Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 21 Dagen

Alaska & Yukon 21 dagen

Terug Bekijk samenvatting

Deze enerverende autorondreis combineert het ruige Alaska en de stille Yukon Territory. Waar in Alaska de gletsjers het blikveld domineren, zijn dit in de Yukon de eindeloze wegen door bossen of hoog over de bergen. Onderweg kom je nauwelijks andere mensen tegen. Verlaten goudzoekersdorpen als Chicken en Dawson City bieden een kijkje in de tijd van de Klondike Goldrush. Laat je verrassen door de fantastische uitzichten en ontdek ‘Yukon, larger than life’! 

Dag 1

Accommodatie: The Lakefront Hotel - Standard Room (LG)

Aankomst in Anchorage

Bij aankomst in Anchorage kun je de shuttleservice van het hotel nemen die je naar hun locatie aan Lake Spenard brengt. Afhankelijk van de aankomsttijd heb je de rest van de dag ter vrije besteding. Wandel langs het meer of neem een taxi richting 4th & 5th Avenue in het centrum en breng een bezoek aan het Native Heritage Museum of het Anchorage Museum.

Dag 2 (ca. 375 km)

Accommodatie: Denali Grizzly Bear - Cabin (LG)

Rit over Parks Highway naar Denali

Vandaag vertrek je naar één van de beroemdste nationale parken van Noord Amerika, namelijk het Denali National Park. De accommodatie ligt ongeveer een kwartier rijden van de ingang van het park en na het inchecken heb je de rest van de dag vrij. Je kunt gaan wandelen op één van de trails in de omgeving van het Visitor Center, raften op de Nenana River of bij mooi weer een rondvlucht maken over het park. 

Dag 3

Accommodatie: Denali Grizzly Bear - Cabin (LG)

Busexcursie in Denali National Park

Vandaag staat een excursie per bus op het programma. De toegang tot het park is beperkt tot deze bussen voor je veiligheid en om de dieren en de fragiele natuur zo min mogelijk te verstoren. De tocht voert je tot Eielson en duurt circa 7-8 uur retour. Onderweg kun je in- en uitstappen waar je wilt. Indien je deze excursie voor 1 juni maakt, reis je tot aan Toklat omdat de weg verder naar Eielson dan nog gesloten is.

Dag 4 (ca. 198 km)

Accommodatie: Bridgewater Hotel - Standard Room (LG)

Korte rit naar Fairbanks, vrije middag

Vandaag volg je de George Parks Highway verder richting het noorden naar Fairbanks. Onderweg krijg je een goede indruk hoe ruig en eenzaam het Alaskaanse binnenland is. Eenmaal in Fairbanks is een bezoek aan het 'Museum of the North' echt een aanrader. Voor een leuke middagwandeling rij je naar de Angel Rocks trail. Op de terugweg kun je dan eventueel een bezoek plannen bij de Chena Hotsprings.

Excursietips:
• dagtocht naar eskimogemeenschap Barrow
• dagtocht naar de poolcirkel
• 5-daagse trip 'IJsberen van Barter Island'

Dag 5 (ca. 330 km)

Accommodatie: Caribou Cabins - Standard Cabin (LO)

Via North Pole naar Tok

In een uur of vijf rijd je vandaag naar Tok. Je passeert North Pole, waar de Kerstman woont en je ziet op sommige plekken de Trans Alaska Pipeline, welke vanuit Prudhoe Bay in het uiterste noorden van Alaska grote hoeveelheden olie naar de haven van Valdez transporteert. De eindeloze uitgestrektheid van dit enorme land dringt langzaam maar zeker een beetje door. Dag 6 (ca. 300 km)

Accommodatie: Aurora Inn - Standard Room (LG)

Over de Top of the World Highway naar Dawson City

Je rijdt via de Top of the World Highway de Canadese Yukon in, waar het een uur later is. Het is een afgelegen, grotendeels onverharde weg die zich over de toppen van dit afgelegen deel van de wereld slingert. Onderweg heb je schitterende uitzichten over de eenzame landschappen. Het is een lange rit, op sommige stukken kun je namelijk maar ongeveer 40 km/uur rijden. Dag 7

Accommodatie: Aurora Inn - Standard Room (LG)

Vrije dag in historisch Dawson City

Dawson City was zo’n honderd jaar geleden het centrum van de goudkoorts. Tegenwoordig is het een gezellig en authentiek stadje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Breng je vrije dag door met een bezoek aan de Kissing Buildings en het Dawson City Museum, 's avonds moet je absoluut het lokale casino Diamond Tooth Gerties bezoeken. 

Dag 8 (ca. 530 km)

Accommodatie: Yukon Pines - Cabin (LG)

Rit naar Whitehorse

Je vervolgt je reis over de Klondike Highway via Pelly Crossing en Carmacks naar Whitehorse. Whitehorse is de gezellige provinciestad van de Yukon en hier blijf je een nacht voordat je verder reist.  Dag 9 (ca. 175 km)

Accommodatie: At the White House - Room with 1 Bed (LO)

Naar Skagway

Wederom een mooie rit vandaag, over de White Pass naar Skagway. Je passeert onderweg het schitterende Emerald Lake dat diverse mooie kleuren aanneemt en de Carcross Desert, de kleinste woestijn ter wereld. Skagway, gelegen in Alaska, is de noordelijkste aanlegplaats voor de boten die door de Inside Passage varen.  

Dag 10

Accommodatie: At the White House - Room with 1 Bed (LO)

White Pass treinexcursie

Op deze vrije dag maak je een prachtige treinreis door het gebied van de oude goudzoekers, genaamd de White Pass & Yukon Rail Route. Deze spoorlijn werd aangelegd tijdens de Klondike goudkoorts van 1897 en wordt geroemd tot een van de mooiste treinreizen door Noord Amerika. Dag 11

Accommodatie: Captain's Choice - Standard Room (LO)

Oversteek per ferry door de Inside Passage naar Haines

Je gaat met de huurauto aan boord van een schip van Alaska Marine Highway, dat je in ongeveer één uur van Skagway naar Haines zal brengen. Haines is een gezellig dorp, prachtig gelegen aan het water en een heerlijke plek om bijvoorbeeld te wandelen of op zoek te gaan naar zalm vissende beren aan de Chilkoot River. Verderop in de vallei ligt het Chilkat Bald Eagle Preserve wat een bezoek ook meer dan waard is.

Excursietip:
Chilkoot Bald Eagle Preserve

Dag 12 (ca. 250 km)

Accommodatie: Raven's Rest Inn - Standard Room (LO)

Langs Kluane National Park naar Haines Junction

Je vervolgt de reis in noordwestelijke richting over de Haines Road de Yukon weer in. De rit is ongeveer drie uur, wat betekent dat je de middag vrij hebt. Haines Junction is een klein plaatsje en tevens de kruising (“junction”) van de Haines Road en de Alaska Highway. Het dorp ligt aan de rand van Kluane National Park, waar de Wrangell St. Elias Mountains een belangrijk onderdeel van vormen.

Excursietips:
Flightseeing Kluane National Park
Kluane rafting

Dag 13 (ca. 470 km)

Accommodatie: Caribou Cabins - Standard Cabin (LO)

Terug Alaska in richting Tok

Vandaag een lange rit en opnieuw een grensoversteek; voor de laatste keer rijd je Alaska binnen en gaat de klok weer een uur terug. De route is prachtig, aan je linkerhand liggen de besneeuwde toppen van de St. Elias Mountains en aan je rechterhand de kale bergen van de Ruby en Nisling Ranges. Het azuurblauwe Kluane Lake vormt een prachtig decor voor het maken van foto’s.  

Dag 14 (ca. 450 km)

Accommodatie: Knik River Lodge - Standard Cabin (LO)

Door de Matanuska Valley naar de Knik River Valley

Vanuit Tok rijd je richting Glennallen over een mooie bergweg via Palmer naar de Matanuska Valley, je eindpunt voor vandaag. Je laat de Wrangell St. Elias Mountains achter je en krijgt nu meer zicht op de Chugach Mountains. Een hoogtepunt onderweg is de Matanuska Gletsjer. Van veraf lijkt het of er een enorme stapel ijs is uitgestort in de dichte groene bossen. Pas van dichtbij is goed te zien hoe immens groot deze gletsjer is.

Dag 15

Accommodatie: Knik River Lodge - Standard Cabin (LO)

Knik River Valley

De Matanuska Valley biedt genoeg te doen voor een vrije dag. Op een uur rijden van de Knik River Lodge ligt de groene Hatcher Pass met een rijke historie. Het is een fantastische plek om te wandelen of maak er een tour door de Independance Mine. Een bezoek aan het kleine plaatsje Eklutna mag u eigenlijk ook niet missen, want de Russisch Orthodoxe begraafplaats met bijbehorende kerkjes is erg bijzonder. Vanuit de lodge zijn ook diverse excursies te maken.

Excursietips:
• bootexcursie naar Knik Glacier en ijsbergenmeer
• Helikoptervlucht over Knik Glacier met gletsjerlanding
• Hondensledetocht op de Knik Glacier 

Dag 16 (ca. 275 km)

Accommodatie: Exit Glacier Lodge - Queen Room (LG)

Via Anchorage naar Seward

Vandaag ga je de bergachtige Kenai Peninsula op. Via Anchorage rij je langs de zeearm 'Turnagain Arm', waar regelmatig beluga's gespot worden. Haal vooral een kop koffie met iets lekkers bij de Bakery in Girdwood en stop eventueel bij de Portage Glacier. De weg naar Seward voert verder over de Seward Highway en over de Moose Pass, door bergachtig terrein met vele snelstromende rivieren, moerassen en vennen.

Dag 17

Accommodatie: Exit Glacier Lodge - Queen Room (LG)

Vrije dag Seward voor bezoek Kenai Fjords National Park

Maak op je vrije dag zeker een wandeling bij de Exit Glacier. Een steil pad leidt je langs de gletsjer omhoog tot je uitkijkt over het immense Harding Icefield. Het is de klim zeker waard! Ook spectaculair is de kust van het Kenai Fjords National Park met diep ingesneden fjorden, afkalvende gletsjers en rotseilanden met ontelbare vogels en zeeleeuwen. Tijdens zo'n cruise ga je ook op zoek naar orka's en ander marine wildlife.

Excursietips:
• Kenai Fjords cruise
• Northwestern Fjords cruise
• Wildlife & Glacier boottocht Kenai Fjords

Dag 18 (ca. 307 km)

Accommodatie: Brigitte's Bavarian B&B - 1 Bed Cottage (LO)

Over het Kenai Peninsula naar Homer

Je rijdt over de Kenai Peninsula naar het vissersstadje Homer op het westelijke deel van het schiereiland. De weg loopt door een groen berglandschap waar snelstromende rivieren zich door vaak nauwe kloven wringen. In juli en augustus zijn veel rivieren overvol zalmen. De bergen maken plaats voor heuvels en met een beetje geluk zie je aan de overkant van Cook Inlet de besneeuwde toppen van twee machtige vulkanen liggen; Mount Iliamna en Mount Redoubt.

Dag 19

Accommodatie: Brigitte's Bavarian B&B - 1 Bed Cottage (LO)

Vrije dag Homer, optionele berenexcursie

Kies op je vrije dag zeker voor een bijzondere ervaring op zoek naar bruine beren. Per bushplane of floatplane vlieg je naar het Katmai National Park, aan de overkant van de Cook Inlet. Dit nationale park is hét leefgebied van de bruine beren en met een ervaren gids probeer je ze van dichtbij te observeren. Deze excursie is voor veel van onze klanten al het hoogtepunt van hun reis naar Alaska geweest.

Excursietips:
• Berenexcursie Emerald Air (onze favoriet)
• Berenexcursie K-Bay

Dag 20 (ca. 360 km)

Accommodatie: The Lakefront Hotel - Standard Room (LG)

Terug naar Anchorage

In ongeveer 5 uur rijd je terug over de Kenai Peninsula naar Anchorage. Onderweg kun je uitkijken naar de Beluga walvissen in Cook Inlet, de Dall sheep langs de kliffen van Turnagain Arm of de vogels bij Potters Marsh (vooral) tijdens de vogeltrek. Ook kom je langs het gezellige plaatsje Girdwood; een prima plek voor een wandeling, een goede lunch of een kop koffie met iets lekkers bij de Bakery in Girdwood. Na aankomst in Anchorage heb je de rest van de dag vrij te besteden.

Dag 21

Vertrek uit Alaska

Na een laatste nacht in de grootste stad van Alaska is je reis ten einde gekomen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe