Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 9 Dagen

Chobe, Makgadikgadi en Okavango

Terug Bekijk samenvatting

Reis zelf met een auto langs de hoogtepunten in het noordwesten van Botswana en combineer dit met een dagexcursie naar de Victoria watervallen. Een safarilodge in Kasane is het uitgangspunt voor het bezoek aan het Chobe National Park. Een jeep- en bootsafari zijn inbegrepen, waarbij je speurt naar grazende nijlpaarden, olifanten en de meest uiteenlopende dier- en vogelsoorten. Het droge ecosysteem van zoutpannen en enorme baobab bomen ontdek je bij de Makgadikgadi Pans. Van april tot en met oktober kampeer je bovendien één nacht op de zoutpannen, buiten onder de sterrenhemel. Een waardige afsluiting is de vlucht over de uitgestrekte Okavango Delta naar het kamp, dat omringd wordt door moerassen en waterwegen.

Dag 1

Accommodatie: Chobe Safari Lodge - luxury room (HP)

Kasane

Kasane is voor de komende dagen jouw uitvalsbasis voor het vekennen van het Chobe National Park. Je maakt aan het einde van de middag een cruise over de Chobe rivier. Het is de perfecte manier om de olifanten te zien, drinkend aan de waterkant of spelend in de rivier.

Dag 2

Accommodatie: Chobe Safari Lodge - luxury room (HP)

Kasane / Chobe National Park

Bijna alle dieren die in Zuidelijk Afrika voorkomen vind je terug in het Chobe National Park. Een jeepsafari maken is absoluut een must vandaag en is inbegrepen. De kans is hier zeer groot dat een grote kudde olifanten je pad kruist. Ook buffels zijn er in grote groepen, naast de giraffe, zebra, leeuw, cheeta en het nijlpaard. 

Dag 3

Accommodatie: Chobe Safari Lodge - luxury room (HP)

dagexcursie naar Victoria Falls

Vanuit Kasane zijn de Victoria Falls in Zimbabwe makkelijk te bezoeken. Vandaag staat een dagexcursie voor je gepland naar dit wereldwonder. Met een gids bezoek je de watervallen en kijk je rond in het plaatsje Victoria Falls. De Vic Falls storten zich over een lengte van meer dan anderhalve kilometer in een enorme kloof, een adembenemend schouwspel! 

Dag 4 (ca. 405 km)

Accommodatie: Planet Baobab - Bakalanga Hut (LO)

Rit naar Makgadikgadi Pans

Vandaag rij je in de richting van Gweta, waar je verblijft in de buurt van de immense zoutpannen van de Makgadikgadi. Het zijn de indrukwekkende restanten van een enorme binnenzee, die hier ooit lag.

Dag 5

Accommodatie: Sleep out op Ntwetwe Pan - op matras in open lucht (HP) // Planet Baobab - Bakalanga Hut (HP)

Slapen op of bezoek aan Makgadikgadi zoutpannen

Tussen 14 juni en 31 oktober rij je vandaag per quadbike (2 gasten per quadbike) naar de zoutpannen om daar kamperend onder de sterrenhemel de nacht door te brengen. Ook zijn een begeleide wandeling, lunch en bezoek aan de in dit gebied wonende stokstaartjes familie inbegrepen.
Van november t/m half juni transformeren de regens de droge vlakte in een enorme drinkplaats voor het wild. Dit is tevens de tijd dat dieren massaal naar dit vruchtbare landschap trekken om hier hun jongen te krijgen. In deze tijd maak je een dagexcursie naar de zoutpannen en overnacht je weer bij Planet Baobab.

Dag 6 (ca. 210 km)

Accommodatie: Thamalakane River Lodge - Babbler chalet (LO)

Gweta naar Maun

Na het ontbijt keer je terug naar Gweta, vanwaar je in alle rust naar Maun kunt rijden. Maun is dé toegangspoort voor de machtige Okavango Delta. Het heeft een gezellig, rommelig centrum waar vaak ezels gewoon over straat lopen.

Dag 7 (ca. 207 km)

Accommodatie: Moremi Crossing - luxury ensuite tent (fully inclusive)

Chartervlucht naar Okavango Delta

Vanaf het vliegveld van Maun vertrek je in een klein vliegtuigje naar het kamp in de Delta. De piloot vliegt laag over de Okavango Delta, zodat je de moerasgebieden, kleine eilandjes en soms kuddes buffels of olifanten goed onder je kunt zien. Een onbeschrijflijk mooie belevenis!

Dag 8

Accommodatie: Moremi Crossing - luxury ensuite tent (fully inclusive)

Okavango Delta

Een hele dag genieten in de indrukwekkende Okavango Delta. Tweemaal dagelijks ga je met een ervaren ranger op zoek naar wild. Je gaat sowieso op wandelsafari door de bush. Afhankelijk van het seizoen maak je daarnaast een boottocht door de omgeving op zoek naar wild of een mokoro tocht over de met riet omzoomde waterwegen.

Dag 9

Vlucht terug naar Maun

Na een heerlijk ontbijt en als de tijd het toelaat wellicht nog een ochtendsafari keer je per vliegtuigje terug naar Maun. Deze mooie reis zit er helaas weer op.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer