Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Praktische reisinformatie

Bijzonder! Ontdekkingstocht South Georgia & de Weddell Sea

Terug

Helikopters
Tijdens deze reizen worden passagiers aan land gebracht met Zodiacs en worden helikopters gebruikt in gebieden waar Zodiacs niet gebruikt kunnen worden. Als de omstandigheden helikoptertransfers toelaten, proberen ze zowel aan land als op zee-ijs te landen.

Het plan is om waar mogelijk helikopterlandingen te maken, hoewel er vooraf geen specifieke hoeveelheid helikoptertijd garandeerd kan worden. Helikopters bieden een groot voordeel bij het bereiken van bepaalde landingsplaatsen die anders bijna onbereikbaar zijn, maar de plaatselijke omstandigheden (weer, ijs en andere natuurkrachten) bepalen de uiteindelijke route. Deze omstandigheden kunnen snel veranderen, waardoor de mogelijkheid om helikopters te gebruiken wordt beïnvloed. Gelieve dit te begrijpen en te accepteren. Veiligheid is de grootste zorg, en er kunnen geen compromissen worden gesloten.

Het schip is uitgerust met drie helikopters. Eén helikopter moet altijd worden ondersteund door een tweede functionerende helikopter. Er kunnen geen garanties worden gegeven, en in geen geval zullen claims worden geaccepteerd.

De Weddell Zee
De continentale grenzen van de Weddell Zee worden gevormd door enorme drijvende ijskappen. Deze ijsschotsen produceren de enorme ijsbergen die zo overvloedig aanwezig zijn in de Weddellzee. Wetenschappers hebben verklaard dat het water van de Weddellzee het helderste water van alle zeeën op aarde is.

De enorme ijsbergen en ijsformaties bieden fantastische landschappen en unieke fotomogelijkheden.

Vooral aan de oostkant van de Weddellzee kan de kans op landingen beperkt zijn vanwege de ijsformaties. Zodiac cruises en eventueel ijslandingen als de omstandigheden het toelaten zijn prachtige alternatieven.

De Weddell Zee wordt bezocht door een groot aantal orka's, bultruggen en dwergvinvissen, maar ook door zeeluipaarden, weddellzeehonden, krabbeneters en verschillende pinguïnsoorten.

Op het schip zal ons gestructureerd educatief programma de andere activiteiten aanvullen. Je krijgt de gelegenheid om verschillende lezingen bij te wonen over uiteenlopende onderwerpen, zoals wilde dieren, landschap, geschiedenis en meer. 

LET OP:

Deze routebeschrijving is slechts een indicatie. Het programma kan variëren afhankelijk van ijs, weer, en wildlife condities. Landingen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van locaties, vergunningen en milieuoverwegingen volgens IAATO regelgeving. Officiële vaarschema's en landingsplaatsen worden gepland in samenwerking met IAATO vóór de start van het seizoen, maar de expeditieleider bepaalt het definitieve vaarschema. Flexibiliteit is van het grootste belang voor expeditie cruises. De gemiddelde vaarsnelheid van ons schip is 10,5 knopen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.