Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Antarctica, de klassieke route

  • • Volledig verzorgd
  • • Korte expeditiereis
  • • Uitbundig wildleven
Duur 10 Dagen

Soort Antarctisch schiereiland

Prijs (vanaf) € 4.380

Lees meer over de meest gekozen reis naar Antarctica

De klassieke route naar het Antarctisch schiereiland is de bekendste reis naar Antarctica. Je vaart van Ushuaia in het zuidelijke puntje van Argentinië naar Antarctica. Deze reis duurt ongeveer elf dagen. Er staan een aantal langere reizen tussen, deze gaan nog iets zuidelijker en passeren de zuidpoolcirkel op 66½° zuiderbreedte! Na de oversteek over de Drake Passage maak je, afhankelijk van welk schip je kiest, meestal twee landingen per dag bij Antarctica. Daar bezoek je bijvoorbeeld pinguïnkolonies, een onderzoeks- of walvisstation of een overwinteringshut van vroegere poolexpedities. Naast deze prachtige landingen is het varen door deze wateren, vaak in gezelschap van walvissen, orka's en pinguïns, ook al heel bijzonder. 

Tijdens deze reis wordt ook geprobeerd Deception Island aan te doen. Dat is een vulkaaneiland met een nauwe scheepsdoorgang naar de caldera. De kapitein moet regelmatig een weg zoeken tussen het zee-ijs. Het schip vaart langs steile bergwanden en gletsjers, en door het Lemaire- en Neuymayerkanaal. Alle schepen die die deze reis verzorgen, zijn natuurlijk ijsversterkt. Ze verschillen wel in comfort en grootte. Welke keuze je maakt, is heel persoonlijk. We adviseren je graag hierbij.

Weddell Zee
De m/v Ushuaia maakt op haar reis met vertrek 29 januari 2022 een uitstap naar de Weddell Zee, bekend om de beruchte en mislukte expeditie van sir Ernest Shackleton in 1914. Deze spannende en avontuurlijke regio vol ongerepte natuur wordt veel minder bezocht dan de westkant van het Antarctisch schiereiland. Drie immense gletsjers vormen het decor en er breken enorme tafelijsbergen af om vervolgens vast te lopen in het pakijs.

Antarctica actief en avontuurlijk
Op bepaalde reizen naar Antarctica kun je een actieve excursie bijboeken. Voor de duik-en kajakoptie betaal je een toeslag. Op sommige reizen is het mogelijk om een nacht aan wal te kamperen.

Type schip
Welk schip voor jou de beste keuze is, is heel persoonlijk. We bieden allerlei schepen van verschillende rederijen aan, die variëren in grootte en comfort. We hebben ze onderverdeeld in kleine expeditieschepen, middelgrote expeditieschepen en luxe expeditieschepen.

Kleine expeditieschepen vervoeren 42 tot circa 96 passagiers. Kenmerken van deze schepen zijn: ijsversterkte romp; klein, internationaal gezelschap, flexibel inspelen op omstandigheden ter plaatse goed mogelijk; optimaal tijd voor landingen; informele sfeer; avontuurlijk karakter; hutten met eigen of gedeelde voorzieningen, meer op comfort gericht dan op luxe. De schepen die hieronder vallen zijn: Akademik Sergey Vavilov, Akademik Ioffe, Spirit of Enderby, Polar Pioneer, Ocean Nova en Ushuaia.

Middelgrote comfortabele expeditieschepen hebben plaats voor 100 tot circa 114 passagiers. Kenmerken zijn: internationaal gezelschap, beperkt aantal passagiers en grotere vloot Zodiacs om te kunnen inspelen op de omstandigheden ter plaatse; veel tijd voor landingen; informele sfeer; avontuurlijk karakter; meer comfort en grotere algemene ruimtes; comfortabele tot luxe hutten (meestal) met eigen voorzieningen. De schepen die hieronder vallen zijn: Ortelius, Sea Spirit en Plancius.

Luxe expeditieschepen dit zijn comfortabele, ijsversterkte expeditieschepen met plaats tot circa 318 passagiers. Kenmerken zijn: internationaal gezelschap, grotere vloot Zodiacs om te kunnen inspelen op de omstandigheden ter plaatse; meer comfort en grotere algemene ruimtes; comfortabele tot luxe hutten met eigen voorzieningen. De schepen die hieronder vallen zijn: Sea Adventurer, Ocean Diamond, Fram en Midnatsol.

IJs & weder dienende.
Het is goed mogelijk dat er van het reisschema afgeweken wordt. Elke route is onder voorbehoud van ijs, wind en weer. Zo gaat dat in het poolgebied. Het programma is verder ook flexibel, want er wordt natuurlijk graag een stukje omgevaren voor bijzonder wildlife dat gespot wordt.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Ushuaia, 's middags inschepen: In de middag vertrekken we vanuit Ushuaia, de hoofstad van de provincie Tierra del Fuego (Vuurland) in Argentinië. ’s Avonds varen we door het Beagle kanaal waar we de oversteek over de Drake Passage maken.
Dag 2 - 3 - Oversteek Drake Passage: Gedurende twee dagen steken we de Drake Passage over. Hier komen de Atlantische Oceaan, de Grote Oceaan en de Antarctische Oceaan samen en stuiten de warmere wateren uit het noorden op de koudere, zwaardere en minder zoute wateren uit het zuiden. Deze oversteek kan behoorlijk ruig zijn maar ook is de kans aanwezig dat de zee zo glad is als een spiegel. Op diverse momenten van de dag worden lezingen gegeven over uiteenlopende onderwerpen zoals walvissen, pinguïns, gesteentes en ontdekkingsreizigers.De albatrossen die we onderweg zien zijn indrukwekkend, de reuzen- en koningsalbatrossen hebben een spanwijdte van zo’n drieënhalve meter. De wenkbrauwalbatros is een kleinere variant maar heeft nog altijd een spanwijdte van tweeënhalve meter en de roetkopalbatros is één van de mooiste soorten. Ook zien we de Kaapse duif, de zuidelijke stormvogel en het Wilsons stormvogeltje, de blauwe en Antarctische stormvogel. Zodra we de South Shetland Islands naderen zien we de eerste ijsbergen.
Dag 4 - 7 - Antarctisch Schiereiland: We brengen vier dagen door op en rond het Antarctische Schiereiland. Bereid u voor op een magnifiek landschap van ijsbergen die worden gevormd door reusachtige gletsjers die op zeeniveau langzaam afkalven. Elke dag zullen we in zodiacs op expeditie gaan om de unieke elementen van het prachtige witte continent te ontdekken. Aan land zal ons expeditie team uitleggen wat u ziet en ervoor zorgen dat u de kwetsbare natuur zo weinig mogelijk verstoord. Hieronder treft u voorbeelden aan van verschillende plekken waar we kunnen aanleggen. Paradise BayParadise Bay is een Antarctisch paradijs met zijn diepe fjorden en ijsbergen van mythische proporties. Intens blauw water en onvoorstelbare gletsjers domineren hier uw uitzicht. De walvissen die hier met regelmaat opduiken maken het plaatje compleet. Ruime gelegenheid om met de zodiacs tussen de ijsbergen door te cruisen, de fjorden in. Petermann IslandWe varen door de spectaculaire Lemaire Channel naar Pleneau en Petermann Island, waar we Adelie pinguïns en de blauw oog aalscholvers vinden. Bultruggen en diverse andere soortgenoten foerageren in dit gebied. Een bezoek aan een Antarctisch onderzoeksstation biedt ons weer inzichten in het leven op het witte continent. Port LockroyNaar het noorden, via Neumayer Channel, hopen we toestemming te krijgen om het Britse onderzoeksstation (met postkantoor!) Port Lockroy op Goudier Island aan te doen. Weer verder naar het noorden, door de Gerlache Straat, komen we uiteindelijk bij de South Shetland Islands aan. Deception IslandVanaf daar is het niet ver meer naar Deception Island. Ons schip baant zich een weg door de vrij smalle ingang de krater in, een spectaculair moment. We hopen op een fraaie wandeling op het eiland of een kayak excursie, zoals altijd afhankelijk van weer en ijs. Deception is eigenlijk een gedoofde krater van een vulkaan, een natuurlijke en beschutte haven. Warmwaterbronnen te over, naast het verlaten walvisstation. Pinguïns scharrelen tussen een ruime verscheidenheid aan Antarctische vogelsoorten. Verscheidene van hen nestelen in de ruïnes die de oude walvisvaarders hebben achtergelaten.
Dag 8 - 9 - Oversteek Drake Passage: De reis vanaf het Antarctische Schiereiland naar Ushuaia op het zuidelijkste punt van Argentinië is circa 950 km lang en bij goed weer is dat ongeveer 40 uur varen. Tijdens de oversteek over de Drake Passage zien we weer vele zeevogels en worden de lezingen voortgezet.

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Gegarandeerde vertrekdatum.

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Het genoemde dagprogramma is een algemeen programma dat als indicatie voor de verschillende reizen geldt. Bijna alle reizen hebben een ander programma dat kan variëren in reisduur en/of bestemming. Graag verstrekken wij je het actuele dagprogramma van de reis van je keuze.

Bovenstaande prijzen van de 'Ushuaia' zijn gebaseerd op een koers van € 0,90. Offertes en boekingen worden gebaseerd op de huidige dagkoers. 

Wat is inbegrepen?

inbegrepen: 
• expeditiecruise zoals omschreven met accommodatie aan boord in hut van uw keuze op basis van volpension
• alle excursies en lezingen gedurende de expeditiecruise
• informatiepakket 
• CO2 compensatie reis

niet inbegrepen: 
• evt. brandstoftoeslag expeditiecruise
• internationale vluchten
• hotelovernachtingen voor- en na de expeditiecruise
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering

extra inbegrepen: wanneer je reist op de schepen van Quark Expeditions te weten Ocean Diamond, Ocean Adventurer, Ocean Endeavour en World Explorer zijn ook alle fooien aan boord, alle frisdrank gedurende de dag en bier en (huis)wijn bij het eten bij de prijs inbegrepen.

Ocean Endeavour vanuit Buenos Aires
Indien je kiest voor een reis met de Ocean Endeavour dien je verplicht een transferpakket bij te boeken vanaf Buenos Aires naar Ushuaia en retour. Hierbij inbegrepen is de eerste hotelnacht in Buenos Aires, de chartervluchten Buenos Aires - Ushuaia en retour en een tour door Ushuaia op de terugreis. Dit verplichte pakket kost circa € 800 voor seizoen 2019/2020. Wanneer je hier geen gebruik van wilt maken, blijft helaas wel de verplichting bestaan dit pakket af te nemen.

'Ushuaia': De Standard Twin cabin deelt de faciliteiten met een andere cabin.

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer