Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 17 Dagen

Alaska Rail & Road

Terug Bekijk samenvatting

Deze Alaska reis vormt een unieke combinatie van reizen per trein, bushplane en huurauto. Geniet van de weidse landschappen en laat de oneindige wildernis aan je voorbij glijden vanuit je comfortabele rijtuig. Je verkent de bijzonderste plekken van Alaska: de Wrangell Mountains, de mystieke Prince William Sound en het afwisselende Kenai Peninsula. 

Aankomst in Anchorage

Bij aankomst in Anchorage kun je de shuttleservice van het hotel nemen die je naar hun locatie aan Lake Spenard brengt: de vakantie in Alaska is begonnen! Afhankelijk van de aankomsttijd heb je de rest van de dag ter vrije besteding. Wandel langs het meer of neem een taxi richting 4th & 5th Avenue in het centrum en breng een bezoek aan het Native Heritage Museum of het Anchorage Museum.

Treinreis naar Talkeetna, vrije middag

In de vroege ochtend stap je aan boord van de comfortabele trein van Alaska Railroad. De mooiste landschappen trekken aan je voorbij en wie weet staan er elanden of beren langs het spoor. Na ongeveer drie uur kom je in de loop van de ochtend aan in Talkeetna, een kleurrijk plaatsje aan de voet van de Alaska Range. 

Treinreis naar het Denali National Park

Je reist vandaag in circa vier uur naar Denali National Park, één van de beroemdste parken in Alaska. Wie kent de foto van de eenzame weg met de Mount Denali als indrukwekkende achtergrond niet? Je komt hier in de middag aan en gaat per transfer naar je overnachtingsadres voor de komende nachten.

Tundra Wilderness and Wildlife tour

Vandaag verken je Denali National Park per bus. In de ochtend word je bij het hotel opgehaald en reist diep het park in. Voor velen is het hoogtepunt van de dag het adembenemende uitzicht op Mount Denali. Hopelijk laat de berg zich van zijn beste kant zien. Onderweg is de kans groot om beren, elanden of ander wild te spotten. 

Treinreis naar Fairbanks

Je stapt wederom op de trein, deze keer met bestemming Fairbanks. De trein vertrekt pas aan het einde van de middag dus je hebt in de ochtend nog voldoende tijd ter vrije besteding. Rond 8 uur ’s avonds arriveert de trein in Fairbanks en reis je per transfer naar je overnachtingsadres voor de aankomende nacht.

Mooie rit over de Richardson Highway naar Chitina

Je haalt de huurauto op en verruilt Fairbanks voor het verlaten binnenland van Alaska. De Richardson Highway voert dwars door de onherbergzame en imposante Alaska Range naar Chitina (spreek uit als Chit-na). Het eerste deel van de reis van vandaag gaat door vrij vlak landschap met uitgestrekte wouden en meanderende rivieren, waarvan sommige in het voorjaar nog bevroren kunnen zijn.

Per bushplane naar McCarthy en Kennicott

In de ochtend rijd je naar de airstrip in Chitina waar je aan boord gaat van een Alaskaanse bushplane. Een vlucht van circa 25 minuten brengt je diep het hart van de Wrangell Mountains in. Je ervaart hoe machtig de natuur hier is wanneer je bushpilot het vliegtuigje over de immense ijsvelden manoeuvreert en uiteindelijk op een onverharde airstrip landt. 

Wrangell St. Elias National Park

Kennicott en McCarthy zijn al sinds lange tijd verlaten ghost towns, maar aan het begin van de 19e eeuw floreerde dit gebied vanwege de koper die hier gevonden werd. De vallei wordt gedomineerd door de immense Kennicott en Root Glaciers met hun spectaculaire ijsvallen en bieden voldoende mogelijkheden tot verkenning voor iedereen.

Excursietips:
• Kennicott Mill Tour
• Gletsjerwandeling Root Glacier
• Kennicott Hiking
• Raft & Flightsee Wrangell St.Elias National Park

Per bushplane terug naar Chitina en rit naar Valdez

Vandaag vlieg je terug naar Chitina waar je de huurauto hebt achtergelaten. Hier aangekomen rijd je terug naar de Richardson Highway en verder zuidwaarts richting Valdez. Onderweg steek je de schitterende Thompson Pass over en kun je een bezoek brengen aan de Worthington Glacier. Even verderop zie je de Bridal Veil en Horseshoe watervallen. 

Optionele boot- of zeekajakexcursie Prince William Sound

Valdez is de toegangspoort tot de Prince William Sound, deze biedt uitstekende mogelijkheden om je vrije dag hier te besteden. Boek bijvoorbeeld een boottocht naar de Columbia Glacier, één van de actiefste en snelst bewegende gletsjers ter wereld. Onderweg zie je hopelijk walvissen, zeevogels en ander marine wildlife. Als je liever actief bezig bent, is het een echte aanrader om te gaan zeekajakken tussen de ijsbergen van Columbia Glacier.

Excursietips:
• Columbia Glacier zeekajakexcursie
• Columbia Glacier cruise
• Meares Glacier cruise

Rit over Glenn Highway, één van mooiste wegen van Alaska

De route van vandaag gaat over de Glenn Highway. In 2002 kreeg de Glenn Highway de status van “National Scenic Byway”, een status die in Amerika wordt toegekend aan routes vanwege bijzondere natuur, cultuur, recreatie of archeologie. Het is een van de meest bijzondere ritten van deze reis met bijna een continu uitzicht op de vele gletsjers. Vanaf Glennallen stijgt de weg en gaat het landschap langzaam van toendra over in een berglandschap.

Via Palmer naar Seward

Vandaag ga je naar de bergachtige Kenai Peninsula. Via Anchorage rij je langs de zeearm 'Turnagain Arm', waar regelmatig beluga's gespot worden. Haal vooral een kop koffie met iets lekkers bij de Bakery in Girdwood en stop eventueel bij de Portage Glacier. De weg naar Seward voert verder over de Seward Highway en over de Moose Pass, door bergachtig terrein met vele snelstromende rivieren, moerassen en vennen.

Vrije dag Seward en Kenai Fjords National Park

Maak op je vrije dag zeker een wandeling bij de Exit Glacier. Een steil pad leidt je langs de gletsjer omhoog tot je uitkijkt over het immense Harding Icefield. Het is de klim zeker waard! Ook spectaculair is de kust van het Kenai Fjords National Park met diep ingesneden fjorden, afkalvende gletsjers en rotseilanden met ontelbare vogels en zeeleeuwen. Tijdens zo'n cruise ga je ook op zoek naar orka's en ander marine wildlife.

Excursietips:
• Kenai Fjords cruise
• Northwestern Fjords cruise
• Wildlife & Glacier boottocht Kenai Fjords

Over het Kenai Peninsula naar Homer

Je rijdt over de Kenai Peninsula naar het vissersstadje Homer op het westelijke deel van het schiereiland. De weg loopt door een groen berglandschap waar snelstromende rivieren zich door vaak nauwe kloven wringen. In juli en augustus zijn veel rivieren overvol zalmen. De bergen maken plaats voor heuvels en met een beetje geluk zie je aan de overkant van Cook Inlet de besneeuwde toppen van twee machtige vulkanen liggen; Mount Iliamna en Mount Redoubt. 

Optionele berenexcursie vanuit Homer

Kies op je vrije dag zeker voor een bijzondere ervaring op zoek naar bruine beren. Per bushplane vlieg je naar het Katmai National Park, aan de overkant van de Cook Inlet. Dit nationale park is hét leefgebied van de bruine beren en met een ervaren gids probeer je ze van dichtbij te observeren. Deze excursie is voor veel van onze klanten al het hoogtepunt van hun reis naar Alaska geweest.

Excursietips: 
• Berenexcursie met K-Bay
• Per bush plane naar Brooks Falls

Terug naar Anchorage

In ongeveer vijf uur rijd je terug over de Kenai Peninsula naar Anchorage. Onderweg kun je uitkijken naar de Beluga walvissen in Cook Inlet, de Dall sheep langs de kliffen van Turnagain Arm of de vogels bij Potters Marsh (vooral) tijdens de vogeltrek. Na aankomst in Anchorage heb je de rest van de dag vrij te besteden.

Dag 17

Vertrek uit Alaska

Na een laatste nacht in Anchorage is je Alaska reis ten einde gekomen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.