Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

03 April 2019 - Argentinië

Waarom je juist wél naar de watervallen van Iguazú moet gaan

Terug
Portret Antonette Spaan
Antonette Spaan

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Toen ik nog bij Askja Reizen werkte en op dagelijkse basis reizen naar Chili en Argentinië verkocht, was één van de meest gehoorde opmerkingen: ‘nee hoor, ik hoef niet zo nodig naar Iguazú, watervallen heb ik al genoeg gezien in mijn leven.’ In het begin verbaasde ik me daarover en vond ik dat jammer. Niet lang daarna maakte ik er een soort sport van om klanten die Iguazú niet op hun wensenlijstje hadden staan, er toch van te overtuigen om naar de watervallen te gaan. Benieuwd naar mijn redenen? Hier komen ze!

1. Het zijn maar liefst 270 watervallen
Iguazú bestaat uit ergens tussen de 270 en 300 watervallen. Het ‘tussen de’ heeft te maken met de hoeveelheid water die door de rivier stroomt en het seizoen waarin je Iguazú bezoekt. In totaal zijn de watervallen 2,7 kilometer breed en storten ze zich op het hoogste punt ongeveer 80 meter de diepte in. De watervallen liggen op de grens van Argentinië en Brazilië en om ze goed te kunnen bekijken, heb je twee dagen nodig: één voor de Argentijnse zijde, waarbij je over diverse loopbruggen boven de watervallen loopt en één voor de Braziliaanse zijde, vanaf waar je het mooiste panorama op het geheel hebt.

2. ‘Oh poor Niagara’
Eleanor Roosevelt bracht ooit een bezoek aan de watervallen en riep bij het zien ervan ‘Oh poor Niagara’. Deze watervallen zijn namelijk een stuk groter dan de Niagara Falls op de grens van Canada en Amerika. Een andere vergelijking wordt vaak gemaakt met de Victoriawatervallen in Afrika. Dit is officieel de langst aaneengesloten waterval ter wereld en is ook qua volume groter dan Iguazú. Echter wint Iguazú het qua toegankelijkheid weer van de Victoriawatervallen, omdat het bestaat uit diverse delen waardoor je overal weer een totaal andere aanblik hebt. In dit geval geldt dus zeker niet ‘once you’ve seen one, you’ve seen them all’.

3. Het natuurschoon in de nationale parken
Wat ook genoemd moet worden is dat zowel de Argentijnse als de Braziliaanse kant van de watervallen in een nationaal park ligt. De natuur is werkelijk prachtig en je bevindt je midden in de jungle, te midden van vlinders, toekans, apen, allerlei soorten reptielen en meer wildlife. Ben je een liefhebber van bijzondere fauna, dan mag een bezoek aan Iguazú absoluut niet aan je Argentinië reis ontbreken.

4. Het is er lekker warm
De meeste reizen naar Argentinië en Chili vinden in onze wintermaanden plaats, zo pak ‘m beet tussen oktober en maart. Hoe fijn is het dan om, voor je naar huis vliegt, nog even een paar dagen de korte broek aan te trekken en te genieten van een paar dagen in de warmte, in een comfortabel hotel met zwembad. Iguazú is eenvoudig per vliegtuig bereikbaar vanaf Buenos Aires en vanaf Iguazú vlieg je via Sao Paulo of Rio de Janeiro terug naar Amsterdam.

5. Gewoon, omdat ik het zeg
In de periode dat ik bij Askja Reizen werkte, kreeg ik de kans om alle populaire plekken van Argentinië en Chili te zien. Van de Atacama woestijn tot de gletsjers in Patagonië, van de vulkanen in het Merengebied tot de zoutvlaktes bij Salta en alles daar tussenin. Op de Atacama woestijn en de gletsjers in het zuiden na, heeft geen enkel gebied mij zo verrast met zijn schoonheid als de watervallen van Iguazú. Beide keren dat ik er was heb ik met open mond staan kijken naar het natuurgeweld dat zich hier zo midden in de Zuid-Amerikaanse jungle aan mij presenteerde. Dat gevoel en de emotie die hiermee gepaard gaat, gun ik jou ook!

Reisexpert

Stuur mij naar een bestemming waar ze wildernis, bergen en ijs hebben en ik ben gelukkig. Urenlang wandelen door de ongerepte natuur en kamperen op de mooiste plekken vind ik geweldig, en dat kan natuurlijk perfect op alle Askja bestemmingen!

Weet veel over: Alaska, Argentinië, Chili, Canada, Antarctica

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

08 Sep 2016 - Argentinië, Patagonië en Chili

Paklijst voor Argentinië en Chili (en een klein stukje Brazilië)

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover, dan stap i Lees verder

04 Mei 2017 - Chili

Van fjord tot oceaan op Chiloé

Ik ben inmiddels anderhalve week in Zuid-Amerika wanneer ik Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.