Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

17 Augustus 2020 - IJsland

IJsland in de winter

Terug
Portret Jesse ten Hoor
Jesse ten Hoor

Weet veel over: Noord-Amerika, IJsland en het oostelijke puntje van de Zuidwest-Veluwe

Askja is specialist wintervakanties op heel veel bestemmingen. Zoals bijvoorbeeld Lapland. Maar ook IJsland. Winterbestemming bij uitstek. Want alleen in IJsland bekijk je overdag bevroren watervallen en ruige vulkanen en zit je 's avonds in je eigen hot pot

Veel mensen denken bij IJsland aan extreme winters. Maar dat valt reuze mee. Tuurlijk, het is er koud, maar met temperaturen die niet al te ver onder nul liggen, is het er 's winters prima toeven. En dat is maar goed ook, want er is genoeg te ontdekken. 

De dagen zijn er kort, maar het voordeel is dat je kans hebt het Noorderlicht te zien. En er is meer. Zo raden we je aan om het eiland per vierwielaangedreven auto te bekijken. Lang niet alle wegen zijn goed begaanbaar en juist met zo'n 4x4 kom je op de mooiste plekjes. Zoals tijdens onze populaire reis IJsland rond in de winter

Je winterreis IJsland start bij de geisers en indrukwekkende watervallen aan de zuidkust. Daarna jij je langs langs zwarte stranden en door lavavelden naar de grote gletsjers. Bij het ijsbergenmeer moet je zeker naar het strand gaan waar de ijsbergen aanspoelen. Het contrast tussen zwart en wit is prachtig. In het noorden bewonder je het vulkanisme, zoals de borrelende modderpoelen en zwavelbronnen. Je kunt er ook op pad gaan met langlaufski's of een sneeuwschoenwandeling maken. Via het westen maak je het rondje af en sluit je de reis af in Reykjavík.

Reisexpert

Er gaat wat mij betreft niets boven een dag skiën met ‘kaiserwetter’. Hoewel je me voor een roadtrip door Amerika/Canada ook wel wakker kunt maken. Verder mag ik graag een potje door de blubber rijden met m’n mountainbike en heb ik een kat, genaamd Piccolinie, vernoemd naar een klein, tamelijk smakeloos diepvriespizzaatje.

Weet veel over: Noord-Amerika, IJsland en het oostelijke puntje van de Zuidwest-Veluwe

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

21 Nov 2019 - IJsland winterreizen

Noord-IJsland in de winter

We reizen voor een week naar IJsland. Ik ga er regelmatig he Lees verder

15 Jul 2020 - IJsland winterreizen

In de winter naar IJsland met kinderen: alles wat je moet weten

Naar IJsland? Alweer? Die vraag krijg ik nogal vaak. Heb je Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.