Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 20 Dagen

De ultieme Alaska roadtrip per 4WD

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze avontuurlijke Alaska reis combineer je het rijden over verharde wegen met de meer afgelegen, onverharde wegen. Je reist in een 4WD auto van een huurmaatschappij, die met speciale banden én een verzekering voor rijden op gravelwegen, perfect is om deze routes zonder problemen aan te kunnen. Op deze manier doorkruis je heel Alaska van zuid naar noord en links naar rechts.

Aankomst in Anchorage

Bij aankomst in Anchorage kun je de shuttleservice van het hotel nemen die je naar hun locatie aan Lake Spenard brengt: de vakantie in Alaska is begonnen! Afhankelijk van de aankomsttijd heb je de rest van de dag ter vrije besteding. Wandel langs het meer of neem een taxi richting 4th & 5th Avenue in het centrum en breng een bezoek aan het Native Heritage Museum of het Anchorage Museum.

Via Turnagain Arm naar Homer op de Kenai Peninsula

Na het ophalen van de huurauto maak je voor het eerst kennis met de schitterende natuur van Alaska. Je rijdt over de Kenai Peninsula naar het vissersstadje Homer op het westelijke deel van het schiereiland. De weg loopt door een groen berglandschap waar snelstromende rivieren zich door vaak nauwe kloven wringen. In juli en augustus zijn veel rivieren overvol zalmen. De bergen maken plaats voor heuvels en met een beetje geluk zie je aan de overkant van Cook Inlet de besneeuwde toppen van twee machtige vulkanen liggen; Mount Iliamna en Mount Redoubt.

Optionele berenexcursie vanuit Homer

Kies op je vrije dag zeker voor een bijzondere ervaring op zoek naar bruine beren. Per bushplane vlieg je naar het Katmai National Park, aan de overkant van de Cook Inlet. Dit nationale park is hét leefgebied van de bruine beren en met een ervaren gids probeer je ze van dichtbij te observeren. Deze excursie is voor veel van onze klanten al het hoogtepunt van hun reis naar Alaska geweest.

Excursietips: 
• Berenexcursie met K-Bay
• Per bush plane naar Brooks Falls

Over het Kenai Peninsula naar Seward

Vandaag verruil je de westelijke kant van de bergachtige Kenai Peninsula voor Seward in het oosten. Je rijdt dezelfde weg terug tot aan de afslag naar Anchorage en neemt daar de weg naar Seward. Deze Seward Highway voert je over de Moose Pass, en door bergachtig terrein met vele snelstromende rivieren, moerassen en vennen.

Vrije dag Seward en Kenai Fjords National Park

Maak op je vrije dag zeker een wandeling bij de Exit Glacier. Een steil pad leidt je langs de gletsjer omhoog tot je uitkijkt over het immense Harding Icefield. Het is de klim zeker waard! Ook spectaculair is de kust van het Kenai Fjords National Park met diep ingesneden fjorden, afkalvende gletsjers en rotseilanden met ontelbare vogels en zeeleeuwen. Tijdens zo'n cruise ga je ook op zoek naar orka's en ander marine wildlife.

Excursietips:
• Kenai Fjords cruise
• Northwestern Fjords cruise
• Wildlife & Glacier boottocht Kenai Fjords

Via Palmer en Hatchers Pass naar Matanuska Valley

Je verruilt de Kenai Peninsula voor de Matanuska Valley. Bezoek onderweg de Portage Glacier en het naastgelegen Visitor Center en stop voor een kop koffie met iets lekkers bij de Bakery in Girdwood. Een rit over de Hatcher Pass, even buiten Palmer mag eigenlijk ook niet ontbreken. Uiteindelijk strijk je neer in de lodge tegenover de Matanuska Glacier. Geniet vanaf je veranda van de prachtige uitzichten.

Excursietip:
• IJsklimmen op de Matanuska Glacier

Rit over Glenn Highway naar Valdez

De route vandaag is echt prachtig. De Glenn Highway gaat over van een berglandschap naar toendra en je ziet aan de rechterzijde van de weg alleen maar gletsjers aan je voorbij trekken, echt een fantastische route. Bij Glennallen zak je de Richardson Highway verder zuidwaarts af richting Valdez. Onderweg steek je de schitterende Thompson Pass over. Breng hier een bezoek aan de Worthington Glacier en even verderop zie je de Bridal Veil en Horseshoe watervallen.

Ontdek de omgeving van Valdez

Valdez is de toegangspoort tot de Prince William Sound, deze biedt uitstekende mogelijkheden om een vrije dag te besteden. Boek bijvoorbeeld een boottocht naar de Columbia Glacier, één van de actiefste en snelst bewegende gletsjers ter wereld. Onderweg zie je hopelijk walvissen, zeevogels en ander marine wildlife. Als je liever actief bezig bent, is het een echte aanrader om te gaan zeekajakken tussen de ijsbergen van Columbia Glacier.

Excursietips:
• Columbia Glacier zeekajakexcursie
• Columbia Glacier cruise
• Meares Glacier cruise

Over de McCarthy Road naar Kennicott en McCarthy

Vandaag rijd je diep de wildernis van het Wrangell St. Elias gebergte in. De weg is onverhard en op sommige plekken in slechte staat, wat garant staat voor wederom een avontuurlijke tocht. 

Vrije dag bij Kennicott en Wrangell St. Elias Mountains

Kennicott en McCarthy zijn al sinds lange tijd verlaten ghost towns, maar aan het begin van de 19e eeuw floreerde dit gebied vanwege de koper die hier gevonden werd. De vallei wordt gedomineerd door de immense Kennicott en Root Glaciers met hun spectaculaire ijsvallen en bieden voldoende mogelijkheden tot verkenning voor iedereen.

Excursietips:
• Kennicott Mill Tour
• Gletsjerwandeling Root Glacier
• Kennicott Hiking
• Raft & Flightsee Wrangell St.Elias National Park

Rit naar Paxson en verblijf aan de Denali Highway

Je verlaat de wildernis en rijdt via de hobbelige McCarthy Road terug naar de Richardson Highway waar je noordwaarts gaat. Net na de afslag ligt het Willow Lake viewpoint, vanwaar je uitzicht hebt over het gelijknamige meer met op de achtergrond de bergen van Wrangell-St.Elias. Onderweg naar Paxson verandert het bergachtige landschap langzaam in een toendra gevuld met sparren. Je rijd al een stukje van de Denali Highway om bij het verblijf van vanavond te komen.

Over de Denali Highway naar het Denali National Park

Vandaag staat er een spectaculaire rit over de Denali Highway op het programma. Deze weg is slechts toegankelijk met een beperkt aantal auto’s, een unieke ervaring dus! Al na enkele mijlen verandert het asfalt in gravel en rijd je diep door de wildernis. Hopelijk zie je onderweg elanden of ander wild. Uiteindelijk kom je aan bij het Denali National Park. Je kunt vanmiddag eventueel nog wandelen op één van de trails in de omgeving van het Visitor Center.

Busexcursie in Denali National Park

Vandaag staat een excursie per bus op het programma. De toegang tot het park is beperkt tot deze bussen voor je veiligheid en om de dieren en de fragiele natuur zo min mogelijk te verstoren. Helaas is het park sinds eind zomer 2021 minder toegankelijk dan voorheen. Aan het einde van de zomer in 2021 heeft National Park Service de weg in Denali National Park af moeten sluiten vanwege de instorting van de enige weg door het park. Meer informatie over en indrukwekkende beelden van deze landslide die enkele jaren terug al begonnen is, zijn op de website van Denali National Park terug te vinden. 

We hebben de East Fork Transit tour inbegrepen, deze gaat tot aan mijl 43 en duurt 4,5 uur retour. Je kunt de bus verlaten, onderweg genieten van de natuur en een wandeling maken en in een latere bus weer instappen om terug te gaan.

Korte rit naar Fairbanks, vrije middag

Vandaag volg je de George Parks Highway verder richting het noorden naar Fairbanks. Stap onderweg aan boord van een raft en ga de Nenana River op. Dit is een van de beste rivieren in Alaska voor een spannende rafttocht. Eenmaal in Fairbanks is een bezoek aan het 'Museum of the North' echt een aanrader. Voor een leuke middagwandeling rij je naar de Angel Rocks trail. 

Excursietip:
• Raften op Nenana bij Denali

Rit langs de poolcirkel naar Wiseman

Ten noorden van Fairbanks strekt de leegte van de toendrawildernis zich uit tot aan Prudhoe Bay grenzend aan de Noordelijke IJszee. Via de befaamde gravelweg, de Dalton Highway, rijd je naar het noorden en passeer je de poolcirkel. Halverwege Fairbanks en de kust, nabij de Brooks Range, ligt het gehucht Wiseman waar je twee nachten verblijft.

Ontdek de Brooks Range en de Dalton Highway

Wiseman is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de machtige Brooks Range en het Gates of the Arctic National Park. Het is de perfecte plek voor iedereen die kennis wil maken met het Arctische Alaska. In juni vind je er velden met wilde bloemen en er zijn tal van wandelmogelijkheden. Het Arctic Ineragency Visitor Centre in het nabijgelegen Coldfoot helpt je aan informatie over de mogelijkheid om te gaan goudpannen, vissen of het maken van een flightsee tour. Je kunt er ook voor kiezen om je roadtrip uit te breiden en de Dalton Highway helemaal af te rijden door de wildernis naar de kust bij Prudhoe Bay (380 kilometer enkele reis).

Over de Dalton Highway terug naar Fairbanks

Rij op je gemak terug naar de bewoonde wereld vandaag en stop eventueel bij de Chena Hotsprings voor je in Fairbanks aankomt. Wil je nog wandelen? Stop dan ongeveer 70 kilometer nadat je de Dalton Highway hebt omgeruild voor de Elliot Highway bij de afslag naar Wickersham Dome. Hier start één van de meest populaire wandelingen in de omgeving, de Wickersham Dome on Summit Trail met uitzicht op de White Mountains.

Rit naar de Alaska Glacier Lodge

Vandaag is een lange rijdag, waarbij je opnieuw via Denali afzakt naar de Matanuska Valley. Voor mooie wandelingen of een bezoek aan de Independence Mine kun je ook vandaag besluiten over de groene Hatcher Pass te rijden. Het is een fantastische plek, met een rijke historie, om te wandelen of maak er een tour door de Independance Mine.

Vrije dag in de Matanuska Valley en bij de Knik Glacier

De Matanuska Valley biedt genoeg te doen voor een vrije dag. Een bezoek aan het kleine plaatsje Eklutna mag je eigenlijk ook niet missen, want de Russisch Orthodoxe begraafplaats met bijbehorende kerkjes is erg bijzonder. Vanuit de lodge zijn ook diverse excursies te maken.

Excursietips:
• Bootexcursie naar Knik Glacier en ijsbergenmeer
• Helikoptervlucht over Knik Glacier met gletsjerlanding
• Hondensledetocht op de Knik Glacier 

Dag 20 (ca. 90 km)

Terug naar Anchorage en vertrek uit Alaska

Vandaag is deze uitgebreide rondreis door Alaska helaas weer ten einde. Rijd terug naar Anchorage voor jouw vlucht terug naar huis.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.