Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 11 Dagen

Chili Off the Map

Terug Bekijk samenvatting

Dit is een korte reis door het zuidcentrale deel van Chili, waarbij je overnacht op bijzondere plekken midden in de natuur. Deze plekken worden door weinig andere toeristen bezocht en dat maakt deze reis net even anders dan andere reizen. Denk bijvoorbeeld aan een ecolodge bij Conguillío National Park en een prachtig gelegen accommodatie in de Río Puelo-vallei. Uiteraard is de reis naar wens verder uit te breiden met een bezoek aan bijvoorbeeld de Atacama-woestijn of Torres del Paine in Patagonië. 

Dag 1

Accommodatie: Hotel Carmenere - Aconcagua Room (LO)

Aankomst in Santiago

Bij aankomst op de luchthaven van Santiago word je opgewacht door een Engelssprekende gids, die ons lokaal vertegenwoordigt, en word je naar jouw hotel gebracht. Deze groene stad aan de voet van het Andes gebergte is een heerlijke plek om rond te dwalen in de verschillende wijken. Bezoek één van de vele musea die de stad rijk is en wandel door de sjieke wijk Providencia met veel winkels, maar ook gezellige cafés en restaurantjes.

Dag 2 (ca. 130 km)

Accommodatie: Corralco Mountain Resort - Valle Room (HP)

Vlucht Santiago - Temuco, naar Malalcahuello-Nalca National Reserve

Vanmorgen vlieg je van Santiago naar Temuco. Na het ophalen van de huurauto rij je in ongeveer twee uur naar één van de meest onontdekte gebieden van Chili: de Araucania Andina. In de Chileense winter komen toeristen hier naartoe om te skiën, in de zomer is het met name een gebied waar liefhebbers van rust en natuur goed aan hun trekken komen.

Dag 3

Accommodatie: Corralco Mountain Resort - Valle Room (HP)

Vrije dag Malalcahuello-Nalcas reservaat

Bezoek vandaag het Malalcahuello-Nalcas reservaat. De natuur is hier nog volledig onaangetast en overal liggen vulkanen, eeuwenoude oerbossen en prachtige lagunes. Er zijn diverse wandelingen mogelijk van een paar uur tot een hele dag. Noordelijker vindt één van Chili's belangrijkste rivieren, de Bio Bio, haar oorsprong. Sluit de dag af in één van de vele thermaalbaden, gelegen midden in de natuur.

Dag 4 (ca. 150 km)

Accommodatie: Eco Lodge La Baita - Standard Room (LO)

Rit naar Melipeuco en Conguillio National Park

Vandaag vertrek je in zuidelijke richting naar één van de meest bijzondere natuurparken van Chili: het Conguillio National Park. Bij het internationale toerisme is dit park nog relatief onbekend, maar door Chilenen wordt het gekoesterd als een van meest spectaculaire plekken van hun land. Je verblijft in een eco-lodge middenin de natuur. Comfortabel en zonder mobiel bereik en wifi.

Dag 5

Accommodatie: Eco Lodge La Baita - Standard Room (LO)

Vrije dag Conguillio National Park

Het nationale park Conguillio is de thuisbasis van de 3.125 meter hoge Llaima vulkaan. Deze vulkaan is één van de meest actieve in Chili en barstte in 2008 voor het laatst uit. De populairste wandeling in het park is een tien kilometer lange tocht naar de basis van de Sierra Nevada vulkaan, het wordt met recht ook wel één van de beste korte wandelingen van Chili genoemd. De bossen in het gebied bestaan uit de Nothofagus en Monkey Puzzle bomen, een geliefd object voor fotografen.

Dag 6 (ca. 335 km)

Accommodatie: Parque Futangue - Superior Room (HP)

Rit naar Lago Ranco

De rit verder zuidwaarts brengt je door afwisselende gebieden en langs Lago Villarica met uitzicht op de gelijknamige vulkaan. Eindbestemming is de ongerepte natuur van Futangue park, één van de best bewaarde geheimen van Patagonië. Je vindt er glinsterende meren, watervallen en indrukwekkende lavavelden. Met verschillende excursies kun je genieten van de natuur in haar puurste vorm.

Dag 7

Accommodatie: Parque Futangue - Superior Room (HP)

Ontdek de wildernis rondom Lago Ranco

Het Futangue Park is een heel bijzondere plek in het   spectaculaire vulkanische landschap aan de voet van de Patagonische Andes. Dit natuurreservaat ligt aan de oevers van het Ranco-meer, een van de grootste en mooiste meren van het land.
Met meer dan 100 kilometer aan wandelpaden verken je gemakkelijk de watervallen en de unieke natuur van het Valdiviaans gematigd regenwoud. De flora in het park is rijk aan meer dan 300 soorten en qua fauna is dit de plek voor bijzondere kikkers, de Chileense pudú (klein hertensoort) en een kleine bosaap.

Dag 8 (ca. 170 km)

Accommodatie: Hotel Petrohué - Standard Room (HP)

Naar Petrohue in Vicente Perez Rosales National Park

Over de Panamericana rij je zuidwaarts naar het Merengebied van Chili. Bij Lago Llanquihue (spreek uit: "Yankee-Way")  verlaat je de snelweg en reis je langs het meer wederom het Chileense binnenland in. Maak onderweg zeker een stop bij één van de vele eettentjes die empanada's en Kaffee mit Kuchen verkopen. Je verblijft de aankomende twee nachten in een lodge aan het meer Lago Todos los Santos.

Dag 9

Accommodatie: Hotel Petrohué - Standard Room (HP)

Vicente Perez Rosales National Park en optioneel Puerto Varas

Een vrije dag in het Vicenter Perez Rosales National Park. Start met een ontbijt met uizicht op het meer en bezoek de watervallen van Petrohue die op ongeveer vijftien minuten rijden van de lodge liggen. Hier zijn meerdere korte wandellingen uitgezet die je door de oerbossen voeren. Breng een bezoek aan de flanken van de Osorno vulkaan of rij voor wat meer levendigheid naar het nabijgelegen stadje Puerto Varas.

Dag 10 (ca. 80 km)

Accommodatie: Hotel Carmenera - Standard Room (LO)

Rit naar Puerto Montt, inleveren huurauto en vlucht naar Santiago

Na het ontbijt brengt de boot je terug naar de auto en rij je langzaam de bewoonde wereld weer in naar de stad Puerto Montt. Van hieruit vlieg je terug naar Santiago. Nog een laatste avond in groene stad aan de voet van het Andes gebergte. Dwaal nog even rond in één van de verschillende wijken, bijvoorbeeld de sjieke wijk Providencia met veel winkels, maar ook gezellige cafés en restaurantjes.

Dag 11

Vertrek uit Santiago

Na een laatste overnachting in Santiago is deze reis ten einde gekomen. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.