Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Rondreis Oost-Canada

Een rondreis Oost-Canada maken betekent een vakantie van contrasten. Bezoek de Niagara Falls of de charmante vissersplaatsjes in Nova Scotia en Newfoundland. De natuur en gastvrije bevolking maken je reis naar Oost-Canada onvergetelijk!

Breid je rondreis Oost-Canada uit met een walvisexcursie of geniet van de rust in een kleine lodge midden in de wildernis van Canada. Breng tijdens je rondreis Canada ook zeker een bezoek aan een kosmopolitische stad als Toronto of een charmante stad als Quebec City.

Oost-Canada is heel geschikt voor individuele autorondreizen en die bieden we dan ook in allerlei soorten aan. Onze Canada-reisexperts boeken de mooiste overnachtingen voor je in charmante B&B's, kleine hotels, Inns en cabins. Of wat dacht je van overnachten in een echte vuurtoren als onvergetelijke toevoeging aan je rondreis Oost-Canada! Canada is het land van de onbegrensde mogelijkheden: als je er eenmaal bent geweest, wil je zeker terug!

Combineer je vakantie in Canada met een bezoek aan Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Onze reisexperts vertellen je er alles over.

Askja Reizen
Onze Canada-reisexperts helpen je graag bij het samenstellen van individuele Canada-reizen en maken daarbij gebruik van ons grote aanbod aan mogelijkheden. Wil je zelf je vakantie naar Canada samenstellen? Laat je inspireren door een bestaande rondreis Oost-Canada of leg je wensen aan ons voor. Askja is namelijk dé specialist voor een rondreis Canada. Askja heeft al bijna 30 jaar ervaring in het verzorgen van op maat gemaakte reizen naar landen waar ruimte, stilte en indrukwekkende natuur de hoofdrol spelen. Een van onze reisexperts maakt graag een reisvoorstel voor je. Ze hebben Canada meerdere keren bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale autorondreis.

Beste reistijd en klimaat
Je kunt Oost-Canada het hele jaar door bezoeken. Het klimaat, de toestand van de wegen en specifieke natuurverschijnselen bepalen wat je in een bepaalde periode kunt doen. In juli en augustus bloeien de meeste bloemen en vanaf mei tot midden augustus zijn langs de kust veel zeevogels te zien. De laatste onverharde bergwegen in het binnenland gaan pas half juni open. Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van Canada in het voor- en najaar: het ontluikende groen en de eerste trekvogels in mei of de schitterende herfstkleuren en kans om het noorderlicht te zien in september en oktober. Bovendien zijn er dan weinig toeristen en is het aanzienlijk voordeliger.

Door de enorme omvang heeft Canada verschillende klimaatzones. Langs de kusten heerst een zeeklimaat en het binnenland heeft een landklimaat met warme zomers en koude winters. In de tabel vind je de gemiddelde dagtemperatuur in de verschillende regio's.

Regio’s en bezienswaardigheden

Atlantisch Canada
Nova Scotia en Newfoundland zijn de twee oostelijkste provincies van Canada. De kust domineert het landschap en op heel veel plekken worden walvisexcursies aangeboden. De kustwegen kronkelen langs de woeste rotskusten en het is niet ongebruikelijk dat je vanuit je huurauto een walvis ziet. Dit ruige deel van Canada heeft tot en met september heerlijk zomerweer.

Ontario en Quebec
Dit is het meest Europese deel van Canada. Je komt er veel Franse invloeden tegen, zeker in Quebec City dat met zijn gezellige terrasjes en restaurants wel wat op Parijs lijkt. De keuken in Quebec is onovertroffen, dat merk je al snel tijdens de autorondreis langs Wilderness Lodges in Quebec. Je bent dan te gast in historische lodges en pouvoiries die vaak diep in het bos verscholen liggen. Door de goede verbindingen met Nederland is dit ook goed te doen voor een lang weekend of een paar dagen shoppen voor de kerst.

Toronto
Toronto is de hoofdstad van Ontario en de grootste stad van Canada. Toronto is het belangrijkste zakencentrum en de belangrijkste mediastad van Canada. Hier worden veel van de nationale dagbladen geproduceerd. In de stad vind je een mengeling van etnische groeperingen. Meer dan 40% van de bevolking is van etnische afkomst. Toronto heeft met zijn vele wolkenkrabbers wel iets weg van de stad Chicago. De 553 meter hoge Canadian National Tower (CN Tower) bepaalt het silhouet van de stad. Vanaf de Tower heb je een waanzinnig uitzicht over Lake Ontario.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Oost-Canada blog!

Onze rondreizen in Oost-Canada

Ter inspiratie hebben we 21 rondreizen Oost-Canada voor je. Liever zélf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

10 Jan 2019 - Oost-Canada

Vuurtorens en herfstkleuren in het verrassende Nova Scotia

In Halifax is het regenachtig als we aankomen. Maar ja, het Lees verder

Onze infodagen

Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze reisexperts? Snappen we. Kom naar één van de infodagen en we vertellen u alles over uw toekomstige bestemming.

Alle info op een rij

Bestel onze brochure

Thuis op je gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Liever echt maatwerk?

Al onze reizen zijn op maat te maken. En dan bedoelen we ook écht op maat. Laat ons dus door middel van dit formulier je wensen weten en we gaan zo snel mogelijk voor je aan de slag.

Ik heb liever maatwerk
 • Askja review
  Review van 20-10-2019
  "prima reis, Revelstoke had een dagje korter gemogen"
 • Askja review
  Review van 16-10-2019
  Dit-was-een-gebied-dat-ik-graag-een-keer-wilde-zien.-Al-reizende-stelde-ik-vast-dat-een-aantal-locaties-wel-erg-toeristisch-waren.-Troost:-voor-september-schijnt-het-nog-erger-te-zijn.-Complimenten-voor-buschauffeur.
 • Askja review
  Review van 12-10-2019
  "Een hele goede reis voor als je niet met een camper wilt rondtrekken, maar wel een goede Canada-beleving wilt hebben. Omdat de meeste accommodaties in blukhutten of houten huisjes was, hadden we toch echt een buitengevoel. In de reis zitten de highlights van West-Canada en de omgevingen zijn afwisselend. Het reistempo is wel erg hoog. Op sommige plaatsen (bv. Jasper) een extra nachtje boeken is aan te raden."
 • Askja review
  Review van 02-10-2019
  "Super droom reis gehad. Goed georganiseerd door Askja. We gaan zeker nog eens bij Askja boeken."
 • Askja review
  Review van 15-09-2019
  "reis is afwisselend, het is prettig op newfoundland 2 nachten per plek te hebben, prachtig land, heerlijke accommodaties, met als besten: harbourview nabij Digby met de supervriendelijke *** en de Lighthouse Inn met ***, die heel lief en hartelijk was"
 • Askja review
  Review van 07-09-2019
  "Askja kon ons helpen aan een camper die eerst niet meer beschikbaar leek. Ze hebben moeite voor ons gedaan. "
 • Askja review
  Review van 02-09-2019
  "We hebben genoten van een prachtige reis, overweldigende natuur en vriendelijke mensen. Het verblijf in de ""cabins"" was erg leuk! Wat we ook fijn vonden is dat we de gelegenheid hadden te koken en over wat meer ruimte konden beschikken dan in de meeste hotels. Wij kunnen deze reis in Canada echt aanraden."
 • Askja review
  Review van 01-09-2019
  "Wij vonden het heel prettig dat onze auto klaarstond en alle accomodaties vastlagen. Zo hadden wij tijd om van de natuur te genieten zoals we ons dat hadden voorgesteld. Het is een heel relaxed land om te reizen, het enige is dat je hopelijk geen moose voor je auto krijgt. Daar hebben we ook nog een EXTRA verzekering voor afgesloten bij Avis."
 • Askja review
  Review van 30-08-2019
  "route zelf bepaald, Askja hulp bij vinden accomodatie."
 • Askja review
  Review van 23-08-2019
  "Nog beter dan verwacht, mooie kleuren, indrukwekkende natuur, vriendelijke mensen en heel netjes. Een aanrader, zeker met kinderen!"
Quebec City en Château Frontenac

Dingen

die je gedaan moet hebben

03 Jan 2019 - Oost-Canada

De leukste groene reis door Oost-Canada

Voor het eerst dit jaar hebben wij bij Askja de zogenaamde & Lees verder

11 Dec 2017 - Oost-Canada

West-Newfoundland en naar Labrador

Ik schreef al eerder over het eerste deel van mijn Roadtrip Lees verder

23 Nov 2017 - Oost-Canada

Maak kennis met Newfoundland

Mijn eerste reis helemaal alleen met de huurauto... deze&nbs Lees verder

09 Aug 2017 - Oost-Canada

Leaf Peepers en Indian Summer

Het duurt niet lang meer voordat in Canada en het noordooste Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.