Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 21 Dagen

Avontuurlijk Alaska

Terug Bekijk samenvatting

Ontdek de schoonheid van Alaska op een actieve manier. Beleef de spectaculairste uitzichten op enorme gletsjers, watervallen en kristalheldere meren. Kajak vanuit jouw cabin bij Otter Cove in Kachemak Bay en verken te voet de wildernis van de Alaska Range. Het programma biedt ruimte om de mooiste wandeltochten te kunnen maken, onder andere voor de Harding Icefield Trail op het schiereiland Kenai en trails op de Hatcher Pass en in Denali State Park. Je overnacht in rustieke hutten, houten cabins en lodges op bijzondere plekken en Denali excursie en watertaxi zijn inbegrepen.

Dag 1 (ca. 10 km)

Accommodatie: The Lakefront Hotel - Standard Room (LG)

Aankomst in Anchorage

Bij aankomst in Anchorage kun je de shuttleservice van het hotel nemen die je naar hun locatie aan Lake Spenard brengt: de vakantie in Alaska is begonnen! Afhankelijk van de aankomsttijd heb je de rest van de dag ter vrije besteding. Wandel langs het meer of neem een taxi richting 4th & 5th Avenue in het centrum en breng een bezoek aan het Native Heritage Museum of het Anchorage Museum.

Dag 2 (ca. 200 km)

Accommodatie: Gate Creek Cabins - cabin (LG)

Rit naar Trapper Creek

Vandaag maak je voor het eerst kennis met de schitterende natuur van Alaska onderweg naar het noorden. De weg is eerst nog een drukke snelweg, maar als je eenmaal een halfuur buiten Anchorage bent wordt het rustiger en kun je genieten van prachtige uitzichten op de ruige bergen van de Alaska Range en de Talkeetna Mountains. Je overnacht circa 17 kilometer van de hoofdweg in de Alaskaanse wildernis.

Dag 3

Accommodatie: Gate Creek Cabins - cabin (LG)

Ontdek de wildernis rondom Trapper Creek

Je verblijft ver weg van de bewoonde wereld aan de Petersville Road, net ten zuiden van Denali National Park. Elanden lopen bijna dagelijks door de tuin en beren worden vanaf de veranda geregeld waargenomen wanneer ze op zoek zijn naar voedsel. Deze spectaculaire omgeving leent zich uitermate voor mooie wandelingen door de Alaskaanse toendra of naar de omliggende bergen zoals Peters Hills en Dutch Hills. Neem een kajak en peddel de nabijgelegen rivier af of vis op forel of zalm in één van de meren in de Petersville regio.

Dag 4 (ca. 230 km)

Accommodatie: Aurora Denali Lodge - standard room (LO)

Rit naar Healy nabij Denali National Park

Vervolg je weg naar het bekendste nationale park van Alaska, Denali. Bij de ingang van het park zijn enkele korte trails die je op eigen gelegenheid kunt lopen zoals de Taiga Trail, Denali Station Trail, Rock Creek Trail en de Morino Trail. Ook kun je ’s avonds naar Savage River rijden (mijl 15) waar een korte wandeling uitgezet is. De kans is groot om hier wildlife te spotten.

Dag 5 (ca. 40 km)

Accommodatie: Aurora Denali Lodge - standard room (LO)

Busexcursie Denali National Park

Vandaag staat een excursie per bus op het programma. De toegang tot het park is beperkt tot deze bussen voor je veiligheid en om de dieren en de fragiele natuur zo min mogelijk te verstoren. De tocht voert je tot Eielson en duurt circa 7-8 uur retour. Onderweg kun je in- en uitstappen waar je wilt. 

Dag 6 (ca. 390 km)

Accommodatie: Black Rapids Lodge - Standard Room (LG)

Via Fairbanks naar Black Rapids in de Alaska Range

Via Fairbanks rij je vandaag naar Black Rapids. Na Fairbanks gaat het eerste deel van de route naar het zuiden door vrij vlak landschap met uitgestrekte wouden en meanderende rivieren. Af en toe zie je de Alaska pijplijn opduiken die grotendeels dezelfde route volgt als de Richardson Highway. Black Rapids ligt aan de voet van de imposante Alaska Range, maar is niet meer dan de plek van de lodge waar je overnacht en de locatie van de Black Rapids Glacier. 

Dag 7

Accommodatie: Black Rapids Lodge - Standard Room (LG)

Ontdek te voet de Alaska Range vanuit Black Rapids

De locatie van de unieke, Alaskaanse lodge waar je overnacht is het perfecte vertrekpunt om de ongerepte wildernis in het hart van de Alaska Range te ontdekken. Vanaf de veranda kijk je uit op de Black Rapids Glacier en de Delta rivier. Omringd door gletsjers, bergen en wildlife is dit echt dé plek voor outdoor-enthousiastelingen. Vanuit de lodge kunnen tal van activiteiten geboekt worden, waaronder een waanzinnige trip naar de ijsgrotten van de nabijgelegen gletsjer.

Dag 8 (ca. 300 km)

Accommodatie: Sheep Mountain Lodge - cabin (LG)

Rit over de Glenn Highway naar Sutton

De route van vandaag voert je over de Glenn Highway, geflankeerd door gletsjers. Het is één van de meest bijzondere ritten van deze reis. Vanaf Glennallen stijgt de weg en gaat het landschap langzaam van toendra over in een berglandschap. Je bent hiermee in de Matanuska (Mat-Su) Valley aangekomen.

Dag 9 (ca. 170 km)

Accommodatie: Alaska Garden Gate - standard room (LO)

Via Matanuska gletsjer en Hatcher Pass naar Palmer

Een korte route vandaag naar Palmer, dus tijd voor wat stops en een mooie omweg. Midden tussen de groene bossen liggen grote brokken blauw ijs, dit is het onderste deel van de immense Matanuska gletsjer. Een wandeling naar de voet van de gletsjer is zeker aan te bevelen. Op ongeveer een half uur rijden vanaf Palmer ligt de groene Hatcher Pass. In de winter wordt hier regelmatig geskied en in de zomer is het een heerlijk gebied om te wandelen. Onze favoriete dagwandeling hier is naar de azuurblauwe Reed Lakes.

Dag 10 (ca. 200 km)

Accommodatie: Bear Creek Lodge - cabin with bath (LG)

Via Turnagain Arm en Portage Glacier naar Hope

Via Anchorage rij je naar het authentieke Hope, een historisch mijndorpje in de bossen aan de zuidkant van Turnagain Arm. Na Girdwood kom je bij de afslag naar Portage. Hier vind je de Byron Glacier Trail, een korte route van 0,8 mijl met minimaal hoogteverschil, die nabij het bezoekerscentrum vertrekt. Je overnacht in een van de houten cabins uitkijkend over een meertje, waar elanden geen onbekende bezoekers zijn.

Dag 11

Accommodatie: Bear Creek Lodge - cabin with bath (LG)

Ontdek de wildernis vanuit Hope

Vanuit Hope kun je diverse dingen gaan doen of gewoon genieten in je houten cabin van de rust die er heerst. Er zijn tal van wandeltrails in de omgeving, duik in de geschiedenis van dit mijndorpje, pluk bessen in de zomer of fotografeer de vele wilde bloemen rondom het dorp. Voor een biertje of een stevige maaltijd maak je een stap terug in de tijd, wanneer je aanschuift in het lokale restaurant Dirty Skillet.

Dag 12 (ca. 110 km)

Accommodatie: Exit Glacier Lodge - queen deluxe room (LG)

Mooie rit naar Seward, wandelen bij Portage

Je rijdt terug naar de hoofdweg en volgt de Seward Highway naar het zuiden over Moose Pass door bergachtig terrein met vele snelstromende rivieren, moerassen en vennen. Seward is een gezellige havenplaats aan Resurrection Bay gelegen.

Dag 13

Accommodatie: Exit Glacier Lodge - queen deluxe room (LG)

Harding Icefield Trail

In Seward moet je wel gaan wandelen bij de Exit Glacier. De trail klimt zo’n 1.200 meter steil omhoog langs de gletsjer, handen- en voetenwerk is soms nodig. Na circa 750 meter stijgen bereik je een plateau waar je een eerste prachtig uitzicht hebt. Klim nog even door tot het einde, hier bevindt zich een hut en dit is het einde van de trail. 

Dag 14

Accommodatie: Exit Glacier Lodge - queen deluxe room (LG)

Ontdek de fjorden en gletsjers vanuit Seward

Op deze vrije dag kun je bijvoorbeeld een boottocht maken door Kenai Fjords National Park met diep ingesneden fjorden, afkalvende gletsjers en rotseilanden. Je hebt een grote kans om zeeleeuwen, zeeotters, bald eagles, papegaaiduikers en andere op de rotsen broedende zeevogels te zien. Met een beetje geluk zie je ook walvissen, dolfijnen én orka’s.

Excursietips:
• Kenai Fjords cruise
• Northwestern Fjords cruise
• Wildlife & Glacier boottocht Kenai Fjords

Dag 15 (ca. 270 km)

Accommodatie: Twin Creeks Trailhead Lodge - Kitchen suite (LG)

Over het Kenai Peninsula naar Homer

Je rijdt over de Kenai Peninsula naar het vissersstadje Homer op het westelijke deel van het schiereiland. De weg loopt door een groen berglandschap waar snelstromende rivieren zich door vaak nauwe kloven wringen. In juli en augustus zijn veel rivieren overvol zalmen. De bergen maken plaats voor heuvels en met een beetje geluk zie je aan de overkant van Cook Inlet de besneeuwde toppen van twee machtige vulkanen liggen; Mount Iliamna en Mount Redoubt.

Dag 16

Accommodatie: Twin Creeks Trailhead Lodge - Kitchen suite (LG)

Vrije dag Homer, optionele berenexcursie

Kies op je vrije dag zeker voor een adembenemende excursie per vliegtuigje naar de bruine beren van Katmai. Dit nationale park is hét leefgebied van de bruine beren en de excursie is al voor veel van onze klanten het hoogtepunt van hun reis naar Alaska geweest.

Kies op je vrije dag zeker voor een bijzondere ervaring op zoek naar bruine beren. Per bushplane of floatplane vlieg je naar het Katmai National Park, aan de overkant van de Cook Inlet. Dit nationale park is hét leefgebied van de bruine beren en met een ervaren gids probeer je ze van dichtbij te observeren. Deze excursie is voor veel van onze klanten al het hoogtepunt van hun reis naar Alaska geweest.

Excursietips:
• Berenexcursie Emerald Air (onze favoriet)

Dag 17

Accommodatie: Seldovia Boardwalk Hotel - standard room (LG)

Watertaxi vanuit Homer naar Seldovia

Vandaag brengt een watertaxi je vanuit Homer in ongeveer vijfenveertig minuten naar de overkant van Kachemak Bay. Je verblijft twee nachten in een kleinschalige hotel in het typisch Alaskaanse plaatsje Seldovia. Een bijzondere locatie aan het water en omringd door de maritieme bossen van het Kachemak Bay State Park.

Dag 18

Accommodatie: Seldovia Boardwalk Hotel - standard room (LG)

Ontdek Seldovia en Kachemak Bay State Park

Vandaag kun je de dag invullen zoals jij wilt. Verdiep je in de geschiedenis van deze kleine nederzetting, ga vissen, zoek naar zeearenden in de toppen van de bomen of tuur vanaf het strand over het water en geniet van de stilte op deze afgelegen plek. Een mooie wandeling in de buurt is de Otterbahn Trail door de bossen naar een heldere baai niet ver van Seldovia.

Dag 19 (ca. 300 km)

Accommodatie: Carriage House B&B - standard room (LO)

Watertaxi naar Homer en rit naar Girdwood

De watertaxi zet je weer af in Homer. De route terug over het Kenai schiereiland naar Girdwood neemt ongeveer drieënhalf uur in beslag. Stop onderweg bij de bezienswaardigheden die je wellicht op de heenreis niet hebt gezien en wandel bijvoorbeeld nog een andere trail bij Portage. De Portage Pass Trail is een drie uur durende wandeling (4 mijl) en kent een totale stijging van circa 250 meter. Stop uiteindelijk voor een kop koffie met iets lekker bij de Bakery in Girdwood, waar je vanavond in de buurt overnacht.

Dag 20

Accommodatie: Carriage House B&B - standard room (LO)

Wandelen in de bergen bij Girdwood

Rondom Girdwood vind je talloze, zeer gevarieerde wandeltrails. Overweeg voor een uitdagende hike de Crow Pass Trail, waarvan een deel de originele Iditarod Trail volgt. Een van onze favorieten is de makkelijke 3-mijl Winner Creek Trail. Deze neemt je mee door het meest noordelijke regenwoud van Amerika, een houten brug zet je over een kloof met kolkend water en met een handmatige gondel steek je Glacier Creek over. Mountainbiken is ook populair hier en als je puur van het uitzicht wilt genieten, dan neem je de Alyeska Resort Aerial Tramway naar boven.

Dag 21 (ca. 65 km)

Terug naar Anchorage en vertrek uit Alaska

Vandaag eindigt helaas de rondreis door Alaska. Je rijd terug naar Anchorage, waar je de huurauto op de luchthaven inlevert en je terugvliegt naar Nederland. Kijk onderweg nog uit naar de Beluga walvissen in Cook Inlet en de Dall sheep langs de kliffen van Turnagain Arm.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.