eiland. Op de flanken van de gigantische Ranu Kano krater ligt het ceremoniële dorp Orongo met diverse petrogliefen en geeft je een mooi uitzicht over Hango Rao.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst Paaseiland: Bij aankomst word je op traditionele wijze welkom geheten met een bloemenketting. Na een korte transfer naar het hotel heb je de rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek de kerk met een bijzondere combinatie van katholieke en inheemse symbolen en beelden of struin over de naastgelegen lokale markt. Ook interessant is het museum, waar je veel Rapa Nui voorwerpen vindt en alles over de cultuur te weten komt. 
Dag 2 - Excursie naar Rano Raraku en Anakena strand: Vandaag leer je over de fascinerende geschiedenis van Rapa Nui. Je rijdt langs de zwarte vulkanische rotsen aan de kust met vergezichten over de oneindig lijkende oceaan. We bezoeken Rano Raraku. Van het tufsteen uit deze vulkaan werden de meeste Moai vervaardigd. Naast de vulkaan vind je Ahu Tongariki, een heilige plek (Ahu), waar vijftien moai staan. Een relaxte afsluiting van de dag is het bezoek aan Anakena, een prachtig wit zandstrand met kokospalmbomen. Een perfecte plek om een duik te nemen in het uitnodigende warme water van de Pacific.
Dag 3 - Excursie Rano Kau en Orongo: Je gaat op pad richting de Rano Kau vulkaan, de grootste vulkaan van Paaseiland. Tegen de helling van de gigantische krater ligt het ceremoniale dorp Orongo met diverse bijzondere rotstekeningen. Zo zijn hier afbeeldingen van de vogelman Tangata Manu en Komari, het symbool van de vruchtbaarheid. Het uitzicht is ook verbluffend. Aan de voet van de vulkaan bezoek je nog een ander belangrijk archeologisch complex; Ahu Vinapu. Laatste stop vandaag is de Ana Kai Tangata grot met enkele muurschilderingen.
Dag 4 - Vertrek van Paaseiland: Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht en is deze reis op het mysterieuze Paaseiland ten einde gekomen
  • Paaseiland
  • Ahu Tongariki
  • Moai, Paaseiland
  • Moai, Paaseiland
  • Moai op Paaseiland
Tamara Stuijt

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Duur: 4 dagen
Periode: het hele jaar, afhankelijk van vluchtmogelijkheden naar/van Paaseiland

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• transfer luchthaven – accommodatie en v.v. op basis van groepsvervoer
• overnachtingen in 3* accommodatie inclusief ontbijt
• halve dagexcursie Rano Kao en Orongo
• dagexcursie Rano Raraku en Anakena strand

Niet inbegrepen:
• vluchten van/naar Paaseiland (vluchtduur 5,5 uur vanaf Santiago)
• entreekosten nationaal park Rapa Nui
• overige maaltijden
• fooien

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.