Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 20 Dagen

Avontuurlijk Alaska

Terug Bekijk samenvatting

Ontdek de schoonheid van Alaska op een actieve manier. Beleef de spectaculairste uitzichten op enorme gletsjers, watervallen en kristalheldere meren. Verken te voet de wildernis van de Alaska Range. Het programma biedt ruimte om de mooiste wandeltochten te kunnen maken, onder andere voor de Harding Icefield Trail op het schiereiland Kenai en trails op de Hatcher Pass en in Denali State Park. Je overnacht in rustieke hutten, houten cabins en lodges op bijzondere plekken. 

Dag 1

Accommodatie: The Lakefront Hotel - Standard Room (LG)

Aankomst in Anchorage

Bij aankomst in Anchorage kun je de shuttleservice van het hotel nemen die je naar hun locatie aan Lake Spenard brengt: de vakantie in Alaska is begonnen! Afhankelijk van de aankomsttijd heb je de rest van de dag ter vrije besteding. Wandel langs het meer of neem een taxi richting 4th & 5th Avenue in het centrum en breng een bezoek aan het Native Heritage Museum of het Anchorage Museum.

Dag 2 (ca. 200 km)

Accommodatie: Gate Creek Cabins - cabin (LG)

Rit naar Trapper Creek

Na het ophalen van de huurauto maak je voor het eerst kennis met de schitterende natuur van Alaska. De weg is eerst nog een drukke snelweg, maar zodra je eenmaal een halfuur buiten Anchorage bent, wordt het rustiger en kan je genieten van prachtige uitzichten op de ruige bergen van de Alaska Range en de Talkeetna Mountains. 

Dag 3

Accommodatie: Gate Creek Cabins - cabin (LG)

Ontdek de wildernis rondom Trapper Creek

Je verblijft ver weg van de bewoonde wereld aan de Petersville Road, net ten zuiden van Denali National Park. Elanden lopen bijna dagelijks door de tuin en beren worden vanaf de veranda geregeld waargenomen wanneer ze op zoek zijn naar voedsel. Deze spectaculaire omgeving leent zich uitermate voor mooie wandelingen door de Alaskaanse toendra of naar de omliggende bergen zoals Peters Hills en Dutch Hills. Neem een kajak en peddel de nabijgelegen rivier af of vis op forel of zalm in één van de meren in de Petersville regio.

Dag 4 (ca. 230 km)

Accommodatie: Denali Grizzly Bear Resort - Hotel Room (LG)

Rit naar het Denali National Park

Vervolg je weg naar het bekendste nationale park van Alaska, Denali. Bij de ingang van het park zijn enkele korte trails die je op eigen gelegenheid kunt lopen zoals de Taiga Trail, Denali Station Trail, Rock Creek Trail en de Morino Trail. Ook kun je ’s avonds naar Savage River rijden (mijl 15) waar een korte wandeling uitgezet is. De kans is groot om hier wildlife te spotten.

Dag 5

Accommodatie: Denali Grizzly Bear Resort - Hotel Room (LG)

Denali National Park, East Fork Transit tour

Vandaag staat een excursie per bus op het programma. De toegang tot het park is beperkt tot deze bussen voor je veiligheid en om de dieren en de fragiele natuur zo min mogelijk te verstoren. Helaas is het park sinds eind zomer 2021 minder toegankelijk dan voorheen. Aan het einde van de zomer in 2021 heeft National Park Service de weg in Denali National Park af moeten sluiten vanwege de instorting van de enige weg door het park. Meer informatie over en indrukwekkende beelden van deze landslide die enkele jaren terug al begonnen is, zijn op de website van Denali National Park terug te vinden. 

We hebben de East Fork Transit tour inbegrepen, deze gaat tot aan mijl 43 en duurt 4,5 uur retour. Je kunt de bus verlaten, onderweg genieten van de natuur en een wandeling maken en in een latere bus weer instappen om terug te gaan.

Dag 6 (ca. 190 km)

Accommodatie: A Taste of Alaska Lodge - Cottage (LO)

Korte rit naar Fairbanks

Vandaag volg je de George Parks Highway verder richting het noorden naar Fairbanks. Stap onderweg aan boord van een raft en ga de Nenana River op. Dit is een van de beste rivieren in Alaska voor een spannende rafttocht. Onderweg verder naar Fairbanks krijg je een goede indruk hoe ruig en eenzaam het Alaskaanse binnenland is. 

Excursietip:
• Raften op Nenana bij Denali

Dag 7

Accommodatie: A Taste of Alaska Lodge - Cottage (LO)

Vrije dag in Fairbanks

Je hebt vandaag een vrije dag te besteden in Fairbanks. Een echte aanrader is bijvoorbeeld het 'Museum of the North'. Voor een leuke middagwandeling rijd je naar de Angel Rocks trail. Op de terugweg kun je dan eventueel een bezoek plannen bij de Chena Hotsprings.

Excursietip:
• Dagtocht naar de poolcirkel

Dag 8 (ca. 515 km)

Accommodatie: Sheep Mountain Lodge - Classic Cabin (LG)

Mooie rit over de Richardson Highway en Glenn Highway

Vandaag wordt Fairbanks verruild voor het verlaten binnenland van Alaska. De Richardson Highway voert dwars door de onherbergzame en imposante Alaska Range. Het eerste deel van de reis van vandaag gaat door vrij vlak landschap, af en toe zie je de Alaska pijplijn opduiken die grotendeels dezelfde route volgt als de Richardson Highway. 

Bij Glennallen vervolg je de route over de Glenn Highway, geflankeerd door gletsjers. Het is één van de meest bijzondere ritten van deze reis. Vanaf hier stijgt de weg en gaat het landschap langzaam van toendra over in een berglandschap. Je bent hiermee in de Matanuska (Mat-Su) Valley aangekomen.

Dag 9 (ca. 170 km)

Accommodatie: Alaska Glacier Lodge - Cottage (LO)

Door de Matanuska Valley richting Palmer

Een korte route vandaag naar Palmer, dus tijd voor wat stops en een mooie omweg. Midden tussen de groene bossen liggen grote brokken blauw ijs, dit is het onderste deel van de immense Matanuska gletsjer. Een wandeling naar de voet van de gletsjer is zeker aan te bevelen. Op ongeveer een half uur rijden vanaf Palmer ligt de groene Hatcher Pass. In de winter wordt hier regelmatig geskied en in de zomer is het een heerlijk gebied om te wandelen. Onze favoriete dagwandeling is naar de azuurblauwe Reed Lakes.

Dag 10 (ca. 210 km)

Accommodatie: Bear Creek Lodge - Cottage (LG)

Via Turnagain Arm en Portage Glacier naar Hope

Via Anchorage rijd je naar het authentieke Hope, een historisch mijndorpje in de bossen aan de zuidkant van Turnagain Arm. Na Girdwood kom je bij de afslag naar Portage. Hier vind je de Byron Glacier Trail, een korte route van 0,8 mijl met minimaal hoogteverschil, die nabij het bezoekerscentrum vertrekt. Je overnacht in een van de houten cabins uitkijkend over een meertje, waar elanden geen onbekende bezoekers zijn.

Dag 11

Accommodatie: Bear Creek Lodge - Cottage (LG)

Ontdek de wildernis vanuit Hope

Vanuit Hope kun je diverse dingen gaan doen of gewoon genieten in je houten cabin van de rust die er heerst. Er zijn tal van wandeltrails in de omgeving, duik in de geschiedenis van dit mijndorpje, pluk bessen in de zomer of fotografeer de vele wilde bloemen rondom het dorp. Voor een biertje of een stevige maaltijd maak je een stap terug in de tijd, wanneer je aanschuift in het lokale restaurant Dirty Skillet.

Dag 12 (ca. 115 km)

Accommodatie: Box Canyon Cabins - Bear's Den Cabin (LG)

Rit naar Seward

Je rijdt terug naar de hoofdweg en volgt de Seward Highway naar het zuiden over Moose Pass door bergachtig terrein met vele snelstromende rivieren, moerassen en vennen. Seward is een gezellige havenplaats aan Resurrection Bay gelegen.

Dag 13

Accommodatie: Box Canyon Cabins - Bear's Den Cabin (LG)

Harding Icefield Trail

In Seward moet je wel gaan wandelen bij de Exit Glacier. De trail klimt zo’n 1.200 meter steil omhoog langs de gletsjer, handen- en voetenwerk is soms nodig. Na circa 750 meter stijgen bereik je een plateau waar je een eerste uitzicht hebt. Klim nog even door tot het einde, hier bevindt zich een hut en dit is het einde van de trail. Je kijkt hier uit over het eeuwige ijs en zult zeker niet teleurgesteld zijn in het magnifieke uitzicht dat je hier hebt. Je volgt de trail weer terug over hetzelfde pad. Zwarte beren worden op deze wandeling regelmatig waargenomen; informeer altijd bij het bezoekerscentrum (nabij de parkeerplaats) waar de laatste “sightings” hebben plaatsgevonden. Indien je de trail in juni wilt lopen is de kans groot dat er nog een flink pak sneeuw ligt, het gebruik van gamaschen wordt dan aangeraden.

Dag 14

Accommodatie: Box Canyon Cabins - Bear's Den Cabin (LG)

Ontdek de fjorden en gletsjers vanuit Seward

Op deze vrije dag kun je bijvoorbeeld een boottocht maken door Kenai Fjords National Park met diep ingesneden fjorden, afkalvende gletsjers en rotseilanden. Je hebt een grote kans om zeeleeuwen, zeeotters, bald eagles, papegaaiduikers en andere op de rotsen broedende zeevogels te zien. Met een beetje geluk zie je ook walvissen, dolfijnen én orka’s.

Excursietips:
• Kenai Fjords cruise
• Northwestern Fjords cruise
• Wildlife & Glacier boottocht Kenai Fjords

Dag 15 (ca. 270 km)

Accommodatie: Twin Creeks Trailhead Lodge - Kitchen suite (LG)

Over het Kenai Peninsula naar Homer

Je rijdt over de Kenai Peninsula naar het vissersstadje Homer op het westelijke deel van het schiereiland. De weg loopt door een groen berglandschap waar snelstromende rivieren zich door vaak nauwe kloven wringen. In juli en augustus zijn veel rivieren overvol zalmen. De bergen maken plaats voor heuvels en met een beetje geluk zie je aan de overkant van Cook Inlet de besneeuwde toppen van twee machtige vulkanen liggen; Mount Iliamna en Mount Redoubt.

Dag 16

Accommodatie: Twin Creeks Trailhead Lodge - Kitchen suite (LG)

Optionele berenexcursie vanuit Homer

Kies op je vrije dag zeker voor een bijzondere ervaring op zoek naar bruine beren. Per bushplane vlieg je naar het Katmai National Park, aan de overkant van de Cook Inlet. Dit nationale park is hét leefgebied van de bruine beren en met een ervaren gids probeer je ze van dichtbij te observeren. Deze excursie is voor veel van onze klanten al het hoogtepunt van hun reis naar Alaska geweest.

Excursietips: 
• Berenexcursie met K-Bay
• Per bush plane naar Brooks Falls

Dag 17

Accommodatie: Twin Creeks Trailhead Lodge - Kitchen suite (LG)

Wildlife tour naar Seldovia

Vandaag staat er een wildlife tour van ongeveer zeven uur voor je op de planning naar het typisch Alaskaanse plaatsje Seldovia. Een bijzondere locatie aan het water en omringd door de maritieme bossen van het Kachemak Bay State Park. Tijdens de boottocht kan er veel wildlife gespot worden, zoals zeevogels, otters en walvissen. Aangekomen in Seldovia kun je je verdiepen in de geschiedenis van deze kleine nederzetting, maar je kunt ook een mooie wandeling maken in de omgeving.

Dag 18 (ca. 300 km)

Accommodatie: Alyeska Hideaway Cabins - Glacier Cabin (LG)

Rit naar Girdwood

De route terug over het Kenai schiereiland naar Girdwood neemt ongeveer drieënhalf uur in beslag. Stop onderweg bij de bezienswaardigheden die je wellicht op de heenreis niet hebt gezien en wandel bijvoorbeeld nog een andere trail bij Portage. De Portage Pass Trail is een drie uur durende wandeling (4 mijl) en kent een totale stijging van circa 250 meter. Stop uiteindelijk voor een kop koffie met iets lekker bij de Bakery in Girdwood, waar je vanavond overnacht.

Dag 19

Accommodatie: Alyeska Hideaway Cabins - Glacier Cabin (LG)

Wandelen in de bergen bij Girdwood

Rondom Girdwood vind je talloze, zeer gevarieerde wandeltrails. Overweeg voor een uitdagende hike de Crow Pass Trail, waarvan een deel de originele Iditarod Trail volgt. Een van onze favorieten is de makkelijke 3-mijl Winner Creek Trail. Deze neemt je mee door het meest noordelijke regenwoud van Amerika, een houten brug zet je over een kloof met kolkend water en met een handmatige gondel steek je Glacier Creek over. Mountainbiken is ook populair en als je puur van het uitzicht wilt genieten, dan neem je de Alyeska Resort Aerial Tramway naar boven.

Dag 20 (ca. 65 km)

Terug naar Anchorage en vertrek uit Alaska

Vandaag eindigt helaas de rondreis door Alaska. Je rijd terug naar Anchorage, waar je de huurauto op de luchthaven inlevert en je terugvliegt naar Nederland. Kijk onderweg nog uit naar de Beluga walvissen in Cook Inlet en de Dall sheep langs de kliffen van Turnagain Arm.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.