Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Bijzonder! Ontdekkingstocht South Georgia & de Weddell Sea

Duur 28 Dagen

Soort Scheepsreizen

Prijs (vanaf) € 22.950

Eén van de meest spectaculaire reizen naar Antarctica

Het 2024-2025 seizoen kent veel buitengewone reizen, maar dít is de reis die het meest in het oog springt! Deze avontuurlijke tocht duurt maar liefst achtentwintig dagen. Je bezoekt plaatsen die nauwelijks bereikbaar zijn maar omdat de Ortelius twee helikopters mee neemt aan boord is de kans groot dat jij ze wél kunt zien. Je maakt kennis met plekken die door legendarische ontdekkingsreizigers in kaart zijn gebracht, je vergaapt je aan de immens grote ijsbergen en krijgt de kans om allerlei soorten wild te zien: orka's, bultruggen, dwergvinvissen, zeeluipaarden en natuurlijk verschillende pinguïnsoorten. Vanaf South Georgia volgen we het spoor van de beroemde poolreiziger Sir Ernest Shackleton en zijn schip de Endurance, we varen door de Weddell Sea, met zijn prachtige wilde dieren en enorme tafelijsbergen en keren terug via Elephant Island.

De meest spectaculaire plekken komen aan bod. Als eerste South Georgia, één van de moeilijkst bereikbare plekken ter wereld maar ook één van de meest boeiende. Hier ga je naartoe wanneer je kolonies van meer dan een miljoen pinguïns, zeerobben of albatrossen bij elkaar wilt zien. Het uitzicht op een vallei gevuld met honderdduizenden koningspinguïns met hun bruine chicks is adembenemend mooi en blijft voor altijd op je netvlies staan. Andere bestemmingen die je mogelijk bezoekt (alles hangt af van het weer tijdens deze reizen) zijn de South Sandwich Islands, Neuschwabenland en Vahsel Bay. Ook proberen we de Larsen Ice Shelf te bezichtigen. Andere mogelijke plekken waar je zult landen zijn Paulet Island, Devil Island en Elephant Islant. 

Dit is een reis die zeer snel vol boekt. Bij interesse, vraag ons naar de beschikbaarheid.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - 3 - Start van je reis in Ushuaia, Drake Passage: Je reis begint waar de wereld ophoudt. Ushuaia, Argentinië, naar verluidt de meest zuidelijke stad op aarde, ligt op het uiterste zuidpuntje van Zuid-Amerika. Vanaf deze kleine stad in Tierra del Fuego, bijgenaamd "Het einde van de wereld", vertrek je in de namiddag en vaar je de rest van de avond door het Beagle-kanaal dat omringd is door bergen. Op weg naar South Georgia steek je nu de Antarctische Convergentie over. In een paar uur tijd koelt de temperatuur aanzienlijk af en stijgt voedzaam water naar de oppervlakte van de zee als gevolg van botsende waterstromen. Dit fenomeen trekt een massa zeevogels aan in de buurt van het schip, waaronder verschillende soorten albatrossen, pijlstormvogels, stormvogels, prions en skuas.
Dag 4 - 6 - Bezoek South Georgia: We varen de South Georgia Maritime Zone binnen, een van de grootste beschermde wateren ter wereld, langs de Shag Rocks, deze indrukwekkende rotsen liggen 240 km ten westen van South Georgia en zijn het thuis van enkele duizenden South Georgia Shags. De gebieden rond de rotsen staan bekend om hun overvloed aan grotere zeezoogdieren die zich voeden op dit relatief ondiepe gebied van de South Georgia Ridge. Na aankomst op South Georgia heb je  de kans om een aantal van de volgende sites te bezoeken: Prion Island - Deze locatie is gesloten tijdens het vroege deel van het broedseizoen van de grote albatros (20 november - 7 januari). Vanaf januari hebben de broedende volwassenen hun partners gevonden en zitten op eieren of verzorgen hun kuikens. Geniet van de zachtaardige aard van deze dieren, die de grootste spanwijdte van alle vogels in de wereld hebben. Fortuna Bay - Een prachtige vlakte van Fortuna Glacier is de thuisbasis van een groot aantal koningspinguïns en zeehonden. Hier heb je ook de kans om het laatste stuk van Shackleton's route naar het verlaten walvisvaardersdorp Stromness te volgen. Dit pad loopt over de bergpas voorbij Shackleton's waterval, en aangezien het terrein deels moerassig is, moet je er rekening mee houden dat je een paar kleine stroompjes moet oversteken. Salisbury Plain, St. Andrews Bay, Gold Harbour - Op deze plaatsen bevinden zich niet alleen de drie grootste koningspinguïnkolonies van South Georgia, maar ook drie van 's werelds grootste broedstranden voor Antarctische pelsrobben. Letterlijk miljoenen broeden op South Georgia in december en januari. In februari zijn de jonge pelsrobben nieuwsgierig en speels en vullen de branding met leven en plezier en komen grote zeeolifanten naar de stranden om te ruien. Grytviken - In dit verlaten walvisstation lopen koningspinguïns op straat en liggen zeeolifanten rond alsof ze de eigenaar zijn - want dat zijn ze eigenlijk ook. Hier kun je misschien het South Georgia Museum en het graf van Shackleton bezichtigen. In de namiddag van dag 6 en afhankelijk van de omstandigheden, beginnen we zuidwaarts te varen in de richting van de South Sandwich Islands.
Dag 7 - 8 - Twee zeedagen: Net als Shackleton in december 1914 tijdens de Imperial Trans-Antarctic Expedition, ook bekend als de Endurance Expedition, verlaten we South Georgia en richten ons op de South Sandwich Islands en de Weddell Zee. Er kan ijs liggen op deze route, en aan de rand van het ijs kunnen zuidpool skuas en sneeuwstormvogels zich voegen bij de andere zeevogels die het schip naar het zuiden volgen.
Dag 9 - Zuid Sandwich Eilanden: We kunnen hier niet aan land gaan, maar als de omstandigheden het toelaten, zullen we een Zodiac cruise maken tussen de verbazingwekkende landschappen van dit actief vulkanisch gebied. Passerend tussen Thule en Cook Eilanden zal de omvang van deze afgelegen eilanden een blijvende indruk achterlaten. In dit gebied, waar de kans groot is, zullen we bultruggen en dwergvinvissen tegenkomen. Op en rond de eilanden hebben we kans om bruine jagers, Kinband- of adeliepinguïns te spotten. We kunnen ook verschillende soorten albatrossen zien, zoals de grijskop-, de wenkbrauw- en de grote albatros.
  • Twin Porthole
Astrid Westers

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

De Weddell Zee
De continentale grenzen van de Weddell Zee worden gevormd door enorme drijvende ijskappen. Deze ijsschotsen produceren de enorme ijsbergen die zo overvloedig aanwezig zijn in de Weddellzee. Wetenschappers hebben verklaard dat het water van de Weddellzee het helderste water van alle zeeën op aarde is.

De enorme ijsbergen en ijsformaties bieden fantastische landschappen en unieke fotomogelijkheden.

Vooral aan de oostkant van de Weddellzee kan de kans op landingen beperkt zijn vanwege de ijsformaties. Zodiac cruises en eventueel ijslandingen als de omstandigheden het toelaten zijn prachtige alternatieven.

Wat is inbegrepen?

inbegrepen: 
• expeditiecruise zoals omschreven met accommodatie aan boord in hut van uw keuze op basis van volpension
• alle excursies en lezingen gedurende de expeditiecruise
• informatiepakket
• gebruik van twee helikopters aan boord van de m/v Ortelius, zie hier voor nadere uitleg
• bijdrage Future For Nature

niet inbegrepen: 
• evt. brandstoftoeslag expeditiecruise
• internationale vluchten
• hotelovernachtingen voor- en na de expeditiecruise
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.